Heimwee naar New York, 9 redenen waarom

Dit jaar is het alweer drie jaar geleden dat Tim en ik in september naar Amerika vertrokken voor een cityhop van drie weken. We startten in New York, gingen vanaf daar door naar Las Vegas en eindigden uiteindelijk in Los Angeles. Al sinds de dag dat we terugkwamen van deze reis heb ik heimwee. Naar Amerika maar naar New York in het bijzonder. Ik en velen met mij heb mijn hart verloren aan deze immense metropool. You love it or you hate it, ik vind New York helemaal fantastisch en heb bij wijze van spreken mijn spullen al klaarstaan mocht ik ooit de kans krijgen om in deze stad te gaan wonen. Omdat de tijd van vakanties echt is aangebroken nu leek het mij leuk om terug te kijken op een voor ons heel bijzondere reis. Dit zijn 9 redenen waarom ik heimwee heb naar New York.

1. Het lawaai

Er zijn maar weinig mensen van wie ik heb gehoord dat ze dol zijn op drukte en lawaai. De meeste mensen trekken tijdens hun vakantie richting de natuur om te kunnen genieten van de rust en stilte. Zelf heb ik dit ook wel hoor maar ik ben ook dol op rumoerigheid en kabaal om me heen. Het liefst had ik het raam van onze hotelkamer in New York opengezet ’s nachts, ware het niet dat dit onmogelijk is in wolkenkrabbers. Maar echt, ik word thuis al rustig van een draaiende ventilator of rijdende auto’s op de snelweg, in New York is het helemaal fantastisch. Pratende mensen, loeiende sirenes, toeterende taxi’s… Ik kan zo een uur in bed liggen en alleen maar luisteren naar al het lawaai om me heen. Ik word er rustig van!

Heimwee naar New York
2. Altijd en overal kunnen eten

Als foodie kon ik mijn geluk niet op in New York. In iedere straat vind je tientallen kleine restaurantjes of eetkraampjes waar je eten kunt halen. En het mooie van alles: je kunt vrijwel overal altijd iets te eten krijgen. Geen gek gedoe met restaurants die om 22.00 uur sluiten, ook als je ’s avonds laat op straat bent kun je altijd wel iets lekkers te eten vinden. En daar houd ik van! Ik ben niet zo iemand die op gezette tijden wilt eten, als ik ’s avonds om 23.30 uur ergens zin in heb dan wil ik dit kunnen krijgen. In New York kan het! Toen wij in 2012 in New York waren hebben we vooral ongezond gegeten omdat dit het goedkoopste was (als net afgestudeerde zonder baan aan de start van een reis heb je niet zoveel te besteden), maar ik ben ook ontzettend benieuwd naar alle gezondere opties die de stad te bieden heeft.

3. De mensen

De keren dat ik gehoord heb dat Amerikanen maar arrogant zijn, zijn niet meer op twee handen te tellen. En eerlijk? Ik snap het niet. Tijdens onze reis zijn wij uitsluitend ontzettend vriendelijke en behulpzame mensen tegengekomen. Het Amerikaanse volk, of in ieder geval de mensen die we tijdens onze reis hebben gesproken vind ik zelfs een stuk minder arrogant dan de Nederlanders. In New York word je de weg gewezen zonder dat je daarom vraagt, hier in Nederland proppen we nog net onze tassen niet onder onze jas wanneer iemand iets aan ons vraagt. Ik voelde me thuis en welkom in Amerika en dat is op sommige plekken in Nederland heel anders.

Heimwee naar New York
4. Deel uitmaken van iets groters

Alles is groot, groter, grootst in New York. Er is geen reden om je verheven te voelen boven anderen en door al die grootsheid word je vanzelf wat nederig. Uren zou ik door New York kunnen rondstruinen zonder op te vallen. New York is een stad waar je kunt ontsnappen door gewoon op straat te lopen. En dat is een heerlijk gevoel.

Times Square
5. Times Square

De eerste stappen op Times Square zal ik nooit vergeten, wat een magisch moment. Overdonderd waren we door alle lichtkranten en de hoeveelheid mensen. Een mierenhoop is het rustig te noemen maar wat vond ik het gaaf. Nog steeds als ik Times Square in films zie krijg ik kriebels, wat zou ik daar graag weer willen staan. Voor mij is Times Square geen ‘eens maar nooit meer’ ervaring geweest. Ons hotel lag in een zijstraat en daarom was Times Square vrijwel het uitgangspunt van iedere dag. Gekkenhuis en daarom juist zo indrukwekkend.

