Travel Tuesday: Fijne FoodTravel blogs

Mijn hemel wat groeit de blogcommunity verschrikkelijk snel. Toen ik ruim drie jaar geleden begon met OhMyFoodness was er slechts een handvol foodbloggers actief maar de laatste jaren zijn er zo ontzettend veel bijgekomen. En voor iedereen lijkt er een plekje te zijn, heerlijk. Ook de travelblogs doen hun intrede langzaamaan en ook deze worden steeds populairder. Blogs naar mijn hart want aan Travel Tuesday hebben jullie kunnen merken dat ik naast een liefhebber van food ook verzot ben op reizen en alles wat daarmee te maken heeft. Voor deze editie van Travel Tuesday leek het me daarom wel een keer leuk om mijn meest favoriete Foodtravel blogs op een rijtje te zetten. Kwijl weg bij de mooie foto’s, de heerlijke plaatjes en de mooie verhalen; deze blogs zijn het bezoeken zeker waard.

Food Travel Photography1.  Food Travel Photography – Bianca

We beginnen met een blog van Nederlandse bodem. De blog van Bianca: Food Travel Photography draait precies om die drie woorden en is zo op het eerste gezicht lekker eenvoudig. Logisch ook, want de foto’s die ze maakt voeren de boventoon op de site en dat is niet meer dan terecht. Bianca is een kei in het fotograferen van bezienswaardigheden en bestemmingen, maar maakt ook prachtige foto’s van het eten dat ze maakt. En dat is het fijne aan deze blog: recepten worden afgewisseld met prachtige (zelfgeschoten) plaatjes van prachtige gebouwen, maar hier en daar is ook plaats gemaakt voor duidelijke restaurantreviews. Een heerlijke site wanneer je je wilt verlekkeren over prachtige (vakantie)bestemmingen waar ook food hoog in het vaandel staat.

My Cooking Hut2. My Cooking Hut – Leemei

De blog van Leemei, My Cooking Hut, volg ik al best wel lang. Naast fijne zelfgemaakte recepten plaatst ze ook veel foodfoto’s vanaf diverse bestemmingen. Het lijkt erop dat ze druk bezig is met andere dingen, zo heeft ze ook haar eigen kookboek inmiddels, want helaas update ze de blog niet regelmatig. Gelukkig is er al genoeg leuks te lezen op My Cooking Hut. Zo doet haar blogpost over Delhi mij bijvoorbeeld echt zin krijgen in het streetfood aldaar. Mooie foto’s van diverse (voornamelijk Aziatische) bestemmingen worden afgewisseld met sprankelende recepten, zeker een bezoekje waard.

Will Travel For Food3. Will Travel for Food – Mayssam

Will Travel for Food is een heerlijk afwisselende Foodtravel blog waar de nadruk niet op slechts één type bestemming ligt. Artikelen over Zuid Afrika, Toronto maar ook Cuba en Rome komen voorbij en hierdoor is het iedere keer weer een groot plezier om Mayssams traveljournals te lezen. Gelukkig is er ook ruimte overgelaten voor recepten, al plaatst ze deze niet zo heel veel, en recenseert ze zo nu en dan kookboeken. Will Travel for Food bezoek ik voornamelijk voor de travelreports, de recepten zijn wat mij betreft een bijzaak. Met haar blog was Mayssam finalist bij de Saveur Foodblog Awards.

The Road Forks4. The Road Forks – Akila & Patrick

Wat mij betreft beschikt The Road Forks over een perfecte opbouw voor een Foodtravel blog. Bestemmingen in foto’s, waanzinnig mooi gefotografeerde (en uitgevoerde) recepten, travelreports en tips over diverse hotspots. De blog is wat mij betreft iets te rommelig, het is even zoeken waar je moet zijn om de nieuwste artikelen te lezen, maar als je het trucje eenmaal doorhebt is dit een blog waar je naartoe blijft surfen. Het fijne is dat Akila & Patrick hun artikelen wel duidelijk hebben geordend op basis van bestemming, dit maakt het zoeken op de site een stuk makkelijker.

Your Little Black Book5. Your little black book – Anne

En tot slot nog een blog van Nederlandse bodem al mag ik dit eigenlijk geen ‘foodblog’ noemen. De Amsterdamse Anne is regelmatig op reis voor haar blog en deelt op Your little black book de leukste hotspots vanover de hele wereld. Uiteraard is er een speciaal plekje voor Amsterdam weggelegd, het lijkt wel alsof Anne in vrijwel ieder restaurant al eens heeft gegeten. Iedere dag wordt de blog (meerdere malen) ge-update dus er is altijd wel iets leuks te vinden!

Deze bovenstaande foodblogs zijn naast waanzinnig om te lezen helaas niet zo goed voor de portemonnee. Bij ieder reisverslag wil ik het vliegtuig instappen – terwijl ik een hekel aan vliegen heb – en diverse hotspots op de wereld ontdekken. Nog even doorsparen maar en tot die tijd ons laten verlekkeren door de talloze prachtige foto’s en leuke reports.

Wat is jouw favoriete foodtravelblog?

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Leuke tips! Ik volg eigenlijk nog geen foodtravelblogs.

  2. Barbara says:

    Bedankt voor de tip van Your Little Black Book. Die heb ik direct opgeslagen, mooie site en er staan fijne tips op :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close