Mini frambozen cheesecakes

Cheesecake, kwarktaart, monchoutaart.. ik ben er dol op! Helemaal in de zomer, dan heb ik graag wat frissere taarten. Al een tijdje stond het op mijn to-make lijstje (wat staat er niet op mijn to-make lijstje…) om mini cheesecakes te maken. Dit is net even wat toegankelijker dan een grote cheesecake en het geeft ook iets makkelijker weg, mijn proefteam -de collega’s van Tim- moet wel de gelegenheid hebben om te kunnen proeven natuurlijk! Onlangs had ik voor mezelf een bakweekend ingeroosterd omdat het naar mijn idee alweer veel te lang geleden was en toen besloot ik dus ook eindelijk de mini cheesecakes te maken. Let wel: dit zijn gebakken cheesecakes, dus het vergt iets meer werk dan een cake uit de koelkast. In ieder geval, ik maakte mini frambozen cheesecakes met verse frambozen uiteraard, want die zijn nu in het seizoen!

mini frambozen cheesecakes

Wat heb je nodig? (12 stuks)

 • 100 gram ongezouten roomboter
 • een half pak Jodekoeken met chocolade
 • 400 gram Monchou op kamertemperatuur
 • 2 eieren
 • ½ theelepel vanille-extract
 • snufje zout
 • 1 bakje frambozen
 • 4 eetlepels kristalsuiker

1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg cupcakepapiertjes in een cupcaketray.

2. Verkruimel de Jodekoeken en smelt de boter intussen in een steelpannetje. Voeg de verkruimelde koek aan de boter toe wanneer deze gesmolten is en roer even goed door. Schep ongeveer een halve eetlepel van de bodemmix in de cupcakepapiertjes en druk dit even goed aan met de achterkant van een lepel.

3. Klop de monchou met een mixer tot een romig mengsel en voeg hieraan de eieren, het vanille-extract, een snufje zout en drie eetlepels kristalsuiker toe. Klop nog even goed door tot alles goed gemengd is en schep het mengsel in de cupcakevormpjes tot net onder de rand.

4. Voeg de laatste eetlepel kristalsuiker bij de frambozen en pureer het geheel met een staafmixer. Zeef vervolgens alle stukjes en pitjes eruit tot je frambozen’sap’ over houdt. Druppel drie druppels frambozensap op de cheesecakes en maak met een satéprikker een marmerpatroon door het frambozensap voorzichtig te verdelen over de cheesecake.

5. Bak de mini frambozen cheesecakes zo’n twintig minuten in het midden van de oven tot ze stevig zijn geworden. De cheesecakes mogen nog heel licht bewegen in het midden wanneer je ze schudt, maar zeker niet vloeibaar meer zijn.

6. Laat de cheesecakejes volledig afkoelen in de koelkast alvorens je ze serveert.

mini frambozen cheesecakes

mini frambozen cheesecakes

mini frambozen cheesecakes 4

mini frambozen cheesecakes

Join the Conversation

 1. Ashleey says:

  Super lekker! Ga ik zeker onthouden

 2. Simone says:

  Deze ga ik volgende week maken! Zeker weten!

  1. Simone says:

   Ik heb ze gister gemaakt ,maar bij gebrek aan tijd heb ik het ‘sap’ van kersenvlaaivulling gebruikt om te marmeren! En voor het serveren heb ik er nog een paar kersjes opgelegd. Ze waren heeeerlijk!

 3. Joyce says:

  Lijkt me heerlijk!

 4. Tamara says:

  Deze ga ik sowieso maken! Lijkt niet al te moeilijk en het klinkt heerlijk!

 5. Michelle says:

  Ziet er heerlijk uit!

 6. Hester says:

  Deze ga ik ook zeker onthouden!

 7. MySimplySpecial says:

  Dit wil ik zeker een keer maken!

 8. Maxime says:

  Dat ziet er heerlijk uit!

 9. Leila in Wonderland says:

  Wauw heerlijk zeg!

 10. Annebelle says:

  Wat leuk en zo eet je tenminste niet de hele taart in één keer op!

 11. Moniek says:

  Heerlijk, deze wil ik gaan maken voor mijn verjaardag volgende maand. Binnenkort maar even proefdraaien :)

 12. Esmée says:

  kan je ook iets anders toevoegen dan ½ theelepel vanille-extract? bijvoorbeeld gewoon vanille suiker?

  1. Sabine Author says:

   Ja hoor, dat kan wel :) Of verse vanille, nog beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close