Sab’s Eetoverzicht week 20-2023

Voorspelde ik vorige week dat het een rommelige (eet)week zou worden, bleek dat achteraf nog aardig mee te vallen. Ik hielp mijn ouders begin van de week met verhuizen, maar daarvan was ik steeds wat vroeger thuis dan verwacht waardoor ik maandag gewoon boodschappen kon doen en beide dagen ook gewoon kon koken.

Ik besloot op mijn vriezervoorraad te vertrouwen deze week en plande donderdag en vrijdag kookdagen in om de recepten op OMF weer aan te kunnen vullen de komende weken.

Dit zorgde voor een gevarieerde en erg lekkere eetweek!

IMG 7259

Zondag

Zondagmiddag ging ik met de jongens en mijn vriendin naar het hockeyveld en daar bleven we een groot deel van de middag. We besloten de heerlijke dag af te sluiten met een pizza- en ijsfeestje thuis en haalden op de terugweg diepvriespizza.

Lekkerdere diepsvriespizza’s dan die van Crosta Mollica zijn er wat mij betreft niet, dus daar nam ik er eentje van.

Met een Turks brood dat op moest maakte ik panzanella (broodsalade) voor erbij. Heerlijk!

IMG 7266

Maandag

Op de markt had ik witte asperges meegenomen en die besloot ik maandag te maken, samen met de krieltjes die ik ook op de markt haalde. Erbij een boomstammetje, dat was zó lang geleden – ik had er instant zin in toen ik ze zag liggen, een gekookt eitje, bieslook uit eigen tuin en gebruinde boter.

IMG 7271

Dinsdag

Zoals altijd was dinsdag weer rennen en vliegen met de avondspits, speelafspraakjes en karateles van Vic. Hier had ik gelukkig al rekening mee gehouden en voor dinsdag lag er een zak zelfgemaakte bolognesesaus uit de vriezer klaar.

Daar hoefde ik alleen spaghetti bij te koken natuurlijk, dus we konden snel aan tafel. Fijn!

IMG 7290

Woensdag

Voor woensdag plande ik weer eens Pilav in, toch wel mijn meest favoriete manier om rijst klaar te maken hoor – zó heerlijk. Erbij hadden we gekruide kippendijen met zelfgemaakte knoflooksaus en een salade met restanten uit de koelkast.

IMG 7304

Donderdag

Waar de halve wereld donderdag vrij was, plande ik een werkdag in nadat ik de eerste dagen van de week had gemist. Ik ging de keuken in en maakte een groot aantal recepten waarvoor ik er een paar uiteraard ook kon gebruiken als avondeten.

Donderdag at ik Jambalaya uit de oven. Dat ging er goed in na een potje padellen! Het recept volgt binnenkort.

IMG 7324

Vrijdag

Ik kon uit verschillende gerechten kiezen vrijdag, maar ik had toch het meeste zin in old school macaroni. Die maak ik altijd met een pakje van Honig of Knorr, maar voor de Zonder Pakje-rubriek maakte ik ‘m deze keer helemaal zelf. Uiteraard met als doel de smaak van het pakje wel na te bootsen. En dat lukte! Ultiem comfortfood en nostalgie is dit voor mij.

Zaterdag

Gisteravond schoof ik aan bij een diner van &The Table. Dat is een concept waarbij iemand (de host) en etentje bij haar thuis organiseert voor 5 andere onbekende vrouwen met als doel samenkomen, diepgaande gesprekken voeren en lekker eten. Ver buiten mijn comfortzone, maar aangezien dit het jaar is waarin er toch al veel buiten mijn comfortzone om gebeurt, schreef ik me er gewoon voor in.

Het was onwijs leuk, gezellig, lekker en fijn. Geen moment was het ongemakkelijk, ondanks dat we elkaar (nagenoeg) allemaal niet kenden. Zeker een aanrader om eens aan deel te nemen.

Host Stephanie had bovendien heerlijk gekookt. Als voorafje crostini’s, gnocchi met spinaziesaus en burrata als hoofdgerecht en na een mangotaartje met kokosyoghurt.

En toen was het alweer zondag. Voor vanavond duik ik de vriezer in, er ligt nog genoeg dat ik kan eten namelijk en voor komende week haal ik daar ook het een en ander uit.

Verder staan er twee kookdagen gepland waaruit ongetwijfeld wat te halen valt en heb ik woensdag een etentje met een vriendin in Arnhem.

Zie je uiteraard allemaal volgende week weer.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close