Travel Tuesday: Mijn favoriete reisfoto’s

Ik heb de mazzel dat mijn ouders mij op jonge leeftijd al meenamen op vakantie naar Zuid-Frankrijk, Spanje en andere landen die goed met het vliegtuig te bereiken zijn. In het tijdperk dat er nog geen digitale camera’s bestonden en alles nog met verwisselbare rolletjes ging. Vol spanning wachtte je een paar weken na thuiskomst op de fotoservice van Kruidvat op het moment dat je de ontwikkelde foto’s kon ophalen. Inmiddels schiet bijna niemand meer plaatjes met zo’n ouderwetse camera. Enerzijds jammer, maar het voordeel hiervan is wel dat je gemakkelijk oude foto’s kunt terugvinden. In de Travel Tuesday van vandaag deel ik een aantal van mijn favoriete reisfoto’s met jullie die ik door de jaren heen zelf heb genomen. Geen super oude vakantiekiekjes dus, maar de voor mij meest betekenisvolle foto’s van de afgelopen jaren.

romeRome – 2009
We beginnen met de oudste foto van deze collectie, deze dateert uit 2009. Voor mijn studie Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs ging ik met mijn klas op studiereis naar Rome. Zo’n typische citytrip studiereis waarbij je naast het doen van opdrachten ook voldoende gelegenheid kreeg om de bezienswaardigheden te zien. Deze foto is mijn favoriet van de trip, geschoten met een simpel digitale camera. Het licht valt precies goed en zorgt voor een magisch sfeertje, een sfeer die ik heel Rome vond hebben. Op de een of andere manier proef je in die stad op iedere straathoek de oude verhalen. Ik hoop er snel weer eens heen te gaan!

zandvoortZandvoort – 2009
Omdat ik verwend ben met de aanwezigheid van voldoende bossen rondom Apeldoorn, heb ik een enorme liefde voor het strand. Ik hou van het strand, of dit nu in Nederland of in het buitenland is. Ik vind het heerlijk om op het strand te liggen met een goed boek, maar ook met storm vind ik het waanzinnig om langs te waterlijn te struinen. De aanwezigheid van een hond maakt dit alleen maar beter. In 2009 verbleef ik met mijn schoonfamilie een weekje(?) in een vakantiepark in Zandvoort. Iedere dag met mijn knapperd (ik bedoel hier niet de hond mee) naar het strand, wat een luxe.

koh lipeThailand – 2010
De eerste helft van 2010 woonde ik voor stage in Bangkok – Thailand. Ik had de mazzel dat de touroperator waarvoor ik werkte juist in die tijd haar personeelsuitje organiseerde. Deze keer reisden we met de nachttrein af naar een van de meest zuidelijke puntjes van Thailand. We verbleven een paar dagen op Koh Lipe, een van de minst toeristische eilanden van Thailand, een eiland waar de stranden nog echt wit zijn zonder dat het vol ligt met toeristen en de zee azuurblauw waar je tot meters diep je voeten nog kunt zien.

giethoornGiethoorn – 2010
Tim en ik pasten op het huis van mijn schoonmoeder toen zij met mijn schoonzusje op een camping in Giethoorn verbleef. Wel gingen we er een weekendje logeren en deze foto bewijst dat ook Nederland zo haar charmes heeft. Gelukkig hadden we mazzel met het weer waardoor we vrijwel iedere dag met een bootje het water op konden. Varen is zo fijn!

turkijeTurkije – 2011
Na een poosje niet echt op vakantie te zijn geweest, gingen Tim en ik in 2011 voor het eerst samen op vliegvakantie. We vlogen naar Marmaris in Turkije waar we genoten van 12 dagen niets doen. Deze foto laat dat relaxte gevoel goed zien. In het zonnetje met een boek, voeten in het water en iedere dag aan het strand. Hoewel de accommodatie waar we verbleven niet grandioos was, maakte de aanwezigheid van het strand alles goed. Ultiem relaxen met het warme water aan je voeten, heerlijk.

