Viv’s travel wishlist op dit moment

Ohhh man… waar moet ik beginnen. Ik heb best wel een beetje geluk gehad. Eind 2018 besloot ik namelijk dat ik het daarop volgende jaar vol ging plannen met reizen die ik graag wilde maken. We waren op dat moment namelijk een jaar niet zoveel weggeweest en ik begon het aardig te missen. Tijd om daar wat aan te doen dus. Ik bekeek wanneer ik in 2019 mijn vrije dagen het slimst in zou kunnen zetten om zo handig mogelijk uit te komen om veel vakanties en weekendjes weg te plannen.

Ik plande het hele jaar vol, en élke reis heb ik gemaakt. Alleen, met Tobias, met mijn moeder of met een vriendin. Heel tof. En toen Tobias en ik terugkwamen van onze laatste reis in januari 2020 (Costa Rica), kwam het hele Corona-feest op gang. Ik had voor 2020 nog niets gepland en zou dat voorlopig ook niet doen. Dus het juiste jaar zat vol met mooie reizen, en het juiste jaar was nog helemaal leeg. Maar missen doe ik het inmiddels wel, dus laten we even wegdromen met reizen die in er in de toekomst ongetwijfeld weer van komen, maar nu nog even niet.

Wishlist

Mijn wishlist is behoorlijk, ik zou de hele wereld wel willen zien. Maar ik beperk me nu tot mijn absolute favorieten van dit moment. Daarbij ga ik ook uit van de reizen die ik samen met Tobias zou willen maken en omdat we allebei een uiterste aan interesses hebben (ik ben van de cultuur, hij van de natuur), is de ene reis die we maken erg op cultuur gericht en staat de andere reis volledig in het teken van de natuur. Al zoeken we ook altijd naar een middenweg. Wanneer het bijvoorbeeld echt een natuur-vakantie is zorgen we ervoor dat ook het culturele aspect aan bod komt, en vice versa.

Tokyo

Ik vind Tokyo fascinerend. Het is zo’n compléét andere wereld dat ik die graag met eigen ogen wil zien en ontdekken. Ik denk aan kleur, hysterie, manga’s, karaoke in een soort etalages op straat, bescheiden mensen maar ook mensen die volledig in hun eigen wereld leven. Een wereld die voor mijn gevoel écht anders is dan zoals ik er bekend mee ben.

Maar wat dacht je van het eten, of een simpel bezoekje aan een supermarkt. Het lijkt me allemaal fantastisch. Wanneer ik de kans krijg ga ik. Wie weet nog een keer met Sabine, die is er immers al eens geweest. Jaloers.

Wishlist OMF reizen 33 3

Stockholm

Samen met Tobias heb ik al behoorlijk wat Europese steden gezien. Al vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen boekten we ieder jaar wel een stedentripje. En hoewel dat de eerste jaren eindeloos veel lopen en struinen was, ontdekten we al vrij snel dat de metro een fantastische optie is om een stad sneller te ontdekken omdat je binnen korte tijd op een compleet andere plek bent. Sommige steden hebben we vaker dan eens bezocht en die zou ik nog steeds weer willen bezoeken. Barcelona bijvoorbeeld, een heerlijke stad. Maar Stockholm hebben we dus nog niet gezien. Ik dacht er vorig jaar nog aan maar het idee is compleet uit mijn brein verdwenen na de intrede van tante Corona.

Ik ben gek op Scandinavië en hoewel we het Noorderlicht al eens gezien hebben (een ongelofelijke aanrader), en we Kopenhagen ook een hele leuke stad vonden, staat Stockholm zeker hoog op mijn lijstje. Alleen de taal al, ik kan ervan genieten. Wellicht kijk ik daarom ook zo graag Scandinavische series.

België

I love België. Altijd al gedaan. Ik kom uit Breda en als we vroeger naar de film gingen dan reden we gewoon naar Antwerpen toe. Op stap? Idem dito. Het was niet ver en Antwerpen vonden we net wat spannender dan Breda. Nog steeds kom ik er graag maar ook alle andere steden in België vind ik leuk om naartoe te gaan. Zo ben ik voor OMF in Brussel geweest, in Mechelen en in Leuven (mocht je nog een romantisch weekendje weg willen boek dan eens een hotel in Mechelen, een aanrader vind ik dit schattige stadje). Ook in Gent en Brugge ben ik al eens geweest maar met name deze twee vind ik nog een bezoekje waard. In beide gevallen heb ik niet zoveel van de stad gezien dus ik zou er graag weer eens op ontdekkingstocht willen gaan. Met om het uur een biertje natuurlijk, dat dan weer wel.

Australië

Al jaren zou ik eens naar Australië willen. En vooruit, ook naar Nieuw-Zeeland. Deze plekken op aarde voelen héél ver weg en daarom alleen al zo fantastisch. De cultuur, het leven, het genieten, het klimaat, de surfcultuur, de Nederlanders daar, All you need is Love, het accent, het ongedwongene, het Westerse maar dan ver weg, de ongelofelijke natuur, de dieren… Ik kan nog wel even doorgaan. Ik wil er naartoe.

Wishlist OMF reizen 3

Zuid-Amerika – Argentinië

Ik zou veel meer van Zuid-Amerika willen zien, maar Argentinië trekt me al heel lang op de een of andere manier. Door wat ik ken (en dat is niet veel) van de cultuur. Het temperamentvolle leven, maar ook zeker de prachtige natuur die je er hebt. Misschien wel een hele goede bestemming voor mij en Tobias ;-)

De Galapagoseilanden

Ik vroeg Tobias waar hij op dit moment graag naartoe zou willen en toen noemde hij de Galapagoseilanden. Al is dit niet een bestemming die hij nú graag zou willen bezoeken weet ik, dit is een bestemming die hij al heel lang hoog op zijn lijstje heeft staan vanwege de dieren die je er kunt zien. De Galapagoseilanden zijn dé plek waar je als dierenliefhebber een keer geweest moet zijn want als je het over het aantal verschillende dieren hebt die je op 1 plek kan zien, dan heb je het over deze eilandengroep.

Wishlist OMF reizen 2 3

Het zal nog even duren voordat we weer kunnen gaan plannen. Persoonlijk zoek ik ook niet het grijze gebied op en wachten we gewoon voordat het allemaal weer ‘normaal’ kan. Wellicht kunnen de reizen dichterbij al eerder gemaakt worden dus ik sluit niet uit dat een tripje naar België, en die naar Stockholm, dit jaar nog geboekt gaan worden :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close