Op de planning: Boston!

Whiii, het is gewoon eindelijk zover! Afgelopen november ging ik in mijn uppie richting New York en zo’n soloreisje beviel zó goed, dat ik – in overleg met Tim natuurlijk! – dit jaar nog een keer alleen weg wilde. Er zijn een aantal steden de revue gepasseerd, allemaal buiten Europa. Ik heb echter wel een aantal dingen om rekening mee te houden dus de keuze voor een stad is niet 1,2,3 gemaakt. Zo hoef ik niet per se een week of langer van huis te zijn, mijn ideale citytrip is zo’n 4, maximaal 5 dagen. Daarnaast is mijn ideale reistijd van donderdag t/m uiterlijk dinsdag, dit in verband met de opvang voor Vic – deze is dan makkelijk te regelen. Tot slot, hoewel ik steden in Europa heel leuk vind – vind ik deze niet per se leuk om alleen te bezoeken. En dus viel mijn keuze weer op het buitenland. Hong Kong stond hoog op mijn lijstje maar de vliegtijd was toch echt iets te ver voor een paar dagen, hetzelfde gold voor andere Aziatische steden. Amerika dan maar, het door mij oh zo geliefde land. Ik heb gekeken naar San Fransisco – te ver en te duur, Washington – te duur, Chicago – ook te duur en uiteindelijk Boston: PERFECT. Volgens mij was het januari dat ik dit reisje boekte en nu is het zover! Vanavond vertrek ik naar Schiphol om daar vast in een hotel te overnachten, vandaag vertrekt mijn vlucht naar Boston waar ik zo rond het middaguur (plaatselijke tijd) land. Maandag aan het einde van de dag vlieg ik weer terug; dinsdagochtend vroeg ben ik weer op Schiphol. Dit komt erop neer dat ik zo’n 4 volle dagen te besteden heb in Boston en het leek me leuk om jullie mee te nemen in mijn plannen!

Boston

Even wat achtergrondinformatie want hoe kom je in vredesnaam bij Boston? Toegegeven, het is niet een stad waar je snel aan denkt. In ieder geval niet zo snel als aan New York, San Francisco en Los Angeles. Toch schijnt Boston heel veel te bieden te hebben en is het naar horen zeggen een onwijs leuke stad.

Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts. Voor de beeldvorming: de stad ligt op zo’n vier uur reizen ten Noord-Oosten van New York. Boston is een van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten. Al in 1630 werd de stad gesticht en het is de bakermat van de Amerikaanse Revolutie. Vandaar dat de stad bol staat van historische gebouwen en bezienswaardigheden. Ook is Boston de thuishaven van de bekendste universiteit van Amerika: Harvard al kennen sportliefhebbers de stad zeer waarschijnlijk van Fenway Park, het honkbalstadion van de Boston Red Sox.

Met nog geen 800.000 inwoners in het centrum is Boston een héél stuk kleiner dan New York, waar maar liefst bijna 9 miljoen mensen wonen. Maar er is genoeg te doen!

Freedom Trail

Eén van de dingen die ik sowieso ga doen is de Freedom Trail lopen. Dit is een wandelroute van zo’n 4 kilometer lang die door het centrum van Boston loopt. De route passeert 16 belangrijke historische locaties en is aangegeven door middel van rode bakstenen op de trottoirs. Met de Freedom Trail pak je 16 bezienswaardigheden in één keer, lijkt me ideaal. Tussendoor af en toe even stoppen voor een koffietje of iets lekkers… Ik vind het prima! Het fijne is dat de route praktisch start om de hoek van mijn hotel dus ik kan hem gaan lopen op ieder moment dat mij goed uitkomt.

Harvard

Na zóveel films en series te hebben gezien waarin het over Harvard ging, moet ik de universiteit even gezien hebben als ik er zo dichtbij ben. Op Harvard worden tours georganiseerd die gegeven worden door een student dus ik denk dat ik daar vrijdag aan ga deelnemen. Kost niets en in een uurtje loop je de hele universiteit en omgeving door. Vind ik toch wel heel interessant.

lukes lobster

Boston Foodie Tours

Sinds ik in New York een food(fiets)tour heb gedaan ben ik echt verknocht op foodtours. Het is zó leuk om je door locals naar toffe hotspots mee te laten nemen. Voor de zaterdag heb ik dan ook een foodtour geboekt bij Boston Foodie Tours. Gedurende 3-4 uur worden we meegenomen naar de Haymarket Market, Boston Public Market en de wijk North End waar we dingen gaan proeven als cannoli, lobster roll en een iconische donut. Helemaal in mijn straatje natuurlijk en ook een ideale manier om een lijstje aan hotspots te verzamelen voor de Boston CITY GUIDE die ik ga maken voor OMF.

Whale Watching Tour

Een Whale Watching tour is voor mij niets nieuws, Vivian en ik hebben er namelijk ook aan deelgenomen toen we in IJsland waren. Toen viel het aantal walvissen die we hebben gespot echter een klein beetje tegen, dus ik heb besloten om in Boston in de herkansing te gaan. Hier garanderen ze overigens dat we walvissen gaan zien en als ik de reviews lees, lees ik alleen maar dingen over walvissen die op 20 meter afstand van de boot uit het water kwamen. Fingers crossed dus, ik heb de tour voor zondagochtend vastgelegd.

De Freedom Trail, Harvard, de foodtour en de whale watching tour zijn de enige dingen die ik echt voor mezelf heb vastgelegd. Verder wil ik ook nog wat tijd overhouden om lekker te winkelen en zelf toffe hotspots te ontdekken voor Ohmyfoodness.

Ik twijfel nog over het bezoeken van een honkbalwedstrijd van de Boston Red Sox op vrijdagavond. Het schijnt een fantastische happening te zijn en iets dat je echt eens meegemaakt moet hebben, maar tegelijkertijd ben ik helemaal geen sport(wedstrijd)fanaat en weet ik vrijwel niets van honkbal. Ik heb hier dan ook nog geen tickets voor geboekt maar wie weet komt dat nog.

Verder: mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik het uiteraard graag! Later dit jaar komt een uitgebreide Boston CITY GUIDE online en natuurlijk neem ik jullie ook nog mee in een Foodie in Boston.

Join the Conversation

 1. Meike says:

  Super vet, have fun! Staat hier ook nog op de bucket list.

 2. Eline says:

  Gaaf! Inderdaad niet een stad waar je als eerste aan denkt, maar ben heel benieuwd hoe het je bevalt. Heel veel plezier!

 3. Lenny says:

  Lekker genieten..veel plezier

 4. Miranda says:

  Boston is een superfijne stad. Ik was er 2,5 jaar geleden. De whale watching tour is heel tof (wij zagen toen inderdaad ook heel wat walvissen). Mocht je nog tijd hebben, het Isabelle Stewart Gardner museum is ook echt een aanrader. Veel plezier.

 5. Claudia says:

  Boston is top! Wij vonden Mr. Bartleys (www.mrbartley.com) tegenover Harvard een leuke en lekkere stop. En de Red Sox zou ik doen. Een sportsevent bezoeken in de usa is een hele leuke ervaring. Al is het maar een uurtje. Want zo’n honkbalwedstrijd kan wel lang duren en saai zijn. Veel plezier!

 6. Nathalie says:

  Super leuk dat je in Boston bent/was! Ik ga over 3 weken alleen hier naartoe dus kijk erg uit naar je tips! Dit artikel sla ik alvast op :-)

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk! Check ook vooral de high light op mijn Instagram voor allemaal tips.

  2. Sabine Author says:

   Wat leuk! Veel plezier vast, het is echt een hele leuke stad :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close