Sab’s Eetoverzicht week 13/2018

Ik vlieg een beetje alle kanten op in Sab’s Eetoverzicht deze week. Niet letterlijk en ook niet qua keukens, maar meer qua type eten. Ik begon de week natuurlijk met alleen eten, Tim zat voor zijn werk namelijk een paar dagen in Parijs. Toen hij thuis kwam bestelden we pizza want het was súper laat en ik was onwijs vertraagd door die kak-files waar ik véél te vaak in heb gestaan afgelopen week. Verder rommelde ik een beetje aan, ik werkte zonder eetplanning en deed ook niet in één keer alle boodschappen. Dat blijkt nooit zo heel goed te zijn voor de variëteit in het eten heb ik gemerkt.

quinoasalade

Zondag

Omdat ik wist dat ik alleen met Vic zou moeten eten maar niet heel veel tijd zou hebben om te koken deze dagen, bestelde ik voor ons een HelloFresh box met drie maaltijden voor 1 persoon. De hoeveelheden zijn altijd meer dan genoeg en dus was het perfect ons saampjes. Ik trapte de eetweek af met een quinoasalade met gele biet, avocado en feta. Erg lekker! Mocht je trouwens HelloFresh willen proberen, met de code HELLOFOODNESS krijg je €25,- korting op je eerste box. Heb ik ook gebruikt waardoor ik maar €9,95 voor drie maaltijden betaalde, woop!

Kip korma

Maandag

Maandagavond at ik pas héél laat voor mijn doen, pas tegen half 9 kwam ik er aan toe om te eten. Gelukkig had ik het eten van te voren al bereid, ik at zilvervliesrijst met kip korma met broccoli en amandelsnippers – ook een HelloFresh recept en ook deze vond ik erg lekker.

pizza

Dinsdag

Dinsdag kwam Tim weer thuis uit Parijs en aten we wederom pas tegen 20.30u. Ik had een HelloFresh gerecht klaarstaan voor mezelf maar Vic vond deze ZO onwijs lekker, dat ik hem gewoon voor hem bewaard heb voor de rest van de week – haha. Zelf bestelden we pizza, we hadden allebei behoefte aan comfortfood na lange, slopende dagen.

witte aspergeschotel

Woensdag

Woensdag kookte ik wel weer zelf hoor. Ziet er wellicht niet zo smakelijk uit op het bord maar het eten was wel heel lekker. Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat het witte aspergeseizoen weer is geopend en ik maak er ieder jaar een sport van om ze zo vaak mogelijk te eten, haha. Deze keer maakte ik er een ovenschotel mee met aardappel en zalm. Viel erg in de smaak dus het recept komt binnenkort op OMF.

Donderdag

Donderdag bedacht ik een Mexicaans pannetje, een beetje van dit, een beetje van dat en klaar. Uiteindelijk bestond het pannetje zelf uit mais, zwarte bonen, puntpaprika, kip, tomaat en lekker veel kruiden. Van wortelwraps maakte ik tortillachips, een sausje op basis van Skyr en wat frisse slamelange erbij. Prima maaltje zo!

crostini

lamsrack

tiramisu

Vrijdag

Datenight @ home! Tim en ik hebben dit laatst ook al een keer gedaan en dit beviel zo goed dat we het gewoon nog een keer inplanden. Het is niet altijd handig om de deur uit te gaan in verband met het regelen van oppas voor Vic en op deze manier is het eigenlijk net zo leuk. Vic lekker boven in bed, wij samen de keuken in om vervolgens uitgebreid te eten. Via Internetslagerij (nospon) bestelden we vlees en dat beviel onwijs goed, gaan we zeker nog eens doen! Ons voorgerecht bestond crostini’s met truffelmayo, veldsla en gerookte eendenborstfilet. Het hoofdgerecht was lamsrack uit de oven (hiervan komt het recept met Kerst online, I kid you not) met aardappeltjes uit de oven en groene asperges. Voor het dessert maakte ik een schaaltje Oreo tiramisu. Jummeeeeh!

soep met brood

Zaterdag

Omdat we flinke paasdagen voor de boeg hadden met op beide dagen een uitgebreide brunch, deden we het gisteravond met avondeten lekker rustig aan. Ik maakte een tomatensoepje en daarbij aten we tosti met kipfilet en geitenkaas. Prima weekendmaaltje!

En nu gaan we dus weer zo’n idiote week tegemoet dankzij Pasen… Ik vraag me af of die eetweken binnenkort weer eens normaal gaan worden? Ik heb zo het vermoeden van niet! Enfin, ik moet nog aan de slag met een eetplanning en de boodschappen zijn nog niet besteld dus ik weet wat me te doen staat na de paasbrunch vandaag.

 

Join the Conversation

 1. Petra says:

  De eerste 2 foto’s lijken dubbel!

  1. Sabine Author says:

   Dankje, heb het direct aangepast. Fijn Pasen!

 2. Dorien says:

  Oeh Oreo tiramisu… Is dat recept al ergens te vinden? ;)
  *instant cravings*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close