Hotspot New York: Chelsea Market

Zoals jullie wellicht wel weten ben ik vorig jaar september naar Amerika op vakantie geweest. Eén van de steden die we daar aandeden was New York, een stad die mij versteld heeft doen staan. Toen ik onlangs bezig was met een brainstorm voor OMF bedacht ik me dat ik gewoon nog geen enkel hotspot artikel over Amerika heb geschreven. En dat terwijl ik geweldige tentjes en plekken tijdens onze reis (NY, LV en LA) voorbij heb zien komen waarvan ik vind dat iedereen ze zou moeten bezoeken. Indien je daar de kans voor krijgt natuurlijk. Eén van die hotspots bevindt zich in New York en dan heb ik het over de Chelsea Market. Een waar walhalla voor de foodies onder ons, een ontzettend leuke plek om te bezoeken. Ik vertel je er graag iets meer over.

chelseamarket

chelseamarket

De Chelsea Market in New York is eigenlijk een overdekt winkelcentrum met foodwinkels. Tal van restaurantjes, bakkerijtjes maar ook winkels met lekkernijen en leuke kookgadgets vind je er terug. Het is een geliefde plek voor de locals maar ook steeds meer toeristen weten de plek te vinden. En terecht, het is een waar walhalla voor fijnproevers en liefhebbers van lekker eten. Deze plek stond al tijden hoog op mijn want-to-visit lijstje voordat we naar New York gingen en ik kon de kans dan ook niet zomaar voorbij laten gaan.

Je kunt de Chelsea Market vinden aan 75 9th Avenue en van de buitenkant lijkt het meer op een warenhuis. Het is een grauw en oud gebouw waar enkel met gelige letters staat aangegeven waar je nu eigenlijk bent aanbelandt. Ook tijdens de eerste stappen in het overdekte winkelcentrum vraag je je nog af waar je bent, tot je ineens prachtige winkeltjes met de meest lekkere producten ziet verschijnen. Ik heb mijn ogen uitgekeken en het liefst was ik overal even naar binnen gestapt en had ik iets meegenomen.

chelseamarket

chelseamarket

chelseamarket

Naast diverse shops met kookboeken en keukengadgets vind je er ook 25 versmarkten. Amy’s Bread is er één van, een bekende bakkerij waar je volgens veel toeristen en locals het lekkerste brood van New York vandaan kunt halen. Brood in Amerika is niet zoals wij het kennen. Compacte bagels kom je in overvloede tegen maar een normaal sneetje brood is lastig te krijgen. Bij Amy’s Bread kun je wel terecht voor de bekende broden, iets dat voor locals natuurlijk geweldig is. Wij vonden het minder bijzonder omdat wij al verwend zijn met het goede brood thuis, maar het bakkerijtje zag er in ieder geval wel waanzinnig uit. Ze verkochten er ook heerlijke muffins, cinnabuns en andere snacks.

Ook Fat Witch Brownies is een echte aanrader om even naar binnen te lopen. Naast de meest overheerlijke brownies in diverse soorten en maten vind je er ook erg leuke merchandise. Leuk om als cadeautje mee naar het thuisfront te nemen!

chelseamarket

chelseamarket

chelseamarket

The Lobster Place was één van de restaurantjes waar ik heel graag heen wilde omdat er zóveel over geschreven stond dat het wel goed moest zijn. Vergelijk het restaurant/de winkel met een gigantische visboer, je vindt er namelijk tal van soorten verse vis die vlak voor je neus gefileerd kunnen worden. Ook kun je er terecht voor veel gerechten waar vis in verwerkt is. Verse sushi of paëlla en diverse salades kun je er bijvoorbeeld meenemen.

Maar wij gingen natuurlijk voor dé lobster, hetgeen waar de winkel om bekend staat. Je kies of je een levende of bereide lobster wilt en vervolgens kies je het formaat. Je kunt ook je eigen kreeft uitzoeken, de jongens maken ze dan graag voor je klaar. Omdat wij daar graag wilden eten kozen we voor een cooked lobster. We betaalden $16 voor de bovenstaande loster en hier kregen we knoflookolie bij. Helaas was de oven kapot waardoor we hem niet warm konden krijgen, maar normaal kun je hier dus ook nog voor kiezen. Persoonlijk had hij me warm lekkerder geleken, maar dat deed niets af aan de ervaring.

chelseamarket

Naast The Lobster Place spotten we een Thais tentje Chelsea Thai Wholesale waar ze Thais eten verkochten. Het deed me ook echt een beetje aan Thailand denken, houten of platic tafels en stoelen, plastic bestek en alles werd geserveerd in bakjes. Het restaurantje wordt ook gerund door Thai en daarom was de Pad Thai nagenoeg identiek aan hetgeen wat ik gewend was. Volgens mij betaalden we $5 – $6 voor bovenstaande portie die we samen deelde. Heerlijk was het. Het menu hing gewoon aan de muur. Per gerecht een A4’tje met een foto, de ingrediënten en de prijzen voor een medium of grote portie.

Kortom: de Chelsea Market in New York is een absolute aanrader als je van lekker eten houdt. Ga er heen met een lege maag en probeer bij zoveel mogelijk tentjes iets te eten of neem desnoods iets mee naar het hotel. De prijzen zijn allemaal erg betaalbaar en het eten is verrukkelijk. Op drukke dagen is het wel vechten om een plekje bij één van de restaurants of langs de gangen, maar het is meer dan de moeite waard. Omdat wij richting het eind van de middag gingen hadden we al aardig wat kilometers erop zitten en heb ik niet echt gewinkeld. De volgende keer dat we in New York zijn ga ik sowieso weer naar de Chelsea Market met een grote boodschappentas of een lege koffer.

De Chelsea Market bevindt zich op 75 9th Avenue (tussen 15th en 16th streets). Met de ondergrondse is het winkelcentrum bereikbaar met de lijnen A C E en L, je stapt dan uit op 14th street of 8th Avenue. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen.

Join the Conversation

  1. Diane says:

    Ik was vorig jaar september ook daar, logeerde vijf minuutjes lopen van Chelsea market. Hele leuke plek om je lunch te eten. Leuke buurt ook om te vertoeven. High mile, de pier. Zou er zo weer naartoe willen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close