Week van OMF #42-2019 | Voorlopig de laatste!

En toen was er alweer een week voorbij, jemig jongens wat vliegt de tijd. Ik gok dat het vanaf nu alleen maar sneller zal gaan voor mij, de laatste weken van mijn zwangerschap zijn echt aangebroken en ik vind het nog lastig te geloven dat we straks weer een baby in huis hebben. Kijk er wel heel erg naar uit hoor! Afgelopen week was in ieder geval een fijne verlofweek. Ik was weliswaar iedere dag op pad/buiten de deur, maar heb er ook voor gezorgd dat ik voldoende rust kon nemen. Het was een week vol controles, sociale afspraken en leuke klusjes thuis.

foto24 2

Maandag

We begonnen de week met zijn drietjes bij de verloskundige. De liggingsecho (= laatste officiële echo) stond gepland en Tim ging gezellig mee en Vic was er ook. We hebben ‘broertje’ nog even mogen aanschouwen en alle controles waren goed, fijn!

foto26 2

Ik was heel even aan het werk (koos onder andere de winnaar uit van de Cheesecake-winactie) en Vic was lekker aan het keuvelen om me heen. Perfecte dag zo.

foto27 2

Er werd ook genoeg geknuffeld en zo schattig: Vic moet mij op de een of andere manier altijd aanraken. Of hij zit compleet tegen me aangeplakt of er ligt een hand op mijn been. Of zoals nu: voeten tegen elkaar.

foto28 2

Tussen alle bedrijven door deed ik de babywasjes zodat later deze week alles gestreken de kast in kon. Zijn toch wel de leukste wasjes om te draaien hoor.

foto18 2

In de middag was het ineens droog dus hup, naar buiten. Lekker spelen in de speeltuin met de regenlaarzen aan. En ik kan mijn veters nog wel strikken hoor, vond het alleen niet de moeite waard voor die 20 meter van huis haha.

foto17 2

Senna was ook gezellig mee. Ze gedraagt zich gelukkig weer redelijk normaal. Misschien omdat ik nu ook meer rust in mijn kont heb tijdens mijn verlof.

foto19 2

Mini kleertjes <3

foto20 2

Dinsdag

Op dinsdag ging Vic naar de gastouder en ik moest ’s ochtends even naar kantoor om wat werk te doen. No worries, de keren dat ik daar nog ben is het vaak maximaal twee uur en sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren.

foto21 2

Thuis ging ik vast aan de slag met het maken van erwtensoep voor woensdag.

foto22 2

Van de gastouder kreeg ik deze foto doorgestuurd. Als ze in de Albert Heijn zijn pakt Vic altijd mijn bakmix uit het schap en laat die aan de hele winkel zien. Moet daarbij ook gezegd worden dat de vrouw op het pak zijn mama is. Te lief <3

foto23 2

De rest van de middag deed ik op het voorbereiden van het avondeten niet zoveel meer. Heerlijk!

 

foto8 2

Woensdag

Mijn mamadag op woensdag begon met het wegstrijken van de babywas. Geen straf!

foto9 2

Direct het geboortepakje uitgezocht. ZO KLEIN, ik kan me zo moeilijk voorstellen dat hier straks weer zo’n ukkie in past.

foto10 2

Vic was in een behoorlijke dramabui woensdagochtend maar kwam uiteindelijk bij me zitten op de banken. ‘HMM, knuffel mama!’. Peuters…

foto12 2

Hij maakte stiekem ook nog wat foto’s met mijn telefoon toen ik boven de babykleertjes ging inruimen. Boef.

foto13 2

Er kwam foodpost binnen van Bonduelle! Kijk hoe vrolijk dit eruit ziet.

foto14 1

Zij hebben sinds kort ovengroenten in de diepvries, heel handig en lekkere combinaties ook. Gaat zeker van pas komen de komende weken.

foto15 2

Hoi stoertje, sinds deze week heeft Vic zijn pet helemaal (her)ontdekt. Toen Vic in bed lag ’s middags kwam mijn schoonzusje langs om heel even op te passen, ik moest naar de gynaecoloog om een kweek te laten maken. Er moest gecheckt worden of er weer GBS in mijn lijf zit.

foto16 2

Regen of geen regen: even lekker naar buiten en lopen met Senna want Tim had een bedrijfsuitje en was laat thuis woensdagavond.

foto1 2

Donderdag

Vic naar de gastouder, ik weer even aan het werk. Ik begon een uurtje op kantoor en ging daarna naar de fysio. Vervolgens reed ik naar huis om een campagne in elkaar te zetten. Ik gebruikte een confettikanon voor de foto’s en dat heb ik geweten… OVERAL snippers, haha.

