Week van OMF #35-2017

Even op en neer naar Berlijn, verjaardag van papa, huisbezichtigingen, werkdag met Viv en een kindje dat in zijn sprongetje zit en strontchagrijnig is. Ja, het was me het weekje wel. Het is nu zondagochtend 09.00 uur dat ik dit aan het tikken ben en ik moet zeggen dat mijn hoofd een beetje overstroomt op dit moment. Er komen héle volle en drukke maanden aan waarin heel veel moet gebeuren en waarin ik eigenlijk maar weinig tijd heb. Het is wel heel veel leuks hoor, maar ook leuke dingen slurpen energie. Sinds Vic er is, is lekker doordenderen er niet altijd meer bij. Zo kwam het afgelopen week ook regelmatig voor dat hij gewoon geen zin had om te slapen waardoor ik overdag aan niets toe kwam. Resultaat: tot de late uurtjes doorwerken. Veel mensen zeggen altijd dat het heerlijk is om lekker thuis te werken en aandacht te besteden aan je kindje. Is ook zo, maar in de realiteit wordt er bijzonder weinig gewerkt als je kindje thuis is – haha. Enfin, het was een hele drukke maar wel hele leuke week. Tijd voor een nieuwe Week van OMF! Met veel foto’s trouwens.

foto3

Maandagochtend zat ik al op tijd in de trein richting Schiphol. Ik kwam deze foto tegen op de cover van Metro. Perfect voorbeeld van ‘omdenken’. Zoveel drama door orkaan Harvey maar deze papa blaast gewoon de unicorn band op en vervoert zijn dochtertje op deze manier. Topper.

foto4

Omdat ik maandagochtend eerst Vic nog moest wegbrengen naar de gastouder, had ik nog geen tijd gehad om te ontbijten. Dit deed ik op Schiphol. Kijk hoe lekker de taartjes eruit zagen! Ik ging braaf voor een broodje gerookte zalm.

foto5

Aangekomen in Berlijn! Ik was hier voor de lancering van een ‘revolutionaire kooktechniek’ van Miele. We sliepen in Hotel Berlin Zoo. Poepchic.

foto6

We waren met een flinke groep en wij foodbloggers hadden allemaal zin in lunch. We waren lekker eensgezind want we kozen nagenoeg allemaal voor hetzelfde: zoete aardappelfriet met quinoa-erwtenburgers en mangosalsa. Wel deelden we nog even twee schalen nacho’s.

foto7

foto8

’s Avonds vond het evenement van Miele plaats waar de nieuwe Dialog Oven gepresenteerd werd. Nu, een week later ben ik nog steeds flabbergasted want wat een bijzonder apparaat is dit. Ik probeer het even in het kort uit te leggen. Of beter gezegd te beschrijven want de techniek die erachter zit is bizar.

Het komt erop neer dat de Dialog Oven zelf kan denken. Je kunt alles tegelijkertijd in de oven zetten en de oven heeft zelf door welk deel van het gerecht meer of minder aandacht nodig heeft waardoor alles op hetzelfde moment klaar is en alles perfect gegaard wordt. Om dit te demonstreren legden ze een stuk rauwe vis in een ‘doos’ van ijs. Dit werd in zijn geheel 10 minuten in de oven gezet. Na 10 minuten was de ijsdoos perfect intact maar de vis binnenin de doos warm en gaar. De stoom kwam gewoon van de vis af toen de doos werd open gemaakt. Bizar toch? Ook zetten ze een schaal met lamsvlees, trostomaten en paddenstoelen in de oven voor een half uur. Normaal gesproken is het vlees dan wel mooi gaar maar zijn de tomaatjes snotterig. Nu waren de tomaatjes perfect, de paddenstoelen mooi gegaard en het vlees mooi rosé. Nah echt, sla mij maar dood.

In 2019 komt de Dialog Oven naar Nederland en als je hem zou willen hebben moet je wel héél flink in de buidel tasten, het apparaat gaat €8.000,- kosten.

