De week van OMF #24

Oh jongens wat een week. Na er weken naar uitgekeken te hebben werd ik afgelopen woensdag eindelijk geopereerd aan mijn knie. Dit zorgde er op zijn beurt echter wel voor dat woensdag, donderdag en vrijdag relatief saaie dagen zijn in deze editie van De week van OMF. Hopelijk maak ik het aan ’t eind wel weer goed, zaterdag mochten we – ook na er weken naar uitgekeken te hebben – eindelijk Senna ophalen! Sinds afgelopen zaterdag is ons gezinnetje uitgebreid met een Berner Sennen Pup, een geweldige toevoeging als je het mij vraagt en wat is ze toch heerlijk vrolijk. Goed, kijk mee naar mijn afgelopen week.

Maandag

foto 1Vorige week maandag was het Tweede Pinksterdag en dus waren Tim en ik samen vrij. Gezien het mooie weer hees ik mezelf in een vrolijk zomerjurkje. Ik kocht hem laatst in Zwolle bij New Look.

foto 2Begin van de middag stapten we in de auto naar de verjaardag van mijn nichtje. Ze werd afgelopen woensdag 6 maar vierde het maandag. Zoals je ziet ben ik niet de enige in de familie die bakken leuk vind, de taart was helemaal zelf gemaakt!

foto 3Tegen half vier vertrokken we weer, op naar de supermarkt waar de pleures was uitgebroken. Ik denk dat de rij op een gegeven moment een meter of 10/15 lang was? En dat keer vijf voor iedere kassa. Woohoo!

foto 4Maar het was ’t waard, ’s avonds kwam Nanda langs voor een ‘Radler date’ en een barbecue. Gezellig!

Dinsdag

foto 5Tim moest dinsdag gewoon naar zijn werk, ik bleef nog even wat langer liggen om alvast wat slaapreserves op te bouwen voor de rest van de week.

foto 6Ontbijten deed ik met watermeloen, mijn favoriete zomerfruit.

foto 7Daarna in de auto, op naar de supermarkt, de vishandel en de Zorgwinkel om mijn krukken vast op te halen.

foto 8’s Middags verhuisde ik mijn werkplek naar de tuin. De afgelopen weken heb ik ons iedere dag gelukkig geprezen met onze tuin, wat is het toch fijn om met het mooie weer buiten te kunnen zitten en te werken!

foto 9Zomer op een bakplaat, voor het avondeten roosterde ik diverse groenten in de oven. Lekker!

’s Avonds deed ik het rustig aan. Ik keek het tweede seizoen van Orange is the New Black af en keek op Netflix de film Eat, Pray, Love weer eens.

Woensdag

foto 10Hallo ziekenhuis! Afgelopen woensdag spendeerden we grotendeels in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Om 09.15 uur moest ik me melden. Compleet nuchter, poeh!

foto 11Eenmaal op de afdeling werd ik in een prachtig operatieschort gehesen en werd er een pijl op mijn been getekend. Ze zouden het verkeerde been maar opereren.. Gedurende de dag werd overigens nog een keer of vijf gevraagd waarvoor ik kwam en welk been ze moesten hebben. Better safe than sorry!

foto 12Uiteindelijk werd ik om 11.00 uur geopereerd (ik koos voor een ruggenprik en dus keek ik gedurende de operatie mee via een scherm). Daarna lag ik nog 30 minuten op de verkoeverkamer. Iets voor half een lag ik uiteindelijk weer op de afdeling. Compleet met infuus en onder warme dekens te wachten tot de verdoving uitgewerkt zou zijn.

foto 13Lijkt net een festivalbandje, vind je niet? ;)

foto 14Tegen half vier mochten we naar huis. Been in verband gewikkeld en de rest van de avond met een kussen in mijn knieholte op de bank. Uiteindelijk ging ik om half tien naar bed, wat een vermoeiende dag.. Slapen heb ik die nacht niet veel gedaan maar ik kon in ieder geval een comfortabele lighouding vinden.

Uiteindelijk bleek de pijn van een scheur in de meniscus te komen. Een flinke scheur deze keer, erger dan de vorige keer dat ik eraan werd geopereerd. De arts heeft de meniscus bijgeknipt en weer glad gemaakt. Daarnaast zweefde er wat vuil rond in de knie, ook dit is weggehaald. Het laatste dat hem tijdens de operatie opviel was dat het kraakbeen aan de buitenkant van mijn knie richting mijn scheen wat versleten is. Dit is helaas niet glad te maken maar hier kwamen dan ook de pijnklachten niet vandaan. De verwachting is dat ik met de juiste oefeningen (vanavond heb ik mijn eerste afspraak bij de fysiotherapeut) straks alles weer pijnvrij moet kunnen doen.

