Travel Tuesday: Travel Bucketlist

Al vaker heb ik in Travel Tuesday gezegd dat er nog zoveel dingen zijn die ik wil zien/doen, maar ik ben hier nooit echt specifiek in geweest. Voor mezelf heb ik in mijn hoofd wel een idee welke landen ik nog wil bezoeken en welke activiteiten ik wil ondernemen, maar ik vond het de hoogste tijd om dit eens op papier te zetten. Digitaal papier weliswaar, want dit wil ik uiteraard met jullie delen! En dus stelde ik een Travel Bucketlist samen, dit zijn de dingen die voordat ik dood ga (in een jaar is het niet echt haalbaar helaas) echt nog een keer wil doen. In willekeurige volgorde:

1. Een sushi workshop volgen in Japan, mijn favoriete eten leren maken van de meesters.

safari2. Op safari gaan in Afrika, verder spreekt Afrika me op de een of andere manier helemaal niet aan?

3. De high line lopen in New York, toen we twee jaar geleden in New York waren hebben we dit compleet gemist. Gelukkig hebben we wel veel andere leuke dingen gedaan en gezien.

4. Backpacken door Australië. Met alleen een rugzakje of met een camper onder onze billen, het lijkt me geweldig om Australië op die manier te ontdekken. Ik ben er nog nooit geweest.

bounty eiland5. Ultiem en luxe genieten op een Bounty eiland. Tijdens mijn stage in Thailand heb ik al witte stranden en azuurblauwe zeeën mogen zien, maar hey, ik was wel op stage.

6. Op reis gaan naar Egypte (nope, ook nog nooit geweest) en daar de piramides van binnen bekijken. Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd in egyptologie. Ik nam van de bibliotheek regelmatig mummie boeken mee.

7. En stukje over de Chinese muur lopen. China lijkt me sowieso een indrukwekkend land, en hoe toeristisch het ook mag zijn: ik wil de Chinese muur ooit nog wel in het echt zien.

8. Hiken in Nieuw Zeeland. Na de beelden in Lord of the Rings ben ik verkocht, ik wil naar het land van de kiwi’s!

noorderlicht9. Het Noorderlicht zien. Begin 2013 was ik in Zweeds Lapland en er bestond een hele kleine kans dat we het Noorderlicht zouden kunnen zien. Helaas is dit niet gebeurd, dus dit staat nog steeds op de bucketlist.

10. Death Valley en de Grand Canyon bezoeken en uitgebreid op de foto zetten. Stiekem wil ik ieder stukje land in Amerika nog wel eens zien, maar deze natuurwonderen staan bovenaan de lijst.

11. De Fjorden in Noorwegen en meren in Finland zien. Hoewel ik menselijke wonderen (zoals de Chinese muur en de piramides) waanzinnig vind om te zien, ben ik misschien nog wel meer onder de indruk van natuurlijke wonderen.

Als ik dieper ga graven en zoeken zijn er vast nog tal van andere dingen die ik graag nog een keer wil doen. Het amazonegebied in Brazilië wil ik best nog eens zien, de tempels in Myanmar schijnen waanzinnig te zijn en IJsland en Canada lijken me ook indrukwekkend. Maar laat ik er eerst eens voor zorgen dat de bovenstaande elf dingen weggestreept kunnen worden, de rest is allemaal extra!

Wat staat er allemaal op jouw Travel Bucketlist?

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Ik ga helemaal akkoord! Alles lijkt me enorm fijn om mee te maken!

 2. Tessa says:

  Afrika is geweldig. Ben er 2x geweest en heb he afrikavirus te pakken. 1x voor 3 weken en 1x 8 maanden. De sfeer, de mensen, de natuur, allemaal even mooi! Ga wel naar een wildpark in Tanzania of Kenia, zuid Afrika vond ik tegenvallen nadat ik parken in Tanzania had bezocht.

 3. Elodie_O says:

  Roadtrip langs de Amerikaanse West-Kust en door Australië, Tokyo, Thailand, Zuid-Korea, Safari, Rusland, Machu Pichu, … Ik wil nog zoveel doen.
  Mijn vriend en ik hebben wel net onze tickets naar IJSland geboekt. Daar kijk ik enorm hard naar uit en hopelijk zie ik daar dan het Noorderlicht :)
  Fijne bucketlist!

  1. Anmriej says:

   Ow wat gaaf! IJsland stond dit jaar ook bij ons op de planning, helaas even een jaar uit moeten stellen. Heel erg veel plezier!!

 4. MySimplySpecial says:

  Wat een heerlijke lijst! Er staan er meerdere dingen tussen die ook op mijn lijstje staan.