foto2 2

De pakketjes gaan gewoon door, of ik nou verlof heb of niet.

foto3 2

Met foodpost van Leev onder andere! De nieuwe glutenvrije bakmixen van Oh my pie! Zien er zo gezellig uit.

foto4 2

Ook kreeg ik het nieuwe kookboek van Laura de Grave binnen, een boek voor Nederlandse recepten en verhalen.

foto5 2

Minder charmante post maar ook dit hoort erbij, haha.

foto6 2

Papa kwam de box brengen, die heeft hij voor ons mat zwart geverfd – zo gaaf. Hij was eerst wit maar dat past totaal niet in ons interieur en ik denk dat we bij de tweede de box veel meer nodig gaan hebben, dus hij was toe aan een opknapbeurt. Nadat ik de box in elkaar heb gezet werk ik hem nog een beetje bij en lak ik hem af. Staat tof zo he?

’s Avonds ging ik lekker uit eten met een vriendinnetje.

foto7 2

Vrijdag

Mijn lijf voelde vrijdagochtend compleet gebroken, toch iets teveel gedaan donderdag denk ik, dus ik besloot om alles te laten vallen en zo min mogelijk te doen. Dat lukte! Na het wegbrengen van Vic ging ik even op de bank zitten met een kop koffie en mijn laptop op schoot om vast het eetoverzicht in elkaar te zetten, maar de rest van de dag keek ik vooral series en deed ik weinig.

foto35

’s Middags maakte ik een begin met het inpakken van de vluchttas; deze week maak ik hem helemaal compleet.

foto34

Twee Stokke’s aan tafel, box ernaast… Kleintje mag wel komen hoor!

foto33

Senna doet zo lief de laatste week. Mega aanhankelijk en legt steeds haar kop tegen mijn buik. Zou het een voorteken zijn?

foto31 1

Weekend

Vic en ik hadden een dagje samen zaterdag, Tim was naar een beurs. Aangezien het slecht weer was doken we de keuken in om cake te bakken samen.

foto32 1

En er moest uiteraard het nodige worden voorgeproefd. Hij hielp overigens super goed! Wilde steeds roeren en ingrediënten toevoegen, haha.

foto30 1

Daarna samen op de bank, aan de slag met het BOL.com speelgoedboek, de posters en stickers. In de middag gingen we nog even langs mijn ouders om onze zelfgemaakte cake langs te brengen.

Gisteren maakte ik geen foto’s. Het was een zondag waarop we het huishouden en de boodschappen deden – totaal niet interessant dus.

Dat was ‘m dan, mijn laatste Week van OMF voor dit jaar. Vanaf nu ga ik me even wat minder focussen op mijn telefoon en het maken van foto’s van alles. Volg mij op Instagram als je op de hoogte wilt blijven van mijn leventje achter de schermen; dit zal ook de plek zijn waar je als eerste te weten kunt komen of onze tweede jongen is geboren of niet. Zie jullie gauw!

X

Join the Conversation

 1. Judith says:

  Spannend! Heb vrijdag je bakmix gekocht, ben benieuwd :-)
  Wou vorige week al reageren toen ik zag dat je je vluchtkoffertje nog niet had klaar gemaakt, werd plaatsvervangend zenuwachtig haha! Blij te zien dat je er nu wel aan begonnen bent :-) Het kan ieder moment zo ver zijn (ben zelf in 1,5 uur tijd bevallen bij de tweede, dus ik weet hoe snel het kan gaan, ik was nog maar net op tijd in het ziekenhuis, 20 minuten later was hij geboren). Heeeel veel succes, plezier, geluk en alles wat maar wenselijk is!

  1. Sabine Author says:

   Wauw, dat is wel een hele snelle bevalling! Wat een mazzel dat je nog op tijd in het ziekenhuis was, al was de rit er naartoe vast niet zo prettig. Was de eerste ook al relatief snel? Hoewel ik niet kan spiegelen aan de bevalling van Vic gok ik dat het bij mij wel iets langer dan 1,5 duurt haha. De eerste kostte me 28 uur, pff. Ik ben ok met de helft minder aan tijd, haha.

   1. Judith says:

    Ja, de eerste was er ook op 7 uurtjes… voelde wel veel langer hoor ;-) nee de rit was geen plezier, maar gelukkig duurde hij maar 5 minuten. 28 uur! Dan ben je gesloopt! Nou, ik wens je een voorspoedige en snelle bevalling dan ;-) ik gok op 10 uur haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close