Anyway, het Miele event was héél tof en ze hebben zeker iets revolutionairs aangekondigd. Ik denk echt dat we hiermee aan het begin staan van een nieuwe manier van koken: apparaten doen uiteindelijk het denkwerk voor je, zelf hoef je het alleen aan te zetten. Bizar.

foto9

Miele Nederland had de volgende ochtend voor we weer naar huis vlogen nog een programma opgezet voor de Nederlandse pers (wij dus). We trapten af bij de Reichstag waar we een rondleiding kregen..

foto10

.. en er een uitgebreid ontbijt op het dakterras op ons stond te wachten. Wauw. Op zulke momenten moet ik mezelf echt even knijpen, dat ik dit soort dingen voor mijn werk mag doen is echt te bizar en tof voor woorden.

foto11

foto2

Volgende activiteit: een tour door Berlijn in trabantjes. We moesten allemaal even googelen wat een trabant was, haha – jonge mensen he, maar uiteindelijk gingen we in duo’s dus door Berlijn. Ik deelde de auto met Brenda, was zo gezellig! Tijdens de tour die ongeveer 2 uur duurde zagen we alle highlights van Berlijn. Heel leuk.

foto12

Ik wil graag nog een keer naar Berlijn om de stad goed te zien. Ik vond het zo op het eerste gezicht erg leuk namelijk!

foto13

Bij de Reichstag kregen we allemaal een zakje met bonbonnetjes. Brenda en ik aten die van ons in de bus, lekker!

foto14

Op het vliegveld haalden we voor de lunch een couscoussalade. Ik verwachtte er niet teveel van maar hij was ZO lekker. Dat vond ik echt opvallend in Berlijn: het eten is overal zo goed. Zelfs als je er niets van verwacht is het verrassend. Heel leuk.

foto15

Na een uurtje vliegen stond ik alweer op Schiphol. Bizar om gewoon even voor één nacht in het vliegtuig te stappen.

foto16

Op diverse posters in de stationshallen zag ik reclame voor dit boek. Op Schiphol kocht ik hem omdat de achterflap me aansprak. Normaal gesproken lees ik vanaf mijn Ereader maar een fysiek boek is ook wel eens leuk. En ik hou van thrillers!

foto17

’s Avonds keek ik de laatste aflevering van Game of Thrones terug. WOOOOOWWWWW!

foto19

Ik maakte woensdag maar weinig foto’s; dit komt omdat ik overdag vooral aan het werk was. Aan het eind van de middag stond er een huisbezichtiging op de planning. Was helaas niet wat voor ons. Boo :(

foto20

Ik vond deze foto zo leuk. Vic is echt geobsedeerd als wij eten, vooral bij Tim. Hij volgt iedere hap en probeert tegenwoordig steeds de lepel of vork te pakken, haha. Veelvraatje.

foto21

En ook wil hij graag de laatste slok uit het glas. Kan ‘ie al best goed, met zijn 5,5 maand!

foto22

Omdat ik twee dagen weg ben geweest had ik wat werk in te halen. Woensdagavond werkte ik dus even door.

foto23

Donderdag was Viv er weer eens! Door onze drukke schema’s en vele reisjes lukt het niet meer om iedere week een dag bij elkaar te zitten om te werken, maar nu was er zóveel gebeurd dat we echt weer even orde in de chaos moesten scheppen. Vic was gezellig thuis en die vond slapen wederom overrated. 

foto1

Verwennerij als Viv voor de lunch zorgt. Ze maakte deze salade, aanradertje hoor!

foto24

Het valt nog mee met de chaos zo he? Het was een productieve dag, zóveel besproken en gedaan – top.

foto25

Ik werkte weer een avondje door donderdag.

foto27

En dat is maar goed ook want mijn kleine meneertje stond vrijdag zo op. En dat veranderde de rest van de dag niet. Oef. Ik dacht dat er tandjes doorkwamen maar ik kan nog niets zien/voelen.

foto26

Toen Vic ’s ochtends een halfuurtje op bed lag kon ik nog wel even gauw een proefvideo filmen; deze komt aankomende vrijdag online. Spoiler alert: dit is de meest ranzige chocolade die ik ooit heb gegeten. Smaakt naar gember, komijn en steranijs. Gat-ver.

foto28

Lunchen met restjes van eerder deze week. Altijd zo handig, zeker op volle dagen. Even gauw in de magnetron en hoppa: eten.

foto29

’s Middags hadden we weer een huisbezichtiging. Ook dit werd hem helaas niet, het huis was zó slecht onderhouden. Dit was een deel van het aanrechtblad: beton maar zonder coating – zo zonde. Ik ben normaal gesproken echt wel van een wat rustiekere look, maar het héle aanrechtblad zat vol deuken, vlekken, kringen etc. Echt teveel van het goede.

