Snapshots uit Gambia

Twee weken geleden kwam ik terug uit een zonovergoten Gambia. Niet alleen was het mijn eerste keer in Gambia, het was direct ook mijn eerste Afrika-ervaring. Nog nooit eerder had ik voet gezet op het Afrikaanse continent en wat me te wachten stond wist ik eigenlijk niet zo goed. Beelden die je op tv ziet laten vaak al een bepaalde indruk op je achter, maar toch probeerde ik zo blanco mogelijk naar het land te vertrekken. Uiteindelijk vond ik Gambia het perfecte land voor een eerste keer Afrika. De armoede valt in het land enorm mee, de hygiëne is okee, de voorzieningen kunnen er zeker mee door en de temperatuur is natuurlijk waanzinnig. De komende weken zullen jullie verspreid over diverse artikelen meer over mijn ervaringen in dit land gaan lezen, maar voor nu wil ik jullie zo goed als het kan mijn eerste indruk duidelijk maken aan de hand van foto’s. Kijk mee naar mijn favoriete foto’s die ik gedurende de vijf dagen die ik in Gambia was maakte en laat je verrassen door de grote contrasten, kleurrijke straatbeelden en prachtige natuur.

snapshots_uit_gambia1

snapshots_uit_gambia2

snapshots_uit_gambia3

snapshots_uit_gambia4

snapshots_uit_gambia5

snapshots_uit_gambia6

snapshots_uit_gambia7

snapshots_uit_gambia8

snapshots_uit_gambia9

snapshots_uit_gambia10

snapshots_uit_gambia11

snapshots_uit_gambia12

snapshots_uit_gambia13

snapshots_uit_gambia14

snapshots_uit_gambia15

snapshots_uit_gambia16

snapshots_uit_gambia17

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Mooi dat je ook foto’s laat zien van plekken die niet toeristisch zijn, het echte Gambia… Niet direct een land waar ik aan denk als ik ga reizen, maar ooit zal ik er toch aan moeten geloven ;-)!

  1. Sabine Author says:

   Ik kon me er ook vrij weinig bij voorstellen hoor! Maar gelukkig is niet heel Gambia toeristisch.

 2. Marijke says:

  Wat een ontzettend mooie foto’s heb je daar gemaakt! Die foto in die schuur is echt heel mooi gedaan! Ik krijg er zo zin in om er ook naartoe te gaan, al sprak Afrika me voordien niet zo erg aan!

 3. Margot says:

  Mooie foto’s!

 4. Erg mooie foto’s! En ik ben het eens met Sandra, mooi dat je ook foto’s laat zien van hoe het er daadwerkelijk uit ziet in veel gebieden.

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel! :)

 5. Diana says:

  prachtige foto’s heb je gemaakt!

 6. Anniek says:

  Wauw, wat mooi! Bizar hoeveel de cultuur daar verschilt met onze Westerse cultuur. Zou heel graag een keer die kant op gaan om alles met mijn eigen ogen te zien!

  1. Sabine Author says:

   Bijzonder is dat he? Je herkent gewoon niets van de westerse cultuur terug in dat land. Of althans, niet in het binnenland of op de vismarkt. Heel bijzonder.

 7. Waauw wat een geweldige foto’s. Jij kan zeker wel fotograferen ;)

  1. Sabine Author says:

   Haha, thanks!

 8. Sanne says:

  Bedankt voor dit prachtige, echte beeld van Gambia – ook namens mijn Gambiaanse vrienden! Gambia is zóveel meer dan enkel de toeristische trekpleisters en verwesterde resorts aan de kust; de zaken die veelal staan aangeprezen in de huidige reisgidsen en dergelijke.

  Het land is inderdaad toegankelijk, meestal zonnig én niet ontzettend arm. Echter zorgt de groeiende toeristenindustrie aan de kust, ook voor een toenemende scheefheid in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close