Onze reisplannen: IJsland & New York!

Bijna, BIJNA is het zo ver! Nu kleine Vic inmiddels niet zo heel klein meer is durf ik het aan om weer wat verder te reizen. Het was best even wennen voor me, moet ik eerlijk bekennen. Eigenlijk tot aan het moment dat ik hoogzwanger was, was ik regelmatig op reis. Voornamelijk de maanden september en oktober waren ieder jaar gekkenhuis en zat ik meer in het buitenland dan dat ik thuis was. En nu ben ik, buiten een super kort bezoek aan Berlijn en een paar daagjes Londen nog niet echt op reis geweest sinds Vic er is. Maar daar gaat verandering in komen. Hoewel ik Vic ongetwijfeld heel erg ga missen kwam de wanderlust toch weer om de hoek kijken en kon ik de reiskriebels niet langer meer negeren. Viv en ik stappen aankomende woensdag in het vliegtuig naar IJsland EN New York. Waaaah! New York is een bestemming waar ik niet vaak genoeg naartoe kan. Het wordt mijn derde keer en ik heb er nog net zoveel zin in als de allereerste keer. Maar IJsland, laten we het daar even over hebben. IJsland staat al sinds jaar en dag hóóg op mijn bucketlist en dat ik nu dan eindelijk de kans krijg om daarheen te gaan vind ik onbeschrijfelijk tof. Viv en ik gaan op een individuele persreis wat inhoudt dat we niet met een georganiseerde groepsreis meegaan maar dat we zelf het programma samenstellen en hiervoor regelen wat nodig is. Vandaag neem ik je mee in onze globale planning.

IJsland én New York, hoe dan?

Onze reis duurt in zijn totaliteit 8 dagen en in die tijd bezoeken we zowel IJsland als New York. Hoe dan, zul je je wellicht afvragen. Op woensdag 4 oktober vliegen we met WOW Air naar Keflavík in IJsland. WOW Air onderhoudt sinds maart van dit jaar een tweemaal-daagse vliegverbinding met Amsterdam. De vliegtuigmaatschappij vliegt echter vanuit IJsland óók met een directe vlucht naar de oostkust van Amerika, vandaar dat we ervoor hebben gekozen om twee vliegen in één klap te slaan en via een meerdaagse stopover in IJsland door te vliegen naar New York. Dit doorvliegen doen we op zaterdag 7 oktober. Vanwege het tijdsverschil tussen IJsland en New York komen we dezelfde dag nog aan in New York, hier verblijven we uiteindelijk tot en met woensdag 11 oktober. In de avond vliegen we via Keflavík weer naar Schiphol. Kortom: we hebben 2,5 dag de tijd om IJsland te ontdekken en zijn uiteindelijk 4 volle dagen in New York.

De reden dat we naar IJsland en New York gaan is overigens omdat we van beide bestemmingen uitgebreide City en Travel Guides willen maken. Deze verschijnen na afloop van de reis dan ook zéker op OMF.

geysir
De Geysir geiser, momenteel een stuk minder actief
Kratermeer Kerid
Kratermeer Kerid

Programma IJsland

Omdat we niet heel lang in IJsland zijn willen we zoveel mogelijk doen in twee dagen tijd. We verblijven in Reykjavik in een appartement dat ons wordt aangeboden door Booking.com, na afloop van de reis vertel ik jullie hier alles over. Doordat we in Reykjavik verblijven hebben we helaas niet de mogelijkheid om de noordkust van IJsland te ontdekken, dat is namelijk zowaar 6 uur rijden – ik had geen idee dat afstanden in IJsland nog zo groot konden zijn! We beperken ons dus een beetje tot het midden en de zuidkust van Reykjavik en deze willen we met een huurauto gaan ontdekken. Met de auto hopen we de Golden Circle Route te gaan rijden, één van de meest bekende en mooiste routes van IJsland. De route loopt langs een aantal bezienswaardigheden van IJsland waaronder de geisers en het kratermeer Kerid. Ik hoop echter de route uit te breiden met nog een aantal andere mooie plekken. Tips hiervoor zijn welkom!

Een ander element binnen onze IJsland trip die alvast ligt is een whale watching tour. Deze gaan we vanuit Reykjavik doen met Elding. Elding organiseert iedere dag om 09.00 uur ’s ochtends en om 13.00 uur ’s middags een drie uur durende boottocht met als hoofddoel het spotten van walvissen. Fingers crossed dat we ook daadwerkelijk walvissen gaan zien, dat is immers altijd de vraag met wilde dieren.