foto30

De rest van de dag was ik met Vic in de weer. Eigenlijk was het alleen ok voor hem als ik hem vasthield en door het huis liep, anders was het krijsen geblazen. Sneu, volgens mij voelde hij zich niet helemaal lekker. Aan het einde van de dag, toen ik toch ECHT even moest plassen heb ik hem heel even voor de tv gezet. Eindelijk even 10 minuten stil.

foto31

Er kwam weer foodpost binnen van Tony’s Chocolonely, dat merk blijft er maar nieuwe smaken uitpompen (vind het nu stiekem wel genoeg eigenlijk, mag ik dat zeggen?). Deze drie nieuwe limited edition repen liggen vanaf nu bij onder andere Albert Heijn in de schappen: donkere melk met rogge en zeezout, wit stracciatella en melk met stoofpeer. Ik bewaar ze voor Viv dus heb ze nog niet geproefd.

foto32

Nog meer foodpost: Hagelswag!

foto33

Hagelswag is een alternatief/variant voor hagelslag: in plaats van de dunne ‘staafjes’ chocolade krijg je met Hagelswag chocoladechunks op brood. Lijkt me best lekker! Die glazen fles kun je kopen en in de winkels hervullen. Tim heeft het al geproefd maar was niet heel enthousiast, die geeft toch de voorkeur aan normale hagelslag. Mij lijkt het wel lekker, intense chocoladesmaak op brood – nom.

foto34

Toen Tim zaterdagochtend ging trainen deed ik alvast het huishouden. Ik ontkalkte EINDELIJK ons koffiezetapparaat, dat was pas een paar maanden nodig. Oeps.

foto35

En toen kreeg ik gewoon een cadeautje van mijn meneer, zo lief!! Ik zei vd week dat ik Game of Thrones wel graag vanaf het begin zou willen zien maar dan mét ondertiteling (ik vind al die accenten soms maar lastig te verstaan). En toen kocht ‘ie deze. <3 <3 <3

foto36

Papa was zaterdag jarig en toen Tim met Tobias naar de UFC in Rotterdam ging, ging ik met Vic naar mijn ouders. Daar kreeg ik natuurlijk appeltaart. Ik bleef eten (old school macaroni, NOM!), verwonderde me over hun nieuwe keuken (zo jaloers) en ging iets na zevenen weer met Vic naar huis want die moest echt naar bed. ’s Avonds keek ik twee afleveringen Game of Thrones, heerlijk.

foto37

Zondagochtend waren we vroeg zoals altijd. Omdat ik het meeste van het huishouden al had gedaan hoefden we gisteren niet zoveel meer. Ik maakte een begin aan dit artikel vanaf de bank. Liggen jullie er ook wel eens zo bij? Languit, benen op de rugleuning?

De rest van de dag maakte ik geen foto’s meer. Ik maakte nieuwe hapjes klaar voor Vic, we deden wat boodschappen, keken Game of Thrones en richting het einde van de middag ging ik weer aan het werk. Niet zo’n hele bijzondere zondag dus.

Aankomende week zal net zo verlopen als afgelopen week gok ik. Vandaag ben ik in Rotterdam, de Norwegian Jade meert aan in de cruisehaven van Rotterdam en ik ben uitgenodigd om er een kijkje te komen nemen. Super leuk, laatst waren Tim en ik al aan boord van de MS Rotterdam – ben benieuwd hoe de boten van elkaar verschillen. Morgen en woensdag moet ik even heel hard aan het werk dus ik hoop dat dit lukt, donderdag vliegen mama en ik namelijk voor drie dagen naar Londen! Cadeautje voor haar verjaardag; heel veel zin in.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. MARIJKE says:

    Zo dat was inderdaad wel een heftig weekje! Thuis werken met de kleine is inderdaad niet altijd makkelijk, mijn zoontje is 5 maanden en van werken komt niet altijd veel terecht helaas haha

  2. Margot says:

    Wat een bijzondere oven! En die foto van Tim en Vic is wel heel erg leuk inderdaad!

  3. Britt says:

    Ik kan je vertellen: de repen zijn heerlijk@ Ik heb ze al goed en wel geproefd maar ik ben een dikke fan! De rogge zeezout is mijn favoriet ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close