Reisbucketlist van dit moment

Vandaag deel ik sinds twee jaar weer een Reisbucketlist met jullie. Eigenlijk kan ik dit iedere week wel doen want mijn reisbucketlist is een never ending story. Ik denk namelijk dat mijn bucketlist tot aan mijn bejaardheid wordt aangepast en vernieuwd. Maar dat is gezond! Voor de portemonnee niet zo, maar voor de reislust wel. Er zijn ook zo ontiegelijk veel mooie plekken op de wereld, dat is toch niet normaal!

Hoe staat het met de ‘oude’ reisbucketlist?

Op 29 juli 2014 deelde ik voor het laatst een ‘Travel Bucketlist‘. Die was weliswaar iets anders ingestoken dan degene die ik vandaag ga delen, maar het is toch leuk om daar even op terug te kijken. In het artikel van toen somde ik 11 dingen vrij specifieke dingen op. Denk aan een ‘sushi-workshop volgen in Japan’ en ‘hiken in Nieuw-Zeeland’. Het zou van de zotte zijn als ik alle 11 de punten al had kunnen afstrepen en helaas is dat ook niet het geval. Voor het gemak heb ik de bucketlist van toen vereenvoudigd en daardoor kan ik concluderen dat ik in twee jaar tijd drie van de elf punten kan wegstrepen. Soort van dan. Ik heb sushi gegeten in Japan, dat vind ik al heel wat. Weliswaar geen workshop gevolgd maar ach, dat neem ik even voor lief. Daarnaast had ik de high line kunnen lopen in New York maar vorig jaar december hebben we er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Daarom streep ik die weg. Tot slot stond er in de lijst van twee jaar geleden ‘Ultiem genieten op een Bounty eiland’ en aangezien ik vorig jaar drie dagen heb gespendeerd op Gili Meno in Indonesië, vind ik dat die ook weg mag.

Om die hele bucketlist wat beter te kunnen bewerkstelligen heb ik hem deze keer iets eenvoudiger gehouden en vijf bestemmingen geselecteerd waar ik graag nog een keer heen wil.

san_francisco

San Francisco

Toen we een paar jaar geleden voor het eerst een reis naar Amerika planden hebben we getwijfeld of we ook nog naar San Francisco wilden gaan nadat we New York, Las Vegas en Los Angeles hadden bezocht. Omwille van de tijd hebben we toen besloten dat niet te doen en uiteraard heb ik daar nu een beetje spijt van. Dit is mede te danken aan al die toffe posts, series en artikelen die ik in de afgelopen jaren voorbij heb zien komen over en in San Francisco. Dat San Francisco op mijn bucketlist staat heeft overigens ook te maken met de aanwezigheid van Alcatraz. Ik ben een sucker voor dit soort oude plekken die niet meer officieel in gebruik zijn maar waar zóveel verhalen hangen.

Volgende keer Amerika dus ook San Francisco. En dan het liefst met de auto vanuit Los Angeles want daar hebben we ook nog zat te zien.

amerikaanse_natuurparken

Natuurparken van Amerika

Ook de vorige keer gemist omwille van de tijd: de natuurparken van Amerika. Het stond op onze planning om langs Death Valley te gaan maar planningtechnisch was dit toch niet zo handig. Die natuurparken zijn overigens een van de dingen die ik zo gaaf vind aan Amerika: je hebt er alles! Hierboven zie je een foto van Bryce Canyon, ziet er toch hartstikke nep uit? Je gelooft je ogen toch niet als je dit in levende lijve mag aanschouwen?

Hoog bovenaan de bucketlist van Tim en mij staat een roadtrip van langere tijd door Amerika en daarbij horen zeker die natuurparken.

kaapverdie

Kaapverdische eilanden

Iets waar ik een paar jaar geleden het bestaan nog niet van af wist maar inmiddels zo populair is: de Kaapverdische Eilanden. De Kaapverdische Eilanden is een eilandengroep die ligt voor de westkust van Afrika. Nu ben ik al eens op de Canarische eilanden geweest, maar dat is in de verste verte niet te vergelijken met Kaapverdië. Deze eilandengroep ligt overigens ook een stukje zuidelijker dan de Canarische eilanden en het klimaat is er anders. Er heerst een tropisch klimaat waardoor de gemiddelde temperatuur in de winter tussen de 18 en 24 graden ligt. Héérlijk. Ik ben sinds mijn bezoek vorig jaar fan geworden van Curaçao, maar Kaapverdië doet me een beetje denken aan een goed alternatief dichterbij huis.

australie

Australië (oostkust)

