Magisch mooi: Shete Boka op Curaçao

De meeste mensen die naar Curaçao op vakantie gaan gaan erheen voor zon, zee en strand. Logisch ook want toen ik in november 2015 op Curaçao was heb ik daar ook heel erg van genoten. Maar als je het mij vraagt is het zonde om de hele vakantie op je gat op het strand door te brengen want Curaçao heeft veel meer te bieden dan alleen de mooie stranden. Neem nou Shete Boka aan de noordkust van het eiland. Je moet er even een stukje voor rijden, helemaal als je in de omgeving van Jan Thiel verblijft, maar eenmaal daar word je getrakteerd op prachtig natuurgeweld dat je eigenlijk niet mag missen.

Shete Boka is een Nationaal Park op Curaçao dat pas in 1994 is opgericht. Het park beslaat in totaal ongeveer 200 hectare en grenst aan het Nationaal park Christoffelpark waar je, inderdaad, ook de hoogste en bekendste berg van het eiland vindt. Shete Boka ligt uitgestrekt over een lengte van 10 kilometer langs de noordkust en staat vooral bekend om haar zeven inhammen (shete boka), al zijn het er feitelijk een paar meer.

Speciaal voor die inhammen moet je ook naar Shete Boka want verder is er in het nationale park niet zoveel te beleven. Sterker nog, het deed mij een beetje denken aan een woestijnachtig maanlandschap. Wel heel bijzonder om een keer te zien.

Eén van de meest bekende inhammen is Boka Pistol, hier klappen de golven met zoveel kracht in de smalle inham dat het water met een noodvaart meters hoog de lucht in wordt gespoten. Niet alleen ziet dit er adembenemend uit, het gebeurt ook zo’n luide knal dat de kracht van moeder natuur bijna voelbaar is. Wat heel tof is is dat je bij Boka Pistol vanaf een houten platform toekijkt. Onder je hoor en zie je de krachtige golven terwijl direct naast je het water meters hoog de lucht in spuit. Heel bijzonder! In mijn Curaçao vlog laat ik je Boka Pistol zien.

Shete Boka

Shete Boka

Het gebied langs de Noordkust is mede een nationaal park geworden door de zeeschildpadden die hier regelmatig hun eieren leggen. Niet in iedere inham en zeker niet overal, maar als je mazzel hebt kun je hier en daar de schildpadden voor de kust zien zwemmen.

Als je wilt zou je uren van je dag kunnen spenderen in Shete Boka maar houd er rekening mee dat het landschap vlak is en nauwelijks vegetatie kent waardoor er nergens ook maar een schaduw te vinden is. De wind waait er weliswaar flink maar verbranding ligt op de loer en wanneer je verder van de kust verwijderd bent kant het er bloedheet worden.

Mocht je nou niet zoveel zin hebben om uren te wandelen dan kan ik je van harte aanbevelen om alleen Boka Pistol en Boka Tabla te bezoeken. Bij Boka Tabla stroom het zeewater een grot in die je met een klein trappetje naar beneden kunt bereiken. Dé plek voor de meest sprookjesachtige foto’s maar houd er rekening mee dat het er glad kan zijn.

Shete Boka

Shete Boka

Shete Boka

Mocht je richting Shete Boka willen gaan dan kom je het tegen wanneer je de weg naar Westpunt volgt. Bij de ingang van het park koop je een kaartje dat omgerekend iets minder dan twee euro kost. Vervolgens kun je lopend of met de auto het park in. Boka Pistol is sowieso met de auto bereikbaar maar houd rekening met een flink hobbelige weg. Ook de wandelpaden zijn redelijk hobbelig en het komt vaak voor dat je over een pad bezaaid met stenen loopt. Trek dus goede schoenen aan als je van plan bent er een flinke wandeling van te maken.

Shete Boka is wat mij betreft echt een aanrader wanneer je op Curaçao verblijft. Zo’n stukje natuurgeweld zie je niet zo gauw ergens anders en bovendien laat het zien dat Curaçao meer te bieden heeft dan alleen prachtige stranden.

Join the Conversation

 1. Marlotte says:

  Wauw, wat een prachtige plek! Heel mooi die foto’s!

 2. Kelly says:

  Wauw wat gaaf!

 3. Margot says:

  Wat een indrukwekkende plekken! Ik ben nog nooit op Curaçao geweest, maar ga dit onthouden!

 4. Daniëlle says:

  Wauw, het is op de foto’s al prachtig, laat staan in het echt!

 5. Wauw, supermooi. Gaat op de wishlist voor toekomstige reizen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close