Review: budgetproof bluetooth thermometer voor de BBQ (met app!)

Het barbecueseizoen is, in ieder geval bij ons, weer in volle gang! Tijd voor hoognodige inspiratie en wellicht wat toffe gadgets. Al tijden was ik benieuwd naar een bluetooth thermometer voor de BBQ. Het liefst met een appje voor je telefoon zodat je niet iedere keer naar buiten hoeft te lopen of bij de barbecue in de buurt hoeft te blijven om de kerntemperatuur van het vlees in de gaten te houden. Ik kwam er al gauw achter dat de Meater de populairste is in barbecueland en inderdaad, die lijkt mij ook wel wat. Maar JOE, heb je die prijs gezien?

Ik besloot op zoek te gaan naar een budgetproof alternatief. Want ergens zou toch een budgetproof bluetooth thermometer voor de BBQ te vinden moeten zijn? Eentje die geschikt is voor degenen die net beginnen met (uitgebreid) barbecuen of het simpelweg niet zo vaak doen. Ik heb er eentje gevonden en bestelde een paar weken terug de OUMI BBQ thermometer. Een bluetooth kernthermometer die werkt met een app. En het mooie: hij kostte ‘slechts’ €29,60 (inmiddels iets meer zag ik). Daar kun je het nog eens voor proberen toch? Er werd behoorlijk enthousiast gereageerd via mijn Instagram Stories dus ik dacht: hoppa, daar wijd ik een uitgebreide review aan. Bij deze!

Budgetproof bluetooth thermometer voor de BBQ

De OUMI BBQ thermometer, een bluetooth thermometer voor de BBQ

De buitenkant
Het allerliefst had ik een draadloze thermometer gehad maarja, dan moet je er dus even duur aan want die dingen zijn alles behalve budgetproof. Deze van OUMI is wel voorzien van draad maar bij nader inzien heb je er niet zoveel last van. Je steekt de pin in, het dikste stuk van, het vlees en laat het draad onder de klep van de barbecue door naar buiten lopen. De bluetooth ontvanger laat je buiten de barbecue. Ik mistte een handig ophanghaakje of magnetisch stukje hierbij, maar zoals je op de foto hieronder kunt zien is dat ‘probleem’ prima op te lossen met een vleestang.

In de bluetooth ontvanger zit de aan- uitknop van de thermometer en ook zit daarin een klein, plat batterijtje. Die wordt meegeleverd bij de thermometer en hoef je er dus niet nog los bij te kopen. Toch handig! Wat me wel is opgevallen: ik krijg de thermometer na gebruik niet meer uit. Ik heb geprobeerd de aan-/uitknop langer in te drukken maar ook dit zette geen zoden aan de dijk. De thermometer bleef verbinding maken met mijn telefoon en er bleef een lampje branden. Wellicht dat mijn thermometer een bug heeft of simpelweg stuk is, maar ik moest echt het batterijtje eruit halen om hem uit te zetten. Op zich geen groot probleem, maar ideaal is het niet.

Belangrijke kenmerken

 • De thermometer kan meten in zowel graden Celsius als Fahrenheit;
 • De thermometer werkt met een app die geschikt is voor Apple en Android;
 • Niet vaatwasserbestendig maar wel makkelijk schoon te maken;
 • Afmeting van de ontvanger: 4,1 x 4,1 cm;
 • Meet tot 250 graden Celsius;
 • Batterijduur van 600 uur (zeggen ze!);
 • De kabel is 80 cm lang;
 • De app en gebruiksaanwijzing is in het Nederlands.

Budgetproof bluetooth thermometer voor de BBQ

De app

Het fijne aan deze bluetooth thermometer is dat hij komt met een speciale app: EasyBBQ. Verwacht niet al teveel poespas van de app, maar hij doet prima zijn werk.

