Sab’s Eetoverzicht week 43/2017

Voor het eerst in bijna een maand was ik weer eens een volledige week thuis, da’s even wennen. Maar stiekem ook wel weer lekker hoor, ik vind het altijd wel fijn om in een normaal ritme te zitten, met duidelijke structuur en de mogelijkheid om een planning te maken. Afgelopen week stond ik dan ook weer zelf in de keuken. Niet iedere dag overigens, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet per se. Het was wel een sushi-week! We aten twee keer sushi (één keer de leftovers van de dag daarvoor) en ook nog een keer een pokébowl. Ok, die laatste is officieel geen sushi maar het doet me er wel altijd aan denken. Verder veel groenten, veel vis en weinig vlees. Kijk je mee naar een nieuw Sab’s Eetoverzicht?

sushi1

Zondag

We hadden het plan om zondagavond uit eten te gaan, ter afsluiting van onze vakantie. Maar op het allerlaatste moment hadden we geen zin meer en wilden we gewoon lekker thuis in ons kloffie blijven zitten. Luiheid to the max. Wel hebben we eten besteld, het werd sushi! JOOOMM. Veel te veel sushi maar dit hebben we bewust gedaan zodat we nog wat over hadden, haha.

sushi 1

Maandag

En we hadden wat over dus aten we maandag wéér sushi. Wat een straf. Maandag was een wat rommelige dag en was er weinig tijd om te koken, die kliekjes kwamen dus goed van pas.

caesar salad1

Dinsdag

Dinsdag stond ik wel weer braaf zelf in de keuken hoor. Ik maakte Caesar Salad met kippendijen en avocado, een all-time favorite hier in huis. Zeker wanneer er croutons van Italiaanse bol bij gaan, jum. Vooral bij Tim is deze salade een groot succes, hij zou er rustig drie borden van op kunnen. Gebeurt natuurlijk niet aangezien ik deze salade altijd precies voor 2 personen maak.

pokebowl

Woensdag

Tijd voor een pokébowl, ook een groot favoriet hier in huis. In New York aten Viv en ik bij Pokétown, ik heb zelfs hun menukaart (dat mocht) meegenomen voor inspiratie thuis. De pokébowl van woensdag was lekker makkelijk: sushirijst met kerriemayonaise (TOP combinatie!), edamame’s, wakame, avocado, tonijn, geroosterde sesamzaadjes en gebakken uitjes. Heerlijk. Hier zou ik dan wel weer drie borden van op kunnen.

soep frittata

Donderdag

Het was al even geleden dat we soep hadden gegeten en omdat dit zo’n fijne manier is om veel groenten te eten, maakte ik donderdag pompoensoep. Erbij frittata met gerookte zalm en geitenkaas waar binnenkort een recept van online komt.

pasta 1

Vrijdag

Ook hier in huis mislukt er wel eens iets. Het was de bedoeling om vrijdag quinoarisotto uit de slowcooker te eten, maar dit ging grandioos fout. Het vocht was veel eerder opgenomen dan ik had gedacht met als resultaat dat de helft van de quinoa gaar was en de andere helft ongaar was aangekoekt aan de pan van de slowcooker. OEPS. Het was veel te laat om een nieuwe poging te wagen en dus heb ik uiteindelijk de ingrediënten die ik wilde gebruiken voor de risotto, door de pasta gedaan. Samen met een beetje tonijn. Ook lekker!

zuurkool

Zaterdag

Gisteravond had Tim weer een mannenavond en dus at ik alleen! Op de markt haalde ik bij de slager (die van de allerlekkerste gehaktballen uit het Guilty Pleasures Kookboek!) een lekkere prak zuurkool. Tim lust geen zuurkool en dus maak ik het niet zo gauw voor mezelf. Halen bij de slager was dus veel makkelijker en ook nog eens onwijs lekker. Precies zoals ik hem zelf maak. Jum. Helaas niets over, ik had graag nog wat opgebakken voor de lunch vandaag.

Ah, wat was het fijn om weer in mijn eigen keukentje te staan en zelf te koken. Aankomende week weer net zo’n week, wellicht wel met iets minder sushi haha. Ik moet zo langzamerhand toch ook echt eens voor de decembermaand gaan koken. Normaal gesproken ben ik daar allang mee bezig, nu heb ik nog niet eens een planning gemaakt. Slechte foodblogger…

Fijne zondag!

Ps. hebben jullie onze waanzinnig leuke webshop al gezien? In onze shop verkopen we uiteraard onze kookboeken maar ook toffe posters, een leuke totebag en SUPER HANDIGE meal- en boodschappenplanners. Van die laatste maak ik al heel fijn gebruik <3 T/m vanavond ontvang je nog 15% korting op je aankoop met de code ‘omfshopopening’.

Join the Conversation

  1. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Wat heb je weer heerlijk gegeten! Ik krijg gelijk zin in sushi haha

  2. Britt says:

    Ik ben alsnog zo jaloers op het lekkere eten, als jeooit nog iemand nodig hebt om je eten te proeven? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close