TRAVEL GUIDE | JORDANIË – TO EAT

Je hebt in mijn Foodie in Jordanië artikel al precies kunnen zien wat wij allemaal tijdens onze reis hebben gegeten. En dat is veel! Maar omdat we een aantal keer op afgelegen plekken zaten hadden we niet de mogelijkheid om uit eten te gaan dus aten we in het restaurant van het hotel waar we verbleven. Toch hebben we buiten deze diners om een paar lekkere restaurants weten te vinden en die wil ik je dan ook zeker tippen.

Amman – Amman Rotana Hotel

Een prachtig modern hotel is dit. En het heeft meerdere restaurants. Zelf hebben we er niet gegeten maar aan alles wat we wel in dit restaurant hebben gegeten, konden we wel zien dat het niveau goed is. Dus boek je een nachtje in het Amman Rotana Hotel, dan hoef je in principe de deur niet uit.

Petra – Shawarma

De naam zegt het wel. Een simpele shoarma zaak is dit in het centrum van Petra gelegen. Ga hier niet voor de looks van het restaurant naartoe, maar wel voor de onwijs lekkere shoarma op een wrap.

Foodie in Jordanie 18

Petra – Al Wadi Restaurant

Direct tegenover het Shawarma restaurant zit Al Wadi. Een fijne plek met een balkon rond het restaurant. Wel ook in het centrum van Petra dus de auto’s toeteren je voorbij. Maar erg lekker eten met lekkere lokale gerechten. Ik vond de köfte in tomatensaus hier erg lekker.

Petra – My Mom’s Recipe

Dit restaurant vonden we bij toeval. Het is goed om te weten waar het zit want anders loop je de ingang zo voorbij. Deze zit namelijk tussen twee souvenirwinkels in; een gang en daarna een trap naar boven. Op de tweede etage zit My Mom’s Recipe en je heb hier door de ramen rondom een mooi uitzicht. Een sfeervol restaurant, met wederom een lokale kaart.

Foodie in Jordanie 24

PROEVEN

Wanneer je in Jordanië bent, raad ik je zeker aan om de volgende dingen te proeven:

  • Baba Ganoush en Humus. Twee dingen die je ongetwijfeld kent, maar niet hoe het écht gemaakt wordt.
  • Köfte. Hier gemaakt van lamsvlees en ook al ben je daar niet zo’n fan van; toch eens proberen. Het is heerlijk en wordt op verschillende manieren klaargemaakt.
  • Lemon Mint smoothie. Eigenlijk is het niet echt een smoothie maar meer een gelly drankje. Heel erg lekker fris.
  • Makloubeh, hét klassieke gerecht uit de Jordanese keuken. Met gegrilde groenten, rijst en kip. Super smaakvol door de kruiden die gebruikt worden.
  • Basbousa, een kokos dessertcake.
  • Mocht je in een luxe hotel zitten met een buffet, dan kan ik je aanraden alle desserts eens uit te proberen. Heel leuk om te proeven hoe lokale ingrediënten zoals bijvoorbeeld dadels, gebruikt worden voor de lekkerste desserts.
  • Bakkerswinkeltjes; in het centrum van Amman ben ik er meerdere tegengekomen. Zeker even naar binnen lopen en wat lekkers bestellen!

– – –

INHOUDSOPGAVE TRAVEL GUIDE

1. Inleiding
2. Jordanië – To know
3. Jordanië – To stay

4. Jordanië – To do
5. Jordanië – To eat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close