6. Keukens

Het fijne aan New York is dat je de stad niet uit hoeft om van verschillende keukens te kunnen proeven. Mexicaanse restaurants vind je overal maar je kunt ook zo China Town of Little Italy even inlopen wanneer je geen trek hebt in een burger met friet. Hoewel we het de vorige keer niet hebben gedaan staat het voor een volgende keer zeker op de bucketlist: een foodtrucktour langs alle verschillende wereldkeukens. Wat een eetfestijn.

7. Winkels

Tja, ik ben en blijf een vrouw en dus mis ik ook de winkels in New York en dan met name het formaat. De Sephora, Victoria’s Secret en zelfs Macy’s hoewel ik daar niet kon slagen. Het lijkt me heerlijk om niet uren te hoeven zoeken naar dat ene item dat je zo graag wilt hebben. In New York heb je het allemaal en vaak zelfs in één winkel. De volgende keer gaat er zakgeld mee. En een lege koffer.

Heimwee naar New York
8. Verrast worden op iedere straathoek

Ken je dat geval van ‘ooohh’ en ‘aaahh’ als je ergens voor het eerst bent? In New York had ik dat maar ik weet zeker dat dit bij een tweede bezoek aan de stad net zo zal zijn. Er is niets in New York dat geen indruk op me heeft gemaakt. Iedere straat die we inliepen zorgde weer voor nieuwe herinneringen en verrassingen. Als je naar New York gaat weet je dat het geld en de tijd die je erin stopt de moeite waard gaan zijn.

9. High Line

Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan toen bleek dat we na het verlaten van New York de High Line niet hebben gelopen. Waarom wist ik hier niet vanaf? Heb ik nou echt onder een steen geleefd? De High Line is een langgerekt stadspark dat is aangelegd op en naast een oude spoorlijn die dwars door Manhattan liep. Je hebt er geweldig uitzicht over de straten van New York. Heimwee hebben naar iets wat je nog niet hebt gedaan kan eigenlijk niet he? Maar toch heb ik het.

Ben jij wel eens in New York geweest?

Join the Conversation

 1. Heel herkenbaar ! Als ik dit zo lees krijg ik ook weer heimwee…
  Enig minpuntje vond ik het feit dat je niet ff lekker door kunt lopen, wat ik graag doe.
  Als je de wat drukkere avenues (5th en 6th) afloopt dan sta je om de 10 sec. stil voor een verkeerslicht, frustrerend!

  Ps. De High Line was zeker de moeite waard!

 2. Margot says:

  De High Line heb ik ook gemist en ik wil dus zeker nog eens terug!

 3. Enorm herkenbaar! Tot het fastfood eten ivm budget aan toe. Wanneer gaan we weer?

 4. Phyllis says:

  Vroeger (geen kids c.q.kleine kids) was NY een jaarlijks tripje voor mij en mijn man, 2 x gecombineerd met een paar dagen Washington (doen! Zo’n mooie stad, zoveel historie, lekker met de trein vanaf Penn Station, zo leuk) en het is nooit genoeg, er is altijd meer te ontdekken. NY slokt je op en dan ook nog die rust en ruimte van Central Park. De laatste keer dat we er waren was 3 jaar geleden (met tienerdochter) en weer top! Dimsum in Chinatown, fietsen in Central Park, de Magnolia Bakery, noem maar op. En het Meat Packing District, zo hip en ja, de High Line, die hebben we ook gedaan. Wat een super plek, wist je dat al het groen daar van de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf is? Snel weer terug gaan!

  1. Sabine Author says:

   Magnolia Bakery inderdaad, oh wat zou ik weer zin hebben in zo’n cupcake! En ik wist dat de High Line van Piet Oudolf is ja, hoe tof! Ik ben in staat een reisje te boeken voor dit jaar. *zucht*

 5. Joyce says:

  Ik ben nog nooit in New York geweest, maar het staat hoog op mijn lijstje. Ik hoop toch binnen enkele jaren te kunnen zeggen dat ik het gezien heb :-D

 6. Natasha says:

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar dit ga ik dus allemaal meemaken volgende maand. AAAAAAH. Ik heb er onwijs veel zin in. Tips zijn zéér welkom, ik zie al dat ik de high-line moet doen dus ;)

  1. Tip: koop de New York CityPASS, scheelt je een hoop geld voor o.a. een bezoek aan het Empire State Building, Top of the Rock, Vrijheidsbeeld en nog veel meer (musea etc).

