Viv’s Eetoverzicht #16-2021

Zo! Daar zijn we weer met een compleet nieuw eetoverzicht. Het was weer een georganiseerde week want met mijn boodschappen op bestelling had ik voor de hele week vooruitgedacht. Met uitzondering van het weekend eigenlijk want omdat ik gisteren jarig was, heb ik donderdagavond nog even wat last minute boodschappen gedaan voor natuurlijk een klein taartje, en wat borrelhapjes. Gevolg is dan eigenlijk ieder jaar weer dat ik veel te veel in huis haal maar tijdens het boodschappen doen, dan ook eigenlijk al de gedachte heb; komt wel op. En dat is ook zo, want met Koningsdag voor de deur kómt dat ook allemaal wel op. Ieder jaar weer. Al was het vorig jaar wel erg saai, thuis – wel met een lekkere temperatuur, prachtig zonnetje en oranje tompouce. Dit jaar hopen wij onze jaarlijkse picknick in het park weer een beetje op te kunnen pakken en dan gaan die overige zakken chips/borrelhapjes gewoon mee. Hoe dan ook, dit aten we van de week, en dat was een prima weekje.

Eetoverzicht Vivian week16 1

Zondag

Ik ben met mijn collega’s met een nieuw project bezig rondom desembrood, en dus moest ik die zelf natuurlijk ook even leren bakken. Al kan ik dat ‘even’ wel weglaten want het maken van een starter (heb je nodig voor desembrood), is wel even een tijdrovend klusje. Niet zozeer de handelingen, maar voordat ik mijn starter kon gebruiken was ik 10 dagen verder. Máár, dan heb je ook wat hoor! Ik bakte twee van deze prachtige en heerlijke broden. Zondagochtend de tweede. Rond etenstijd at ik er nog een plak van omdat ik het zo lekker vind, maar door ook een behoorlijke lunch later in de middag, had ik dus geen behoefte meer aan avondeten. Vandaar dit fotootje. Want ik heb niet meer gekookt.

Eetoverzicht Vivian week16 2

Maandag

Had hier weer eens zin in; een salade van spinazie met geroosterde zoete aardappel. En die aardappelblokjes heb ik gemarineerd in olie, komijn en kerriekruiden. Erbij nog rode paprika, een gesnipperd rood uitje en wat balsamicoazijn.

Eetoverzicht Vivian week16 3

Dinsdag

Ik maakte dinsdag dit gerecht. Puntpaprika’s gevuld met couscous, witte kaas, basilicum, munt en met een pittige paprikasaus. Én geroosterd amandelschaafsel maar dat vergat ik er overheen te strooien. Dus dat at ik er wel bij, zie je alleen even niet.

Eetoverzicht Vivian week16 4

Woensdag

Ik weet niet hoe ik erop kwam, maar ik wilde weer eens vegetarische moussaka maken. En dus maakte ik dat naar het recept van mezelf. Het was genoeg voor drie personen, dus Tobias at het de volgende dag nog een keertje.

Eetoverzicht Vivian week16 5

Donderdag

Ik had donderdag nog even een afspraak bij de Hema na mijn werk dus ik liep om kwart voor 7 pas naar huis. En als je dan langs een frietboer loopt, dan is de keuze snel gemaakt. Want ik had eigenlijk niet zoveel zin meer om te koken, en opeens veel zin in een frietje. Ik bestelde m’n vaste recept; frietje mayo satésaus en een frikandel speciaal. HEERLIJK was het.

Eetoverzicht Vivian week16 6

Vrijdag

Ik was gisteren jarig maar vanwege Corona en omdat ik momenteel wat sneller moe ben door mijn zwangerschap, verdeelde ik het bezoek een beetje. Er kwamen niet veel mensen, maar gezellig was het wel en natuurlijk zorg ik er dan voor dat de tafel vol staat. Dit was gelijk ook m’n avondeten.

Eetoverzicht Vivian week16 7

Zaterdag

Op je verjaardag mag je kiezen wat er gegeten wordt toch? We bestelden Thais bij m’n favoriete Thai in Deventer en ik at deze heerlijke massaman curry; zoete aardappel, kip, cashewnoten en ui.

Voor vandaag wederom Thais, er is nog best wat over namelijk. En voor de rest van de week heb ik net een planning gemaakt én de boodschappen besteld.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close