Marokkaanse kip met kikkererwten en bulgur

Soms maak je gerechten waarvan je tijdens het koken weet dat het grandioos gaat smaken maar dat het er minder appetijtelijk uit gaat zien op het bord. Ik had dat met de Marokkaanse kip met kikkererwten en bulgur die ik je vandaag ga laten zien ook een beetje. Alle ingrediënten hebben aardekleur, een beetje rossig en wanneer je dat allemaal bij elkaar in één pan mikt krijg je al gauw een ’tomatensaus’ idee. Ken je dat? Uiteindelijk strooide ik wat pistachenootjes over het gerecht en shabaaannggg, er ontstond een kleurrijk en smakelijk ogend gerecht. Stiekem vind ik de pistachenootjes in dit gerecht dan ook onmisbaar, maar mocht je een notenallergie hebben dan kun je ze ook prima weglaten.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 300 gram kipfilet
 • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel komijn
 • ½ theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel kaneel
 • ½ theelepel koriander
 • 3 eetlepels tomatenpuree
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • ¼ winterpeen
 • ½ blikje kikkererwten (200 gram)
 • 300 milliliter kippenbouillon
 • 2 eetlepels pistachenoten

1. Schep de komijn, cayennepeper, kaneel, gerookt paprikapoeder, peper en zout door elkaar. Snijd ook de kip in blokjes.

2. Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de kip en de helft van het specerijenmengsel in de pan. Schep goed om en laat de kip in een paar minuten garen. Schep de kip uit de pan en zet het apart.

3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en wortel in blokjes. Verhit een klein beetje olie in dezelfde pan als die je net hebt gebruikt en voeg hieraan de groenten toe. Fruit het geheel zo’n vijf minuten aan. Voeg de rest van de specerijenmix toe en schep het goed om.

4. Doe de kip terug in de pan en voeg de tomatenpuree, de rode peper, de kippenbouillon en de kikkererwten toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de saus zachtjes koken tot het begint in te dikken.

5. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Server de Marokkaanse kip met kikkererwten over de Bulgur en top af met koriander en pistachenoten.

Marokkaanse kip met bulgur

Join the Conversation

 1. Con leche says:

  Ik vind het anders erg mooi op de foto staan! Dit lijkt me een erg smakelijk recept! Hoe smaakt bulgur eigenlijk? Het lijkt nogal op couscous of quinoa, maar is dat qua smaak ook zo?

  1. Sabine Author says:

   Je kunt het een beetje met couscous vergelijken vind ik, alleen is het wat grover/steviger.

 2. Oh dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op pistachenootjes, dus die zal ik er zeker bij doen ;)

 3. Mindy says:

  Hi! Ik wilde even laten weten dat ik dit gisteren heb gemaakt. Het was heerlijk! Heb er zelf nog sperziebonen en champignons bijgedaan voor de extra vitamientjes. Dank je voor het recept! :-)

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk! Jouw toevoegingen klinken heerlijk :)

 4. Mandy says:

  Vandaag dit recept gemaakt omdat ik eerder te veel bulgur had gemaakt en het zonde vond om het zo maar weg te gooien. De pistachenootjes heb ik (vanwege een allergie) vervangen door doperwtjes. Het zag er prachtig uit en smaakte heerlijk! Dit wordt een recept om te onthouden en vaker te maken.
  Bedankt!

 5. Marie says:

  Erg lekker recept! Smaakt ook goed met wat extra rucola. Ga het zeker opnieuw maken.

 6. sebes says:

  Ik heb dit gisteren gemaakt, het was erg lekker!

  Ik vond de kruidenmix wat weinig voor de groeten, dus heb de hele mix bij de groeten gedaan, en de kip aangebraden met ras-el-hanout. Daardoor werd het wat pittiger.

  Ik heb daarnaast ook het sap van een halve citroen er door gedaan, en de bulgur gefruit in olie en tomatenpuree voordat ik hem in bouillon kookte. Het ziet er dan nog appetijtelijker :)

  Dit ga ik beslist vaker maken!

 7. Ik heb het vanavond gemaakt, om de smaak van de gerookte paprika iets af te vlakken, heb ik er op het laatst nog een klein beetje kookroom door gedaan. Mijn dochtertje van bijna 4 vond het ook erg lekker!

 8. Nora - PinGetest says:

  Oh dat ziet er zo goed! Ik ga het nu meteen maken. Dank je wel voor de inspiratie!

  Als het zo lekker is zoals het eruit ziet, dan verschijnt het op mijn blog met pin back ;)

  Ik hou je op de hoogte.

  Ik ben al aan het watertanden en moet het nog maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close