Sab’s Eetoverzicht week #9-2020

En toen zat er alweer een week en een maand op. Week 9 en februari laten we achter ons, gelukkig. Ik vind februari echt de stomste maand van het hele jaar. Het is nagenoeg altijd slecht weer, de lente is nog niet echt in aantocht, er gebeurt weinig spannends… Nee, het is gewoon niet mijn maand. Gelukkig hebben we wel een fijne eetweek achter de rug! Zo startten we de week met Limburgs Zoervleisj waar ik het hele weekend over heb gedaan en ging ik met vriendinnetje Nanda uit eten bij HappyHappyJoyJoy Downtown, altijd een goed idee.

zondag

Zondag

Zoals gezegd startten we de week met Limburgs Zoervleisj naar een recept uit het Nederland Kookboek. Zaterdagochtend zette ik het vlees voor 24 uur in de marinade en zondag moest het 9 uur de oven in op lage temperatuur. We aten het uiteraard met Vlaamse friet zondagavond. Ik vond het lekker maar ik denk dat ik toch meer fan ben van mijn hachee… En dat is ook nog eens sneller klaar, haha. Maar goed, dit soort gerechten vind ik wel heel leuk om te maken. Zoveel moeite doen en dan maar afwachten wat eruit komt, dat is leuk koken.

maandag

Maandag

De koelkast stond nog vol met kliekjes van vorige week dus ik lastte een kliekjesdag in. Ik at nog wat Orzo risotto met stroganoff, Vic ging voor stamppot en Tim at stamppot met een beetje stroganoff en een stuk sparerib. Kliekjesdagen zijn stiekem mijn favoriete dagen; we eten verschillende dingen op zo’n dag en het voelt goed om geen voedsel te verspillen.

dinsdag

Dinsdag

Ons avondeten van dinsdag was ontzettend simpel maar wel heel lekker. Ik legde mijn bakplaat vol met gekruide aardappels en groenten en legde er de laatste 15 minuten nog roodbaars omwikkelt met parmaham bij. Ideale maaltijd voor een doordeweekse dag en een hele makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen.

woensdag

Woensdag

Een kleurrijke bedoening op ons bord, we aten een maaltijdsalade woensdag! Bij gebrek aan beter gebruikte ik macaroni als basis en daarbij ging gemengde sla, spekblokjes, cherrytomaatjes, biefstukpuntjes en een beetje parmezaan. Als dressing gebruikte ik de truffeldressing van Jean Bâton, die is altijd goed.

donderdag 1

donderdag 2

donderdag 3

Donderdag

Door HappyHappyJoyJoy werd ik uitgenodigd om te komen eten bij hun restaurant Downtown. Ik ga tegenwoordig niet meer zo snel voor een etentje helemaal naar Amsterdam, maar vriendinnetje Nanda is onlangs verhuisd naar Amsterdam en ik had haar appartement nog niet gezien. Twee vliegen in één klap dus en samen gingen we uit eten. Hadden we ook direct tijd om bij te kletsen. Het eten was erg lekker! Het licht in het restaurant is altijd erg sfeervol bij HHJJ maar beroerd voor foodfotografie dus sorry daarvoor. We bestelden twee keer vier gerechtjes en één toetje en aten het volgende:

 • Lemper met kip en kokos (was een favoriet!)
 • Dim sum met garnalen en varkensvlees
 • Vietnamese Pho
 • Bao met pekingeend
 • Frietje Rendang (ook zó goed)
 • Gado Gado
 • Pad Thai met kip
 • Saté babi
 • Spekkoekbrownie met kokosijs

Ik zou prima een hele dag op bao’s en dim sum kunnen leven; vind dat zo ongelofelijk lekker. Maar van de rest hebben we ook echt genoten. De kaart bij HHJJ Downtown is wat kleiner dan bij hun andere restaurants en de gerechten zijn iets anders, maar alsnog erg lekker. Ik vind het altijd een traktatie om bij HHJJ te eten, hier eet je écht Aziatisch met alle smaken uit de landen daar. Aanradertje dus!

vrijdag

Vrijdag

Afgelopen vrijdag nam ik de eerste aflevering van Uit de keuken van… op met een OMF-lezer. We kookten Grieks en zowel met haar als met mij ging eten mee naar huis. We kookten Soutzoukakia, gehaktballetjes in tomatensaus maar die bewaarde ik voor zaterdag. Wel aten we vrijdag de Griekse salade en tzaziki. Erbij een hamburger die nog in de koelkast lag en Zwitserse aardappelschotel.

zaterdag

Zaterdag

De Soutzoukakia aten we uiteindelijk gisteren! Ook hadden we nog een actiezak van cafetaria Family liggen waarmee we voor heel weinig een gezinszak patat konden halen. De actie liep tot en met gisteren en voor ons was het 1+1=2. Friet dus met gehaktballetjes en nogmaals tzaziki, jumm.

Aankomende week zijn er geen speciale eetplannen, we hebben een hele normale werkweek met de nodige afspraken en in het weekend staat nog niets gepland. Wel heb ik morgen en donderdag tot vrij laat op de dag nog afspraken buiten Apeldoorn dus voor die dagen wil ik sowieso iets makkelijks inplannen. EN(!) ik heb mijn nieuwe Crock-Pot Express Pot, dit is een snelkookpan, slowcooker, rijstkoker en nog veel meer in een, binnengekregen afgelopen week en die wil ik sowieso gaan testen. Misschien maak ik daar wel risotto in, aangezien dat binnen 15 minuten klaar moet zijn in de pot…

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Ellis says:

  Hoi Sabine, de snellere/makkelijke manier voor ‘zoervleis’ maak ik in de slowcooker!
  Ik ben geen echte Limburgse, maar mijn variant valt altijd goed in de smaak, dus als Friezin ben ik goed inge-Limburgerd dacht ik zo ;)
  Hier komt ie:
  Vlees goed inzouten en peperen en koppie onder in half azijn+half water.
  Daarbij een drietal kruidnageltjes en 2 laurierblaadjes en een nacht (langer mag ook) in de koelkast.
  Dan het vlees uit’t vocht nemen (vocht bewaren!) en bruin bakken.
  Zodra het vlees mooi bruin is, leg je deze in de slowcooker en bak je een 6-tal dikke uien in halve ringen in dezelfde pan bakken.
  Het vocht bij de uien in de pan (de restantjes vlees welke loslaten van de bodem van de pan maken het mmm!)
  Dan alles bovenop het vlees in de slowcooker. Ik hou geen tijd in de gaten, soms staat deze zelfs van ‘s ochtends tot ‘s avonds aan!
  Zodra het vlees uitelkaar valt, probeer je de kruidnageltjes te vinden en vis je de laurierblaadjes eruit. Dan de ontbijtkoek (1 Snelle Jelle) erdoor verkruimelen en een flinke lepel appelstroop.
  Zodra de koek is opgelost, kun je er lekker van smullen met frietjes!

  1. Sabine Author says:

   Thanks voor je suggestie! Dan heb ik bij deze één tip voor jou: prik de kruidnagels in een laurierblaadje, dan hoef je nooit meer te vissen ;-)

 2. Vivian says:

  Komt er een artikel over de Crock-Pot Express Pot ?
  ben er wel benieuwd naar (je ervaringen, wat je er allemaal mee kan..)

  1. Sabine Author says:

   Zeker!

  2. Vivian says:

   Heb het antwoord inmiddels gelezen in de ‘week van..’ :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close