CITY GUIDE BOSTON – TO STAY

Ik waarschuw maar vast: hoewel je voor Boston soms mazzel hebt met het scoren van goedkope(re) vliegtickets, zijn hotels niet per se heel goedkoop. Maar goed, als je daar eenmaal op voorbereid bent zijn er opties zat! Bij deze een aantal verblijftips voor je op een rij.

Found Hotel Boston Common

Found Hotel Boston Common

Een simpel hotelletje in het centrum van Boston is het Found Hotel Boston Common. Het is min of meer een budgetoptie te noemen aangezien het een van de goedkopere hotels in de stad is. Maar goedkoop betekent in dit geval niet slecht, het is namelijk een zeer comfortabel hotel. Compact en de kamers zijn niet erg groot, maar ook als je solo reist kun je hier prima terecht dankzij de eenpersoonskamers. De kamers zijn van alle basisbehoeften voorzien en in de kelder van het hotel kun je de hele dag gratis koffie halen.

Ook fijn is de locatie: zoals de naam al doet vermoeden ligt het hotel om de hoek van Boston Common en sta je met 5 minuten lopen middenin het park en bij verschillende metro-ingangen. Ook ligt Newbury Str. op een steenworp afstand, mocht je even lekker willen winkelen.

Found Hotel Boston Common, 78 Charles St. S.

Citizen M North Station

Citizen M North Station

Ik ben een groot fan van alle Citizen M hotels en vind de hotels zeer comfortabel, vandaar dat ik de vestiging in Boston ook heb opgenomen in dit lijstje. Citizen M ligt bovenop het North Station, recht tegenover TD garden, het grote basketbalstadion van de stad. Verder ligt Little Italy om de hoek en ben je met een paar minuten lopen in de Public Market (foodhal) en op andere leuke hotspots.

De kamers bij Citizen M North Station zijn hetzelfde als in alle andere Cititzen M Hotels. Iedere kamer is voorzien van een gigantisch bed, designmeubels en een hele fijne douche. Doordat alles zich in één ruimte bevindt, er is geen afsluitbare badkamer, is dit hotel wellicht wel iets minder geschikt als je een kamer moet delen met iemand waarmee je wat minder vertrouwd bent.

Citizen M North Station, 70 Causeway St. 

Boston Mariott Long Wharf

Boston Mariott Long Wharf

Als je iets meer te besteden hebt dan is qua locatie hotel Boston Mariott Long Wharf fantastisch. Dit hotel ligt in de haven van Boston van waaruit je iedere dag (cruise)schepen ziet vertrekken. Ook heeft het hotel het Christopher Columbus Waterfront Park als achtertuin en ligt Quincy Market om de hoek. Niet geheel oncomfortabel is het feit dat er op de benedenverdieping van het hotel een Starbucksvestiging zit, mocht je onverhoopt zin hebben in een kop koffie. Dankzij de ligging is het hotel verder makkelijk te bereiken met de watertaxi en heb je altijd een mooi uitzicht vanuit je hotelkamer.

Boston Mariott Long Wharf, 296 State St.

The Seymour Boston

The Seymour Boston

Met de Freedom Trail voor je huis, Union Oyster House als buren en verschillende taverns en café’s rondom je is The Seymour een unieke plek om te verblijven. Het is een townhouse waarvan de eigenaren enorm hun best doen het gezellige en authentieke karakter te bewaken. De locatie is fantastisch en de sfeer misschien nog beter. Als je naar Boston reist met een klein clubje of gezin is dit misschien wel dé plek om te zijn. Bijkomend voordeel is dat het herenhuis beschikt over een eigen privéparkeerplaats waar je gratis gebruik van kunt maken. Mocht je dan toch beslissen om een huurauto te nemen. En je hebt een eigen binnentuintje, al heb je die niet per se nodig in deze omgeving.

The Seymour, 1 Creek Square

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close