Het koppelen ging in ieder geval heel eenvoudig en middels bluetooth. Op de ontvanger van de thermometer zit een knopje waarmee je de bluetooth inschakelt. Via je telefoon kun je uiteindelijk zoeken naar de thermometer. Mijn telefoon (of de app) vond de thermometer niet direct, maar na drie pogingen gelukkig wel! Eenmaal gekoppeld verloopt het opstarten van de app en het koppelen van de thermometer de volgende keer probleemloos.

Op de app kun je zelf instellen welk gerecht je aan het bereiden bent en wat de gewenste kerntemperatuur hoort te zijn. De app meet vervolgens constant de huidige temperatuur van het vlees en geeft een alarm op het moment dat de gewenste temperatuur is bereikt. Dat alarm stopte echter niet. Ik kreeg, ondanks dat ik op ‘ok’ had gedrukt, direct weer een alarm. En nog eens, en nog eens… het alarm stopte pas met afgaan toen ik de thermometer uit het vlees haalde. Ik werd er een beetje zenuwachtig van, haha.

Een leuke feature van de app is dat je middels een grafiek kunt zien hoe de stijging van de kerntemperatuur verloopt. Je kunt daar verder niet zoveel mee, maar ik vond het af en toe leuk en fijn om te zien dat de stijging van de temperatuur geleidelijk verliep.

Naast de kerntemperatuur geeft de app ook de status van de batterij in de thermometer aan. Handig, het zou toch lullig zijn als de batterij ineens leeg is midden in de bereiding. Ware het echter niet dat dit percentage niet heel betrouwbaar is. Zo kan de app het ene moment nog 74% aangeven en twee seconden later overschakelen naar 57% om een minuut later op 62% te zitten. Niet blindelings op vertrouwen dus.

Budgetproof bluetooth thermometer voor de BBQ

Budgetproof bluetooth thermometer voor de BBQ

Voor- en nadelen

Nog even alle voor- en nadelen van deze OUMI bluetooth thermometer voor de BBQ op een rijtje.

Voordelen

 • De prijs, €29,60 voor een bluetooth thermometer die werkt met een app op je telefoon is absoluut niet duur.
 • Het meten van de kerntemperatuur doet de thermometer heel accuraat. Ter controle heb ik met een andere (betrouwbare) kernthermometer gemeten en deze gaf dezelfde kerntemperatuur aan.
 • De koppeling met je telefoon aan de hand van een app is heel handig, zo hoef je niet constant de barbecue en het vlees in de gaten te houden.
 • De grafiek-functie die laat zien hoe de temperatuurwisselingen verlopen is leuk en handig.

Nadelen

 • Het bereik van de thermometer is niet fantastisch. Qua afstand moet je denken aan ongeveer 5 meter, maar zodra onze achterdeur dichtging of er een muur tussen de ontvanger en mijn telefoon zat, viel het bereik weg. De app brengt je hier wel van op de hoogte middels een alarm.
 • Het batterijpercentage dat wordt aangegeven in de app is verre van accuuraat.
 • Ik krijg de thermometer niet meer uit zonder de batterij te verwijderen.
 • Het alarm dat aangeeft dat de kerntemperatuur is bereikt blijft afgaan, ook als je het alarm hebt geaccepteerd.

Conclusie

Al met al denk ik dat deze OUMI bluetooth BBQ thermometer een aanrader is voor mensen die net beginnen met (uitgebreid) barbecuen of die simpelweg geen zin hebben om constant zelf de kerntemperatuur van het vlees in de gaten te moeten houden.

Ja, er zitten zeker wat flaws in het product maar puntje bij paaltje doet hij wel zijn werk: hij meet de kerntemperatuur van het vlees accuraat en voor de prijs hebben we eigenlijk niets te klagen. Al ben ik wel HEEL benieuwd naar de (dure) Meater inmiddels… Die ook maar testen?

De prijs van de OUMI thermometer op Bol.com fluctueert nogal, maar op het moment van schrijven is de thermometer voor €36,90 te koop.

Check al onze BBQ-recepten voor de broodnodige barbecue-inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close