Sab’s Eetoverzicht #15-2024

Mijn week was knèttertje vol en daardoor voelde het eigenlijk heel rustig. Klinkt een beetje tegenstrijdig hè? Ik had zoveel afspraken gepland staan, dat er daaromheen weinig mogelijkheid was om iets anders te doen. Daarbij hou ik ook altijd rekening met mogelijke uitloop en dingen die tussendoor komen, waardoor het onderaan de streep voelt als minder haastig dan normaal.

Ik bracht wat minder tijd door in de keuken, maar des te meer achter de pc of op locatie. Qua avondeten was het niet heel veel bijzonders, maar wel lekker.

IMG 3301

Zaterdag

We hadden nul zin om fatsoenlijk te eten en besloten lekker iets te bestellen. Dat was nog even een zoektocht want het ene kind had zin in pizza, het andere kind in friet en ik wilde zelf wel een keer wat anders. We gingen voor een soort gulden middenweg en bestelden bij O’Tacos. Dat is niet Mexicaans, het zijn een soort burrito’s gevuld met krokante kip, friet, kaas en een of andere saus.

Net zo bijzonder als het klinkt. Ik was niet per se heel groot fan en zal er niet snel weer bestellen, maar voor een keer was het leuk om te proberen. En de kindjes vonden het helemaal grappig.

IMG 3309

Zondag

Zondag deden we wel gewoon. Ik maakte Kip Madras naar mijn eigen zonder-pakje recept. Blijft een van de favorieten hier in huis en het is zo simpel om te maken. Ja, er gaan veel kruiden en specerijen in, maar het meeste heb je waarschijnlijk wel in huis. En geloof mij: je hebt het pakje er echt niet voor nodig.

Vraag me wel af of mijn camera bij het maken van deze foto nou heel vies was, of dat er condens op kwam – haha.

IMG 3322

Maandag

Maandag mocht ik de keuken in voor een shoot met een klant en daarvoor maakte ik volkoren wraps, rauwkost salade, een lekker sausje en tomatensalsa. Ik besloot het geheel als avondeten op tafel te zetten. De jongens aten er vissticks bij, ik at zelf chipolata worstjes van kip. Simpel, maar heel lekker!

IMG 3352

Dinsdag

Ik had een mini kooksessie met twee recepten op dinsdagochtend en een van de gerechten kon ik gebruiken voor het avondeten. Het was gnocchi uit de oven en daarbij maakte ik een simpele salade van veldsla en rucola. En ik bakte er een kruidenstokbroodje bij, dat is altijd een hit.

IMG 3354

Woensdag

Dit was lang geleden en oh wat was het lekker! Ik maakte een dag eerder al zelf lahmacun (Turkse pizza), het recept komt binnenkort online, en bewaarde ze in de koelkast voor de volgende dag. Sla erop, dungeschaafde rode ui, komkommer, augurk en knoflooksaus. Meer heb je niet nodig en het is waanzinnig lekker. Ook de kinderen waren groot fan.

IMG 3377

Donderdag

Zoals nagenoeg iedere donderdag ging ik eerst padellen voordat ik ging avondeten. Ik had overdag al een bakje uit de vriezer getrokken. Daar staan naar mijn smaak nog iets teveel bakjes met eten in, dus ik hoop dat ik die de komende weken een beetje op kan maken.

Het smaakte in ieder geval nog top: zoete aardappelcurry met kikkererwten en citroengras.

IMG 3391

Vrijdag

Er zijn van die dagen waarop ik gewoon het aller liefste kies voor niets culinairs maar wel voor iets dat mijn jongens gegarandeerd eten en waar ze heel blij van worden. De macaroni met ‘vierkante worstjes’ (Smac en ham) met ketchup en strooikaas valt daar onder. Het stond vrijdag op tafel en de pan ging in rap tempo leeg.

Aankomende week staat er wel weer een kookdag gepland. Ik kan alweer lekker aan de slag met recepten voor mei jongens. Eindelijk lente – héérlijk! Mochten jullie nog ergens behoefte aan hebben wat betreft recepten: let me know!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Sabine says:

    Nou als we wensen op mogen geven: gezien het aspergeseizoen weer van start is gegaan mag je wel doorkomen met nieuwe recepten met witte asperges.

    1. Die zijn uiteraard al onderweg! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close