Project indoor kruidentuintje #1

In juli van vorig jaar startte ik operatie baslicumplantmijn persoonlijke uitdaging om eens een plant in leven te houden. En geloof het of niet, mijn basilicumplantje staat nog altijd in volle bloei in mijn vensterbankje. Mijn moeder moet vast gedacht hebben dat ik ineens groene vingers heb gekregen, want ze kwam aanzetten met een heuse kruidcollectie. Ja, wel eentje die je zelf nog moet ‘verbouwen’ dus. Ik zie een nieuw project aankomen.. Project indoor kruidentuintje.

indoor kruidentuintje

indoor kruidentuintje

Het bovenstaande dienblaadje is nu te koop bij Intratuin voor € 9,99 en is perfect voor huizen zoals die van mij. We wonen in een kleine bovenwoning en hebben geen tuin. Ik heb ook geen brede vensterbank en kan dus geen grotere potten kwijt. Dit dienblaadje is perfect. Zeven kleine potjes waarin je zeven verschillende kruiden kunt verbouwen. Het enige waar je aan moet denken is dat je het dienblad op een lichte plek in huis plaatst en dát is bij ons gelukkig geen probleem.

Mocht je net zoals ik absoluut geen groene vingers hebben dan ben je met dit indoor kruidentuintje ook gered: ieder potje bevat namelijk al een zakje aarde en de kruiden zijn voor je verpakt in zakjes.

indoor kruidentuintje

En gelukkig staat er op de achterkant van het kartonnetje een gebruiksaanwijzing. Nu weet ik wel hoe je zaadjes moet planten, en gelukkig heb ik altijd een vader met hele groene vingers, maar voor degene die absoluut geen idee hebben: met deze gebruiksaanwijzing kom je een heel eind. Een kind kan de was doen.

Goed, laten we dan maar direct beginnen!

indoor kruidentuintje

Dit zijn de zeven kruiden die ik ga ‘verbouwen’ in mijn minikeukentje: tijm, bladpeterselie, bieslook, koriander, krulpeterselie, basilicum en citroenbasilicum. Hoe tof zou het zijn als deze kruidenplantjes daadwerkelijk uit de potjes omhoog komen? Ik kan nu al niet wachten om van mijn verse kruiden gebruik te maken. Ooit, in een ander huis, komt er een kruidentuin. Of in ieder geval meer potten met planten dan enkel mijn pot met basilicum. Dat moge duidelijk zijn.

indoor kruidentuintje

En zo ziet het er nu uit… De zaadjes zijn gezaaid en de aarde is vochtig. Dit hou ik iedere dag in de gaten en wanneer ik merk dat de grond te droog is geworden doe ik er een beetje water bij. En voor de rest is het wachten. Niet mijn sterkste eigenschap om eerlijk te zijn. Maargoed, deze groene potjes met enkel aarde -althans, zo lijkt het- zien er zo ook al heel gezellig uit in mijn keukentje. En de wetenschap dat er straks zeven kruidenplantjes uit gaan komen maakt het ’t wachten echt wel waard.

In ieder geval zal ik mijn volledige ziel en zaligheid in mijn project indoor kruidentuintje storten de komen weken en hou ik jullie uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het zal mij benieuwen…

Join the Conversation

 1. Marita says:

  Ik heb dat vorig jaar ook geprobeerd (3 blikjes met kruiden), maar werd helemaal niks. Het groeide amper en uiteindelijk heb ik het maar weggegooid. Ik ga je project goed in de gaten houden!

 2. Leuk! Ik heb nu ook 4 plantjes staan: een met basilicum, een met bieslook, een met peterselie en een met aardbeien. De bieslook en de peterselie groeien al behoorlijk! Vergeet niet je dienblad zo nu en dan te draaien, anders groeien je plantjes naar de zon toe (mijne staan namelijk helemaal scheef haha).

  1. Sabine says:

   Bedankt voor de tip!

 3. Lydia says:

  Hier helaas geen vensterbank of veel daglicht in huis, dus ik wacht even tot ook deze vorstperiode voorbij is. Daarna ben ik van plan een klein groenten- en kruidentuintje aan te leggen op het balkon. Ik ben benieuwd naar je resultaten over een paar maanden. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close