new york 2

new york 1New York – 2012
2012 draaide voor ons eigenlijk maar om een ding. Hoewel we dat jaar ook afstudeerden, ook een mijlpaal natuurlijk, waren onze ogen gericht op de periode er na: onze langverwachte en geplande reis naar Amerika! In drie weken bezochten we New York, Las Vegas en Los Angeles. Hoewel iedere stad onze verwachtingen overtrof en we van iedere minuut hebben genoten, komen mijn favoriete foto’s van deze reis beide uit New York. De prachtige skyline en het statige vrijheidsbeeld, de kenmerkende views van New York. Met open mond hebben we genoten van het uitzicht en wekelijks denken we er nog aan terug. Wat een waanzinnige reis.

zwedenZweden – 2013
Halverwege 2013 maakte ik voor OMF een perstrip naar het prachtige Zweden, een reis die vooral om het eten draaide. Een foto van eten kan dan ook niet ontbreken en dit is tevens mijn favoriete foto van deze trip. Hoewel de natuur ook prachtig was, vond ik de liefde voor goed eten nog veel indrukwekkender. Vrolijk gedekte tafels, lokale ingrediënten, diverse lekkernijen… Het was een top-trip. En als je beseft dat deze tafel temidden stond van een wijds graslandschap, is het plaatje helemaal compleet.

spanjeSpanje – 2013
Nog een foodfoto in 2013! Eind augustus vertrokken Tim en ik met vrienden naar Spanje voor 12 dagen kamperen, relaxen en lekker eten. En lekker eten hebben we daar zeker gedaan. Deze paëlla was het aller lekkerste dat ik heb gegeten tijdens deze trip al gingen de typisch Spaanse tapas in een authentiek Spaans eetcafé er ook in als warme broodjes. Voor de rest stond deze vakantie vooral in het teken van niets doen en bijkomen. Heel fijn. Stiekem kijk ik er met weemoed een beetje op terug omdat we dit jaar niet op vakantie gaan.

foto 18Noorwegen – 2014
En natuurlijk kan een foto van mijn meest recente trip niet ontbreken. In juli van dit jaar beklom ik samen met mijn reisgezelschap de Preikestolen in Noorwegen. Hoewel de foto niet door mij is gemaakt kenmerkt dit voor mij het hoogtepunt van de reis. Een persoonlijk hoogtepunt omdat ik sinds weken weer iets sportiefs kon doen, maar ook het meest prachtige uitzicht dat ik ooit heb gezien. Credits gaan naar Vi. van GirlsLove2Travel voor het maken van de foto. Wat een plaatje.

Hoewel er nog veel meer toptripjes zijn geweest zijn deze foto’s toch wel mijn favorieten. Opdat er nog vele meer mogen volgen!

Wat is jouw meest favoriete trip/vakantie/reis ooit?

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Mooie foto’s en mooie reizen! Leuk om te zien!

 2. Susanne says:

  Die foto van Thailand, wauw! Doet me denken aan Expeditie Robinson haha.

 3. Leonie Smit says:

  Niet verwacht dat Giethoorn er tussen zou staan! Woon er zelf maar kan er elke dag nog van genieten, helaas zijn de echt mooie plekjes moeilijker te vinden voor de toeristen.

 4. Elsbet | La Vie Pure says:

  Wauw, wat een prachtige reizen!

 5. Sandra says:

  Wauw, die foto in Noorwegen… Ik kijk echt uit naar je andere travelposts!

 6. Hester says:

  Reizen is leuk, maar ik vind fotografie zelf nóg leuker. Prachtige plaatjes! Sfeerfoto’s van bijvoorbeeld eten of juist foto’s van zonsondergangen zijn zó leuk om te maken.

 7. Marieke says:

  Wauw :) Ik ben mij hele leven naar Italië op vakantie geweest, maar de beste keer was een weekje Florence alleen met mijn moeder, toen ik 14 was.. Zo’n mooie stad, en gezellig alleen met mama, was een top week!

 8. Sanne says:

  Mooie foto’s!
  Nederland heeft ook hele mooie plekjes. Ik woon zelf ook niet dichtbij het strand en vind het strand ook helemaal geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close