Witte pizza met kip en spinazie

Hmm, pizza. Het is ongetwijfeld al jaren mijn favoriete fastfood. Hoewel ik tijdens mijn zwangerschap niet zo van pizza kon genieten (ik kreeg er altijd enorme maagpijn van) is dat inmiddels allemaal weer voorbij. In onze eetoverzichten kunnen jullie zien dat Tim en ik nog wel eens pizza bestellen, maar het zelf maken van pizza vind ik ook altijd leuk. Je kunt er dan zo heerlijk mee variëren! In de video van vandaag maak ik een witte pizza met kip en spinazie. Ik heb er bewust voor gekozen om een keer geen tomatensaus te gebruiken en dat was een goede keuze, want wat is deze pizza héérlijk! Op OMF heb ik al veel vaker een recept gedeeld voor pizza’s met zelfgemaakte pizzabodems, maar met dit recept heb ik een klein beetje gecheat. Ik had niet zo’n zin om lang te wachten op het laten rijzen van het deeg en kocht dus een keer verse pizzabodems in de supermarkt. Beviel me meer dan prima moet ik zeggen, dus voor een keertje mag dat best! Liever toch een pizza from scratch maken? Check dan bijvoorbeeld dit recept voor homemade pizzabodem. Ik heb ‘m ook al eens gemaakt in een volkoren variant!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Witte pizza met kip en spinazie

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Witte pizza met kip en spinazie

2.73 van 11 stemmen

Witte pizza met kip en spinazie

Porties2 pizza's

Ingrediënten

 • 200 gr kipfilet
 • 2 handenvol bladspinazie
 • 2 pizzabodems
 • 200 gr crème fraiche
 • 1 teentje knoflook geraspt
 • 150 gr mozzarella geraspt
 • 4 el zongedroogde (cherry)tomaatjes
 • zwarte peper

Instructies

 • Leg de kipfilet in een pan met water en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de kipfilet vervolgens in 15 minuten gaar. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.
 • Bak de bladspinazie even kort voor in een koekenpan zodat het meeste vocht verdwijnt en de spinazie slinkt.
 • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
 • Roer de crème fraîche en het teentje knoflook door elkaar. Voeg hier wat zwarte peper aan toe. Smeer de pizzabodems in met de knoflookcrème.
 • Strooi de geraspte mozzarella over de pizzabodems en verdeel hier vervolgens de zongedroogde tomaatjes, geplozen kip en bladspinazie overheen. Strooi nog een beetje zwarte peper over de pizza's.
 • Bak de pizza's 8 - 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de pizzabodems knapperig zijn geworden.

Notities

*Gebruik je homemade pizzabodems dan hebben de pizza's hoogstwaarschijnlijk langer de tijd nodig om te garen! Houd dit goed in de gaten.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ik ga altijd voor tomatensaus eigenlijk, maar zo’n witte pizza lijkt me ook erg lekker!

 2. nicole says:

  Vriendlief keek half-half mee, maar toen hij net naar het werk vertrok was dat met de mededeling “we eten toch wel die pizza straks”!. Natuurlijk want hij ziet er super uit en lekker makkelijk.

 3. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Ik vraag me eigenlijk altijd af of creme fraiche als basis nou lekker is. Misschien moet ik het toch maar eens proberen!

  1. Sabine Author says:

   Jaaa, is echt heel lekker!

 4. Britt says:

  Dit klinkt zo lekker! Een beetje het idee van Flammkuchen, I like!

  1. Sabine Author says:

   Ja, wel een beetje zo he!

 5. Dorien says:

  Ik ga deze pizza met volkorenbodem maken (van jouw recept)
  Maar moet ik dan de oven op 200 graden (onder-bovenwarmte) of op 220 zetten?
  Dit recept geeft namelijk 220 aan en het recept waar de zelfgemaakte volkorenbodem in wordt gebruikt 200 ;)

 6. Wat een heerlijke pizza. Ik heb veel voedeselallergieën, dus deze pizza is perfect. Ik heb wel een bloemkool pizzabodem genomen en de mozzarella vervangen door geraspte oude kaas. De bloemkoolbodem wordt heerlijk krokant in de oven. Echt een aanrader !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close