Dadels met Manchego en Serranoham

Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om hapjes te maken tijdens feestelijke dagen en ik zet dan ook het liefst de hele tafel ermee vol. Maar wát ik dan ga maken, is iedere keer wel weer even de vraag. Want ik maak graag nieuwe dingen of een variant op iets waarvan ik weet dat iedereen dat lekker vindt. En liever niet iets wat ik al vaker gemaakt heb. Uitzonderingen daargelaten want sommige hapjes verwachten mensen gewoon bij je. Althans, dat heb ik. Dan krijg ik de vraag of ik ‘dat ene lekkere hapje met serranoham’ ook weer heb gemaakt. Leuk natuurlijk, maar nog leuker om dingen uit te proberen. En omdat ik zelf heel erg van de combinatie zoet met zout houd, bedacht ik het recept voor deze dadels met Manchego en Serranoham. Een heerlijke combi leek het me en toen ik de eerste proefde vond ik het direct ook nog een geslaagde combinatie. Ik ben fan. En ze zijn nog makkelijk om te maken ook. Om de kaas een beetje te laten smelten stop je ze nog in de oven. En als ze dan nog een beetje lauwwarm zijn, zijn ze ook wel het lekkerst.

Serveer ze zo of maak er een voorafje van!

DadelsManchegoSerrano ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

DadelsManchegoSerrano Pinterest

No ratings yet

Dadels met Manchego en Serranoham

Porties24 dadels

Ingrediënten

  • 24 dadels zonder pit
  • 150 gram Manchego
  • 120 gram Serrano ham

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de Manchego in kleine dunne plakjes. Ik sneed eerst aan de zijkant de korst van de kaas af en sneed vervolgens dunne plakken (driehoeken) van de kaas. Die sneed ik in de lengte en in de breedte nog een keer door. Vul vervolgens iedere dadel met een stukje kaas.
  • Omwikkel iedere gevulde dadel met een stukje Serranoham en verdeel uiteindelijk alle dadels over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schuif in de oven voor ongeveer 5 minuten. Zodra de kaas iets begint te smelten zijn ze klaar. Serveer ze lauwwarm of koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close