CITY GUIDE BOSTON – TO DO

Bedenkend dat Boston een van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten is, doet je wellicht al vermoeden dat er veel te doen is. En dat klopt ook, in Boston hoef je je echt niet te vervelen! Van geschiedenis snuiven tot het spotten van walvissen en een middagje shoppen, eigenlijk kun je het er allemaal wel doen. Dit zijn onze top tips voor een paar dagen in Boston.

Lopen van de Freedom Trail

Wat mij betreft ontdek je een stad altijd het beste als je dit per voet bent, en laat Boston hier bij uitstek nou perfect voor zijn. Door het hele (historische) centrum van Boston loopt namelijk de Freedom Trail. Middels een rode bakstenen lijn over het trottoir word je langs tal van historische bezienswaardigheden geleid. De trail brengt je naar kerken, dwars door het park en door Little Italy. Het startpunt voor de route ligt officieel bij het toeristische informatiepunt in Boston Common, het grootste park van de stad. Echter kun je op iedere plek in de stad ‘aanhaken’. Volg de rode lijn zo’n 6 kilometer lang en in een paar uur heb je jezelf min of meer wegwijs gemaakt door Boston.

Er worden diverse (betaalde) tours aangeboden die de Freedom Trail lopen, maar het is ook prima op eigen houtje te doen als je niet per se bij iedere bezienswaardigheid achtergrondinformatie nodig hebt.

BOSTON CITY GUIDE doen in Boston: Harvard

Bezoek en rondleiding aan Harvard

Eén van de bekendste hotspots van Boston moet toch wel Harvard zijn, een van de beste en grootste universiteiten ter wereld. Hoewel je vrijblijvend over het terrein van Harvard kunt lopen, raad ik je aan om je in te schrijven voor een tour onder leiding van een student. Deze tours zijn gratis en duren zo’n 1,5 uur, 1,5 uur waarin je heel veel leert over de historie van Harvard maar ook over het dagelijks leven op deze school. Op de website van Harvard vind je alle informatie over de verschillende tours die te boeken zijn en ook de time table waarop alle tours vermeld staan.

Let wel op: je kunt je uitsluitend op de dag van de tour zelf inschrijven en er geldt een maximum van 35 deelnemers aan een tour. Wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Winkelen

In eerste instantie lijkt Boston niet per se een grote winkelstad, maar de mogelijkheden zijn er zeker. Zo is er South Shore Plaza met grote ketens en winkels, Newbury Street met tal van leuke winkeltjes in leuke oude huisjes en Washington Str. met warenhuizen en megastores zoals Macy’s. Op winkelgebied kun je Boston absoluut niet vergelijken met shopping walhalla New York, maar als je wat winkels in zou willen duiken tijdens je city trip dan kan dit zeker.

BOSTON CITY GUIDE doen in Boston: Boston Common

Chillen in het park

Middenin Boston vind je Boston Common, het grootste park van de stad. Zoals in ieder groot park in iedere grote stad is er ook in Boston Common genoeg te zien. Niet alleen is het ’t startpunt van de Freedom Trail, ook vind je het toerismebureau hier, zijn er verschillende ingangen naar de metro gelegen en vind je er op mooie dagen tal van straatartiesten en kleine eetkraampjes. Als je mazzel hebt kun je je aansluiten bij een basketbalwedstrijdje of yogales of je gaat gewoon ergens op een bankje zitten en genieten van de mensen.

Direct naast Boston Common ligt de Public Garden, de eerste botanische tuin die open werd gesteld voor publiek. Vanwege alle mooie planten, bloemen en standbeelden ook zeker een wandeling waard.

Wedstrijd van de Red Sox bezoeken

Sportliefhebbers weten dit ongetwijfeld: Boston is de thuishaven van de Boston Red Sox. Het basketbalteam heeft Fenway Park als thuisstadion en het stadion is ook voor het publiek toegankelijk. Zo kun je er uiteraard voor kiezen om een honkbalwedstrijd te bezoeken, maar ook kun je er buiten wedstrijdtijden om een rondleiding boeken om een kijkje achter de schermen te nemen.

BOSTON CITY GUIDE doen in Boston: whale watching tour

Whale Watching Tour

Eén van de tofste dingen die ik in Boston heb gedaan is toch wel een whale watching tour. De zee rond Boston stikt van de walvissen en andere zee-zoogdieren en je kunt dan ook meerdere keren per dag op een boot mee om ze te spotten. Zelf ging ik op pad met Boston Harbour Tours en ik vond dit echt een aanrader. De boten jagen de walvissen niet op maar varen naar plekken waar ze veel gezien worden. De walvissen worden echt met rust gelaten en hierdoor zie je ze in hun natuurlijke habitat, onwijs gaaf. De tour duurt een paar uur en zelf heb ik zo’n 10-15 walvissen kunnen zien. Deze tour is leuk voor alle leeftijden en aan boord is voldoende vermaak en eten aanwezig.

Naar een opreden van Blue Man Group

In Boston zijn tal van kleine theaters te vinden en de keuze uit voorstellingen is dan ook reuze. Zelf kan ik een voorstelling van Blue Man Group aanraden. Blue Man Group treedt sinds jaar en dag al op in het kleine theater Charles Playhouse en er zijn vrijwel altijd lastminute tickets verkrijgbaar voor niet al teveel geld. De zaal is maar klein dus op iedere plek zit je prima en de show prikkelt non-stop je zintuigen. Zie het als een combinatie van cabaret, muziek en abstracte kunst. Ideaal als je een avondje vrij hebt en je voeten rust wilt gunnen.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close