 5. Miriam says:

  Ahh het noorderlicht staat ook op mijn lijst(je)! Lijkt me heel gaaf :) En ik wil ook graag naar Nieuw-Zeeland. En ik wil terug naar Amerika, heb 2x rondgereisd in West Amerika. Grand Canyon is fantastisch! Death Valley vond ik persoonlijk tegenvallen. Verder staat Canada ook heel erg bovenaan mijn travel wishlist.

 6. betty says:

  Dit jaar mag ik nog gaan genieten van West USA, en aangezien ik Florida en Canada al ben afgeweest, verzet ik mijn zinnen nu maar even op een ander continent.
  Rondreizen door China bijvoorbeeld, of Ankor Watt bezoeken in Cambodja. Maar ben ook benieuwd naar Hong Kong. Teveel plekken die nog onontdekt zijn door dit reislustige typje. Maar rustig aan komen we er wel :-)

 7. Anmriej says:

  Wow ons lijstje is nagenoeg gelijk! Alleen nummers en 3 heb ik niet. Ik heb daar nog: rondreis IJsland. En nummer 10 heb ik wat uitgebreider als zijnde “roadtrip langs natuurgebieden USA”. Daarbij heb ik Comic Con in San Diego nog op lijstje staan en New York. Bizar zeggen dat het zo hetzelfde is :-P

  1. Anmriej says:

   * Alleen de nummers 1 en 3 heb ik niet.

  2. Sabine Author says:

   Haha wauw, dat is wel heel toevallig inderdaad!

 8. Sandra says:

  Oh wat leuk dat Death Valley er op staat! Ik schreef al meerdere artikelen over Death Valley en ik vind het echt het mooiste park van Amerika. Denk er nog regelmatig met heimwee aan terug. Als je gaat… Ga dan minimaal twee dagen en huur een Jeep (zie mijn blog voor meer info), de meeste mensen doen Death Valley op doorreis en dat is zó zonde!

  1. Sabine Author says:

   Gaaf, ik ga eens op je blog kijken!

 9. Marcella says:

  Ik was in februari in Nieuw-Zeeland en ik kan het je onwijs aanraden. Het zo is zo’n bizar mooi land! Ik schreef er al veel blogs over en ben nog niet door al m’n avonturen heen. Kijk vooral eens bij http://www.marcellamolenaar.nl/reisbestemmingen/nieuw-zeeland Door jou foto’s wil ik nu onwijs graag naar Noorwegen en ook Portugal staat nog hoog op m’n wishlist. Oh, en Australië uiteraard :-)

 10. Nathalie says:

  Allemaal mooie plekken! Ik heb vroeger op de lagere school al eens een verslag geschreven over Egypte en sindsdien wil ik daar heel graag eens heen! Zo bijzonder!

 11. Sanne says:

  Mooie bucketlist!
  Een aantal heb ik ook mijn lijstje staan!

  Safari in Afrika heb ik al afgestreept en is zeker de moeite waard! :)

 12. Marlissa says:

  Jouw nummer 1, is ook mijn nummer 1! Het Noorderlicht lijkt me ook geweldig om te zien.

  1. Sabine Author says:

   Haha, samen gaan? ;)

 13. Peggy says:

  Tja, dat lijken me allemaal leuke plekken. Sommige heb ik al gezien / gedaan, zoals Egypte, safari in Afrika en The High Line in NY. Dit laatste moet je zeker doen als je terug gaat, dat is zeer mooi met fantastische uitzichten. Nieuw Zeeland staat ook op mijn verlanglijstje, dat lijkt me prachtig !

 14. Kirsten says:

  Ik ben nu benieuwd welke je al van je bucket list hebt kunnen strepen of dat er nog nieuwe bij zijn gekomen :) Ik heb zelf een groot deel van Amerika inmiddels gezien. De Grand Canyon is fantastisch! Death Valley moet je echt bezoeken in het voorjaar of de winter, want in de zomer ga je er kapot. Wij waren er op het warmste moment van het jaar. Zelfs de wind is dan warm. We kwamen uit een heerlijk gekoelde auto vanuit een andere bestemming waar het veel kouder was en toen we uitstapten kregen we een enorme klap in ons gezicht. Alleen adem halen zorgde al dat je ging zweten haha. Maar tegelijkertijd was het wel echt een bestemming waar we het nog vaak over hebben.
  Met betrekking tot Afrika: Ik ben in Zuid-Afrika en Swaziland geweest en wil graag terug, o.a. voor Tanzania en Kenia. De safari’s waren supergaaf, maar ook de stadjes en stranden e.d. waren heel leuk. Wij hebben zelf rondgereisd en zijn dus ook zelf per auto door het Kruger park enzo gegaan. Zeker de moeite waard! En het eten, yum. Ze hebben in Zuid-Afrika een hele gevarieerde keuken. Van de typische braai en bobotie tot spareribs, sushi, Italiaans.. Ze hebben er alles. En als je gaat; vergeet niet een glaasje echte Amarula te drinken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close