Verder gaan we uiteraard Reykjavik ontdekken en dan met name de foodcultuur in deze stad en hopen we het Noorderlicht te zien zodat we ook dit van onze bucketlist kunnen afstrepen.

nyc
Zicht op het Financial District vanaf de Brooklyn Bridge

Programma New York

Na drie dagen (hopelijk) overdonderd te zijn in IJsland vliegen we door naar New York, mijn meest favoriete stad op de hele wereld. Omdat ik al vaker in New York ben geweest en Viv er ook al eens is geweest, is het de bedoeling dat we deze dagen de andere wijken van de stad gaan ontdekken. Onze focus ligt op Brooklyn en Queens, maar ook gaan we aandacht besteden aan het Financial District dat momenteel upcoming is. Het hele programma voor New York staat nog een beetje in concept. Zo weten we nog niet precies in welke accommodatie we gaan verblijven en hebben we wel een idee van de tours die we willen gaan doen (foodtours, HELLO!), maar ligt het allemaal nog niet vast. New York is echt zo’n stad waar je heen moet met een go with the flow houding vind ik en dat is dan ook een beetje ons doel. Mochten jullie tips hebben voor Brooklyn en Queens dan zijn die in ieder geval van harte welkom.

Kortom: er staat een onwijs gave reis op ons te wachten. Het is een reis waar we al maanden mee bezig zijn en die nu ineens heel dichtbij komt. Het is de eerste reis die Viv en ik samen gaan maken en het is ontzettend leuk om alleen de voorpret al met iemand te kunnen delen. Tijdens onze reis gaat er véél gefotografeerd worden en hoogstwaarschijnlijk ga ik ook vloggen. Jullie kunnen dus naast een City Guide voor New York en een Travel Guide voor IJsland véél updates op Instagram verwachten, een aantal video’s en uiteraard twee uitgebreide Foodie in… artikelen.

Lucky us.

Join the Conversation

 1. Marinda says:

  Wat gaaf!! IJsland lijkt me ook prachtig. Ik kijk uit naar het reisverslag. Je zal vast wel met een overvolle koffer met kleertjes voor Vic terugkomen uit New York ;)

 2. Gaaf hoor! Mijn Ijsland tips staan op http://www.annetravelfoodie.com/iceland. En over NYC ben ik nog enthousiaster want daar heb ik gewoond! Je kan mijn food tips vinden op http://www.annetravelfoodie.com/new-york
  Veel plezier alvast!

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel voor de tips!

 3. selina says:

  ga alsjeblieeeeeeeeft vloggen! ik heb een reis naar new york geboekt voor April en ik vind new york vlogs zó leuk om te kijken! :)

 4. Carla says:

  IJsland is zo ontzettend mooi. 2,5 dag is echt te kort. Wij zijn er in mei een volle week geweest en had nog wel langer willen blijven.
  Heel veel plezier en geniet er van.

 5. Rebekka says:

  Ik ben eind augustus 2 weken in IJsland geweest, wat gaaf dat je daarheen mag. Het is zo’n prachtig land, waarvan ik, als ik eerlijk ben, de Golden Circle nog het minst indrukwekkend vond. Probeer daar iig te wandelen in Thingvellir National Park en de Gulfoss te zien. Geysir vond ik een tourist trap, veel te druk. Daarna zou ik verder doorrijden naar het zuiden, richting Vik y Myrdal. Onderweg kom je langs een paar prachtige watervallen (Seljalandsfoss en Skogafoss) en kun je het zwarte strand meepikken en evt het vliegtuigwrak. En dan kun je ook een glimp opvangen van de indrukwekkende gletsjers. Meer kun je denk ik niet doen in 2,5 dag.. je moet eigenlijk langer gaan om de volle pracht van het land te ervaren. Heel veel plezier!

 6. Manon says:

  Wat een te gekke reis! Ik ben vorig jaar naar IJsland geweest en ik vind het fantastisch. Zo’n bijzonder land. Ik zou zeker naar de Blue Lagoon gaan (is in de buurt van het vliegveld) en de zwarte stranden bij Reynisfjara zijn idd ook prachtig! Ik vond het gletsjermeer Jokulsarlon ook prachtig maar dat is denk ik iets te ver rijden vanuit Reykjavik. Restaurant aanrader in Reykjavik is Kol. Superlekker gegeten daar. Have fun!

 7. Margot says:

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Heel veel plezier!

 8. Britt says:

  Wat tof! 2 plekken die vrijwel bovenaan op mijn to-visit list staan, ik kan niet wachten op alle lekkere en mooie hotspots!

 9. Marion says:

  Heel veel plezier!
  Ik kijk uit naar jullie verhalen en foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close