Project indoor kruidentuintje #2

Ruim drie weken geleden kondigde ik mijn nieuwe project aan: Project Indoor Kruidentuintje. Inmiddels staat het dienblad met de zeven potjes alweer een paar weken in mijn keuken en dus is het tijd voor een update. Hoe staat het ermee?

Ik heb geen groene vingers en planten zullen het dan ook niet overleven in mijn huis. Al begin ik daar nu aan te twijfelen want ik besteed iedere dag even wat aandacht (en liefde) aan mijn kruidenplantjes to be. Toen ik naar Zweden ging drukte ik Tim dan ook op het hart dat hij goed voor mijn potjes moest zorgen en ze absoluut iedere dag een beetje water moest geven. Het zou me toch niet overkomen dat ik er weken aandacht aan heb besteed en dat dit in drie dagen teniet zou worden gedaan. Gelukkig heeft Tim ook op mijn plantjes gepast en leefden ze nog toen ik terug kwam.

project indoor kruidentuintje 2

project indoor kruidentuintje 2

project indoor kruidentuintje 2Want jaaa, inmiddels kan ik het al bijna plantjes noemen! Ieder potje heeft inmiddels plantjes, de ene groeien sneller dan de ander, maar overal zie ik een beetje groen. Hurray! Ik heb nog geen flauw idee wat wat is (ok, ik kan wel een beetje gokken), daar heb ik toch echt te weinig kennis van, maar dit komt wel als de kruidenplantjes volwassen zijn. Voor nu mag ik in ieder geval niet klagen, want eerlijkheidshalve had ik niet verwacht dat ze zo gauw uit de grond zouden schieten. Bij het allereerste blaadje dat boven de grond uitpiepte maakte ik al een sprongetje van geluk, en moet je ze nu zien!

Echte tips over hoe je deze plantjes zou moeten verzorgen kan ik natuurlijk nog niet geven, daar ben ik nog een groentje (ha, leuke woordspeling) voor, maar de volgende dingen heb ik tijdens de eerste weken in acht genomen:

 • Ik geef de plantjes iedere ochtend een beetje water. Met mijn basilicumplantje heb ik gemerkt dat het aardig wat water nodig had, dus met deze kruidenplantjes doe ik dat ook maar.
 • Het dienblad met potjes staat op een lichte plek in huis, maar niet bij het raam. Naast dat het bij ons gewoon niet mogelijk is om de plantjes bij het raam te zetten, zouden ze hierdoor ook te dicht bij de verwarming staan en dat lijkt me toch niet zo’n slim plan…
 • Ik draai het dienblad twee keer per week een beetje want ik heb gemerkt (en een aantal van jullie gaven het ook al aan!) dat de plantjes naar de zon toe groeien. Om te voorkomen dat de plantjes compleet één kant op gaan hangen, draai ik het dienblad dus af en toe.

project indoor kruidentuintje 2

project indoor kruidentuintje 2

project indoor kruidentuintje 2Best tof toch, zo’n dienblad met beginnende kruidenplantjes in de keuken? Ik hoop dat ze wel door blijven groeien en er niet ineens mee ophouden. Zo van Ok, jij hebt je lol gehad… nu stoppen we ermee’. 

Ik moet wel even goed in de gaten gaan houden dat de plantjes niet te groot voor de potjes worden. Dan moet ik ze toch echt even gaan overpotten. In ieder geval blijf ik ze de komende tijd gewoon verzorgen zoals ik tot nu toe heb gedaan. Zo te zien werpt dit aardig zijn vruchten af.

Join the Conversation

 1. Mooie foto’s! Ik snap dat je ‘een sprongetje van geluk’ maakte toen ze groeiden.
  Zelf zou ik ze niet elke dag water kunnen geven… Ik vergeet ze, denk ik… :)

  groetjes Cato

 2. Joyce says:

  Ziet er onwijs leuk uit! Zelf mislukt het ook altijd bij me maar als ik dit zo zie wil ik het toch best wel weer eens proberen!

 3. Hester says:

  ’t Ziet er echt heel erg leuk uit! Hoop dat het echt gaat lukken, lijkt me wel erg leuk om daar gewoon mee te koken! Wij hadden eerst ook wat kruiden in de ‘moestuin’ in onze tuin staan.

 4. susanne says:

  Mag ik van jou weten waar je dat dienblad met de kruiden vandaan hebt? Lijkt me een te gek cadeau voor me oma ;)

  1. Sabine Author says:

   Die kwam vorig jaar van de Intratruin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close