Och Australië, ik droom al jaren van dit land. Tijdens mijn studie had ik de mogelijkheid om stage te lopen in Australië maar aangezien je toen enkel bij een hostel terecht kon, koos ik ervoor om naar Thailand te gaan. Ik heb er niet echt spijt van want Thailand was ook geweldig, maar ik heb er wél spijt van dat ik Australië nog steeds niet heb gezien. Pauline heeft me in februari helemaal gek gemaakt met de foto’s van haar roadtrip daar en vriendinnetje Nanda praat ook nog altijd vol lof over Australië. Ik moet er gewoon heen! Gelukkig is Tim het met me eens dus ik weet zeker dat we hier nog eens heen gaan. Mijn ultieme droom is van Cairns met een camper (of huurauto, ook goed) naar Melbourne te rijden. Onderweg dan stoppen op plekken die echt heel erg gaaf zijn. En het eten daar… Hallo Donna Hay, hallo Masterchef Australia, hallo Adriano Zumbo. Kan toch niet beter?

ijsland

IJsland

Tot slot IJsland. De halve bloggerwereld is hier al geweest maar ik nog steeds niet. De kans heeft zich wel een paar keer voorgedaan maar iedere keer kon ik gewoon niet. Bálen. IJsland lijkt me zo’n waanzinnig gaaf land. Het zwarte strand hierboven, maar ook de geisers en de rest van de natuur. Honderden jaloersmakende foto’s heb ik voorbij zien komen. IJsland lijkt me echt een beleving, een plek om een week heen te gaan.

Het fijne aan mijn relatief korte en nieuwe bucketlist: hij is best haalbaar! Die natuurparken in Amerika zijn mooi samen te nemen met San Francisco. Twee vliegen in één klap. Daarbij komt ook nog dat Tim een misschien nog wel grotere Amerikafan is dan ik, dus ik zal nooit moeite hoeven doen om hem over te halen tot een reis. Ook Australië staat op onze beider bucketlist dus dat komt er ook vást nog wel eens van. IJsland en Kaapverdië? Gaat ooit nog wel gebeuren. Gelukkig hebben we nog járen de tijd hiervoor.

Met dank aan Shutterstock voor de foto’s <3

Join the Conversation

 1. Wij zijn deze zomer naar San Fransisco en de natuurparken in Amerika geweest. GE-WEL-DIG! Een reis om nooit te vergeten, super mooie natuur. Echt een aanrader.

 2. Marjolein says:

  Ik ben vorig jaar september naar Amerika geweest, en ben toen vanaf Seattle via Portland langs de kust omlaag gereden naar San Francisco (en via het binnenland weer omhoog). Ook veel natuurparken gezien, maar de wat minder bekende…echt een aanrader ook!! En hoewel wij vooral zin hadden in San Francisco, vonden we Seattle eigenlijk veel leuker :)

 3. Wat een mooie locaties zeg! Ik had tot voor kort inderdaad ook nog nooit van de Kaapverdische eilanden gehoord, maar het ziet er wel heel erg mooi uit.
  Op mijn bucketlist staan Nieuw Zeeland (geboorteland van mijn vader), New York en rondreizen door Scandinavië boven aan.

 4. Tegen al die bestemmingen zeg ik zeker ook geen nee. Ik zou zelf heel graag nog naar Zweden gaan, lijkt me geweldig mooi daar.

 5. Marije says:

  Goed te doen hoor, die bucketlist van jou! San Francisco is briljant! En Bryce National Park is ook fantastisch, net als de parken die daar omheen liggen. Ik ben groot fan van de westkust van Amerika en als onze zoon groot genoeg is gaan we eens even fijn toeren daar :-)

  Ijsland lijkt me ook heel leuk! En Australië ook, maar het is wel wat ver reizen. Ik vind Singapore al ver en dan moet je nóg eens hetzelfde aantal uren in het vliegtuig. Brrr. Nieuw-Zeeland lijkt me ook tof trouwens, maar is ook zo ellendig ver weg haha.

 6. Rachel Kromdijk says:

  Australië lijkt mij ook zo’n mooi land! ik wil nog heel graag een rondreis maken met een camper (samen met mijn vriend) door noorwegen ofzo of door italie, lijkt mij zo gaaf!

 7. Jolanda says:

  Die roadtrip in de USA… doen, doen en nog eens doen. Ik heb 3 roadtrips gemaakt, 2 in het zuidwesten en 1 in het noordwesten in combibatie met een stukje Canada. Echt geweldig! En Bryce is echt zo. Maar vergeet Canyonlands (google maar eens in combinatie met Isle in the Sky) en Yellowstone niet.

  Op mijn bucketlist staat nog; Oost en Deep South USA , Nieuw Zeeland, Australië, Italië en Ierland.

 8. Yvette says:

  Wij hebben twee jaar geleden een rondreis aan de westkust van Amerika gemaakt met oa de genoemde parken en San Francisco. Ook la en vergas gehad. Echt meest gave reis ooit geweest. Grand canyon en antilope canyon zijn ook zeker een aanrader. En mocht je een keer naar alcatraz gaan moet je de night tour doen. Ik heb daar een lege gang op de foto kunnen zetten en gewoon heel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close