   1. Sabine Author says:

    Ja, hele goede tip. Heb ik de vorige keer ook gedaan, ideaal! :)

 7. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ik weet niet waarom, maar Azië trekt me meer dan New York. Toch is het iets wat ik wel eens meegemaakt moet hebben denk ik ;)
  Ooit, als ik niet blut ben, ga ik erheen :D

 8. Peggy's Pastime says:

  Aaah, New York ! Een prachtige stad, waar ik in september 2013 een stukje van mijn hart verloren ben. Net als jij heb ik nog regelmatig heimwee. Zoals nu bij het lezen van dit artikel bv, of bij het zien van een film of serie die zich afspeelt in New York. Ik vond het een heerlijke stad, ook al ben ik anders niet zo gesteld op drukte. Als ik verplicht zou worden om een wereldstad te kiezen om te wonen, ik zou direct voor New York kiezen, bij voorkeur dan in The Village of in Meatpacking District. Ik zit nog regelmatig weg te dromen bij mijn foto’s. En wat betreft de High Line, je MOET gewoon terug om dat te zien, heel mooi, tof gedaan, prachtige uitzichten en onderweg een stop bij Chelsea Market om iets te eten is een must.

 9. Monique says:

  AAAhhhh, ik kan haast niet wachten. New York here we come. Volgende week zijn we 2 goddelijke dagen in the Big Apple. Bedankt voor het warm-makertje ;-))

 10. Emily van Kampen says:

  Nu mis ik New York nog meer! Eigenlijk wilde ik dit jaar terug gaan, maar het moet helaas nog even wachten. But: ‘I’ll be back soon!’

 11. Marlissa says:

  Helemaal waar! Mis New York dagelijks

 12. Tamara says:

  Geweldig! Ik zou ook willen gaan! En wat leuk dat je rustig word van het lawaai :)

 13. Samantha - Daily Pleasures says:

  Zou ook zo graag een keer willen gaan. Het lijkt me een wereld op zich!

 14. Dineke says:

  Vorig jaar om deze tijd liep ik daar! Ook ik heb heimwee en zou zo weer terug willen, weer fietsen door Central Park en weer al dat heerlijke eten…varen langs het Vrijheidsbeeld.. Ik ga vast nog een keer! We kwamen met de trein vanuit Washington, ook mooi, anders, maar prachtig, doen! …….zucht

 15. Linda says:

  Ja het lawaai, heerlijk <3 Ik sliep eens drie weken bij iemand thuis en daar kon het raam open. Zaten tralies voor, want het was niet de beste buurt, maar ik genoot ook van de herrie. Ben super benieuwd naar de High Line, de laatste keer dat ik in NY was, was dat er nog niet. Wil ook persé naar Jimmy Fallon. En de kerstboom <3 Maar dat komt goed, want ik ga dit jaar vlak voor kerst. Ga je mee?

  1. Sabine Author says:

   Jaaaa, ik kruip wel in je koffer! Hopelijk lukt het me om direct na Kerst een week te gaan. Oud & Nieuw op Times Square <3

   1. Linda says:

    Haha, dat is goed, dan houd ik wel wat ruimte voor je over. Kan niet beloven dat je ook mee terug kan, ik ga natuurlijk keihard shoppen in m’n eentje ;-) Oud & nieuw op Times Square staat op m’n bucket list. Lijkt me on-wijs gaaf. En ik weet zeker dat heel NY dan nog in kerstsferen is. Yay! Zou echt tof zijn voor je.

 16. Nienke says:

  Lang gekoesterde wens komt begin september ein-de-lijk uit! Wat een verrassing was dat vorige week toen we weekje New York van m’n schoonouders kregen! Wat heerlijk om zo al te kunnen genieten van de voorpret! :) *stuiterstuiter*

  1. Sabine Author says:

   Zó gaaf, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close