Hotspot Parijs: La Villa des Abbesses

Zoals jullie wellicht nog weten was ik afgelopen januari met mijn moeder in Parijs. Waar zij er voornamelijk heen wilde voor de bezienswaardigheden, vond ik het eten natuurlijk zeer belangrijk. Gelukkig zijn we niets te kort gekomen tijdens ons korte tripje, want we hebben heerlijk gegeten. Op onze laatste avond zijn we bij een typisch Frans restaurantje wezen eten waar we hebben genoten van een drie-gangen menu. We hadden de mazzel dat het restaurant zich op loopafstand van ons hotel bevond waardoor we met onze volle buiken zo konden uitbuiken op de hotelbedden. La Villa des Abbesses bevindt zich in de wijk Montmartre, vlakbij de Sacre Coeur en ik vind hem absoluut hotspotwaardig.

La Villa des Abbesses ligt aan de Rue des Abbesses op loopafstand van de Sacre Coeur. Sowieso is deze straat erg gezellig om eens overheen te lopen want naast dit fijne restaurant vind je er ook tal van kleinere eetkraampjes, bistro’s en kleine supermarktjes. Wanneer je niet in Montmartre verblijft kun je het beste de metro nemen en uitstappen bij station Abbesses. Vanuit hier is het nog een kleine twee minuten lopen tot je kunt neerploffen in het gezellige restaurant.

la villa des abbesses flickr.com
la villa des abbesses lafourchette.com

Het is een vrij vintage restaurantje op de hoek van de straat en zoals je bij veel Parijse restaurants ziet, staan ook hier een aantal tafeltjes buiten waaraan je kunt genieten van verkoelende drankjes en het heerlijke Franse eten. Je zult hier voornamelijk veel Franse mannen zien die genieten van een goed glas vin en fijn gezelschap, maar ook voor jezelf is het leuk om neer te ploffen onder de luifel en mensen te kijken. Maar ook binnen is het enorm gezellig. Donkerbruine kleuren, kleine ronde tafels en lederen fauteuils domineren het interieur en ondanks dat het wellicht iets ouderwets aan doet, is het zeer comfortabel eten hier.

voorgerechtEn dat eten, dat is helemaal in orde. Sowieso kun je bij de deur van het restaurant al bekijken wat er zoal op de menukaart staan en ik kan je aanraden om voor het drie-gangenmenu te kiezen. Voor slechts € 25,90 -voor Parijse begrippen heel erg netjes- eet je drie overheerlijke gerechten die je zelf kunt kiezen en neem van mij aan dat de porties behoorlijk zijn. Zelf genoot ik van gegratineerde mosselen vooraf en mijn moeder van een uiensoep. Een gigantische kom uiensoep wel te verstaan met een enorme hoeveelheid kaas en natuurlijk een stukje vers Frans stokbrood.

foodieinparijs8Wat betreft het hoofdgerecht waren we eensgezind, we gingen namelijk allebei voor de entrecôte met Franse frietjes en een lekkere jus. Het stuk vlees was enorm en in alle eerlijkheid hebben we niet alles op kunnen eten omdat we nog ruimte moesten overhouden voor het dessert. De frieten waren heerlijk en knapperig en werden gezellig geserveerd in een puntzakje. Ook de jus was erg lekker. Als ik dan toch twee kleine minpuntjes mag noemen: groenten kennen ze hier niet zo. Afgezien van het takje peterselie dat op de entrecôte werd geserveerd was er geen salade te bekennen. Ook vond ik het ‘jammer’ dat er geen steakmesje werd ingedekt, want met het botte mes dat wij hadden kon je het vlees bijna beter afhappen. Maar ach, dat zijn kleine details.

foodie in parijsHet dessert was wat mij betreft de klapper op de vuurpijl. Waar mijn moeder voor een sorbet koos, ging ik uiteraard voor de echte Franse crème brûlée. Een waar spektakel want hij wordt nog brandend aan tafel geserveerd, de suiker karameliseerde voor je ogen. De beleving is dus al goed, maar het dessert zelf was fantastisch. En perfect knapperige suikerlaag en een heerlijk romige custard. Wel teveel, maar iedere hap die ik heb genomen heb ik intens geproefd.

De bediening was gedurende het hele diner ontzettend vriendelijk. Regelmatig werd gevraagd of alles naar wens was, of we wellicht nog extra stokbrood wilden hebben of dat ze nog iets anders voor ons konden betekenen. Daarnaast hebben we ook niet lang op ons eten hoeven wachten, maar werd het ook niet in raptempo geserveerd. Er zat precies voldoende tijd tussen ieder gerecht om aan het eind te kunnen zeggen dat we rustig en fijn hadden getafeld.

Eén minpunt kan ik ontdekken aan La Villa des Abbesses en dat is dat de drankjes schrikbarend duur zijn. € 6,00 betaal je voor een Ice Tea en dat vind ik toch wel van de zotte. Helaas is dit in vrijwel heel Parijs het geval, dus ik kan je aanraden om zuinig te zijn met de drankjes en je vooral op het eten te focussen.

Kortom, La Villa des Abbesses is een absolute aanrader wanneer je in Parijs hebt en toch al Montmartre bezoekt.

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close