Donderdag

foto 15Pas om half negen kwam Dino donderdag weer aan gehobbeld, hij was gewoon sinds de vorige avond een uur of tien buiten geweest. Erg veel zorgen maakte ik me niet maar het was wel zijn eerste volledige nacht buiten. Hij kwam het goedmaken door een poosje bij me te liggen.

foto 16De afgelopen dagen drink ik liters water uit deze beker, zo handig! Ik kocht hem bij Xenos voor een paar euro. Ideaal om te vullen en gewoon naast je neer te zetten. Er kan echt veel in!

De rest van de dag was niet spannend en dus maakte ik geen foto’s. Het drukverband mocht eraf en maakte plaats voor een steunkous maar verder heb ik de dag doorgebracht op de bank met wedstrijden van WK hockey, een boek en een nieuwe aflevering van Suits! Gek hoor, zo verplicht niets doen.

Vrijdag

foto 17Na een nacht goed slapen ging het vrijdag best goed. Ik deed een paar stapjes met één kruk en werkte eventjes aan OMF terwijl ik aan tafel zat. Wel met mijn been op een stoel, maar het ging prima.

foto 18Leuke Foodpost van Agroposta: puur natuurlijke limonadesiroop die vanaf nu op diverse terrassen te bestellen is.

foto 19En even later kwam de koerier een grote bos bloemen brengen van Unilever, leuk! Dankjulliewel.

foto 20Niet te zien maar ’s avonds keken we uiteraard – in het gezelschap van Nanda – naar de eerste WK wedstrijd van het Nederlands elftal. Wat een pot he.

Zaterdag

foto 21Zaterdag stond voor ons in het teken van maar één ding: SENNA! Om half twaalf mochten we haar eindelijk ophalen. Direct een stukje wezen wandelen, spannend hoor.

foto 23En natuurlijk heel veel spelen..

foto 22.. En daar worden we heeeel moe van.

’s Middags keken we de vrouwenfinale van het WK hockey en ’s avonds gingen we (met hond) nog een paar uurtjes naar vrienden.

Zondag

foto 24Na een rommelige nacht, daar zullen er met pup nog wel meer van volgen, stonden we alweer vroeg op. Lekker druifjes als tussendoortje.

foto 25Mijn schoonmoeder en -zusje kwamen Senna bewonderen en namen een groot bot voor haar mee. Dat vond ze wel lekker!

foto 26Laaaang niet gehad maar oh zo lekker: brood met speculaasjes.

foto 28Eind van de middag keken we de mannenfinale van het WK hockey, wat een sportweekend was het! Wij deden zelf heel onsportief met toastjes, chorizo en een beetje kaas.

foto 27Een pup vraagt véél energie en Senna laat even zien hoe moe je daarvan wordt.

Dat was ‘em weer. Vandaag gaat Tim weer aan het werk na een paar dagen thuis te zijn geweest en dus sta ik er ineens alleen voor. Ik vind het best een beetje spannend. Ik merk aan mezelf dat alles me nog veel energie kost en dat ik na een paar stappen lopen toch echt wel weer moet bijkomen. Voor mezelf zorgen is dus al best een opgave (want: ik kan niet de hele dag meer op de bank blijven zitten), laat staan dat er nog een pup in huis hobbelt die veel aandacht vraagt, regelmatig uit moet en haar blaas nog niet onder controle heeft.

Voor de rest van de week staat er voor mij niets op de planning, ik ben zeker nog wel een poosje bezig met herstellen en zal deze week ergens mijn eerste fysiotherapie screening gaan hebben. Tot die tijd: zoveel mogelijk rustig aan doen, werken met de laptop op schoot, Senna de aandacht geven die ze nodig heeft en hopelijk weer in de keuken staan om te koken.

Fijne (werk)week!

Join the Conversation

 1. Susanne says:

  Wat een dropje is Senna, die blik! Ze steelt je hart ermee. Hopelijk gaat het langzaamaan wat beter met je knie, en dan ook nog een pup….Succes!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat is Senna een schatje! Succes met alles en hopelijk herstel je snel!

 3. Elsbet | La Vie Pure says:

  Altijd superfijn om te zien!

 4. Lilian says:

  Ach goz, wat een lieverdje en wat een mooie oogjes!!
  Doe maar rustig aan, goed herstel is heel belangrijk. Die pijl op je been brengt weer herinneringen terug aan de operatie aan mijn hand. Alleen moest ik toen die pijl ZELF zetten, alsof ze er niet de verantwoordelijkheid voor wilden nemen..
  p.s. Ik heb nooit eerder gereageerd maar ik volg je blog al lang en geniet er volop van :-)

 5. Con leche says:

  ooo ik denk dat ik zojuist verliefd ben geworden op Senna, wat een schatje! Veel succes met deze week en je herstel, je kunt ’t!

 6. Wat een lief hondje! Sterkte met aansterken

 7. Mirjam says:

  Wat een leuke pup! Sterkte nog komende tijd en hopen dat je snel weer opknapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close