Sab’s Eetoverzicht week 18/2017

Goedemiddag op deze zonnige, en zo niet dan in ieder geval aangenaam zachte, zondag! Stiekem wil ik dat dit weekend helemaal niet eindigt vanavond want met dit weekend komt er ook een einde aan mijn zwangerschapsverlof. Poeh, dat voelt zo definitief! Normaliter heb je als werkende de 10 weken na de bevalling sowieso verlof en veel vrouwen plakken hier nog vakantiedagen aan vast maar als zelfstandig ondernemer is het allemaal niet zo makkelijk. Ik heb in januari flink vooruit gewerkt maar op een gegeven moment raken de ingeplande artikelen en video’s op en moet ik toch écht weer aan de bak. Dat is dus deze week. Maar goed, laat ik niet op de zaken vooruit lopen – laten we eerst eens kijken naar een nieuw Sab’s Eetoverzicht. Viv zit nog steeds lekker met d’r gat in Bali (en post jaloersmakende foto’s op Instagram), ik kookte gewoon in mijn eigen keukentje. Afgelopen vrijdag was ik jarig en bezochten we foodfestival Lepeltje Lepeltje maar ook genoot ik deze week van ‘het witte goud’ en deden we het op de doordeweekse dagen met eten rustig aan.

pizza

Zondag

Pizzatime! Zoals ik vorig weekend al vertelde had Tim van zaterdag op zondag een mannenavond, -nacht, ochtend en had ik van tevoren al zo’n vermoeden dat zondagavond anti-brakheids voedsel zou worden. Werd het dus ook.

pasta pesto parmezaan

Maandag

Op maandag maakte ik een recept van Viv wat zij weer had gekopieerd van een restaurant in Brussel. Het werd deze pasta pesto parmezaan, jum! Ziet er zo lekker groen uit met een berg rucola erop he? Onbewust deden we op deze manier ook mee aan Meatfree Monday, het was een compleet vegetarische maaltijd.

wraps met kabeljauw

Dinsdag

Ik had Tim gevraagd om uit zijn werk miniwraps te halen (jeweetwel, ter grootte van taco-schelpen) maar hij kwam met de normale wraps thuis. Het was ’t idee om het recept te gebruiken voor OMF maar met normale wraps vond ik het toch minder leuk dus dit gerecht moet nog maar een keer in de herhaling. Gelukkig was het natuurlijk alsnog prima te eten. We aten dus wraps, geen taco’s – haha, met pittig gekruide kabeljauw, rauwkost en avocado-limoensaus.

plaattaart met soep

Woensdag

Woensdag liep ik naar de Braamhof hier in Apeldoorn, zit op zo’n 20 min lopen van ons huis, om verse asperges te halen. Ik had ze ’s ochtends al gespot op de markt maar ik vond ze daar te dik. Witte asperges vind ik het lekkerst als ze de dikte van een vinger hebben maar op de markt waren het echt van die knoeperds. Bleh. Met de asperges maakte ik een super lekkere plaattaart waarvan de receptvideo binnenkort online komt. Erbij aten we een soepje van geroosterde cherrytomaatjes en basilicum.

quinoasalade

Donderdag

Een makkelijke maaltijd op donderdag die echt in no-time op tafel stond. Ik maakte quinoasalade met groene asperges en kikkererwten (recept ga ik nog filmen voor jullie) en erbij aten we biefstuk met knoflook-citroendressing. Van de salade had ik veel teveel gemaakt dus de volgende dag kon ik nog een portie eten voor de lunch. Altijd fijn.

lepeltje lepeltje

Vrijdag

It’s my birthday! Vrijdag was ik jarig en in Apeldoorn werd dit weekend Lepeltje Lepeltje georganiseerd, een foodtruckfestival. Ik kreeg Tim eindelijk eens zover om mee te gaan, normaal houdt hij totaal niet van dit soort dingen, en dus hebben we ons avondeten op het festival gegeten. We deelden alles zodat we veel konden proeven en uiteindelijk aten we: Cheeseburger op gegrilde brioche van The Beef Chief, bavette en bao’s met buikspek van De Marktslager, friet met mayo van De Piepermobiel, bitterballen van risotto met oude kaas van Knul van Smul, Houtovenpizza salami van Lalotta, pulled pork en biefstuk met hete bliksem van Hete Bliksem en Marokkaanse kip van Moor Bites. Heerlijk allemaal!

zweedse burgers 1

Zaterdag

Aankomende vrijdag geef ik een kookdemonstratie in IKEA in Delft en als ‘hapje’ bedacht ik Zweedse burgers. Nu durf ik niet zomaar iets voor te schotelen zonder het geproefd te hebben dus gisteren maakte ik de Zweedse burgers eerst voor onszelf. Oordeel? Súper lekker en super Zweeds maar in plaats van half om half gehakt ga ik gewoon rundergehakt gebruiken. Krijg je veel stevigere burgers van. Bij de burgers aten we aardappeltjes uit de oven, lekker!

Dat was ‘m weer! Wat we vanavond eten weet ik niet, ik ben vandaag namelijk ook op Lepeltje Lepeltje te vinden maar dan met vriendinnetje Nanda. Soort van traditie om er ieder jaar heen te gaan. Verder is het best een drukke week! Aankomende woensdag eten we laat want dan zitten we om 18.00 in de tattooshop voor nieuw inkt (het mag weer, woohoo) en vrijdagavond ben ik voor workshops, kookdemo’s en proeverijen te vinden in de IKEA in Delft. Zulke ‘onderbrekingen’ rond etenstijd zorgen altijd voor een wat rommelige eetweek, maar we gaan zien wat ik ervan maak aankomende week.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Janet says:

  Leuk! Ik was zaterdagmiddag bij lepeltje lepeltje.
  Ook een hamburger, puntzak friet en risotto bitterballen gehaald.
  En wraps met kip en een broodje gehakt.
  Was erg gezellig!

 2. Esmee says:

  Mmm die asperge plaattaart! Wat heb je ook heerlijke gegeten op je verjaardag, superleuk! – Oh en de Buffalo Chicken pizza herken ik direct, dat is mijn all-time NYP favoriet! ;-)

 3. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Wat een heerlijke dingen weer! Veel succes met beginnen weer morgen!

 4. Rachel says:

  och alles ziet er weer zo lekker uit en die bovenste pizza… hoe lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close