Week van OMF #9

Pff, wat een week. Zoals jullie misschien wel weten ben ik echt een bezige bij en als er iets is dat ik niet kan is stilzitten. Nu werd ik afgelopen week keihard gedwongen om mijn tijd vooral door te brengen op de bank en ik vond het verschrikkelijk. Ik weet dat ik alleen mijn laptop maar nodig heb om te kunnen werken, maar mijn motivatie verdween als sneeuw voor de zon. Gelukkig ging het in de loop van de week alweer iets beter met mijn knie en heb ik alsnog aardig wat werk kunnen verzetten waardoor deze Week van OMF hopelijk het lezen alsnog waard is. Ondanks de bescheiden hoeveelheid aan foto’s.

Maandag

Ik begon de dag maandag in het ziekenhuis met een afspraak bij de orthopeed. Na voorzichtig wat voelen en trekken had de orthopeed het idee dat mijn knie ontwricht is geweest en dat er door die klap een band is gescheurd. MRI maken dus maar! Voor de MRI moest ik in eerst instantie een afspraak maken voor zaterdag maar godzijdank kwam er lastminute een plekje vrij waardoor ik direct door kon en een nieuwe afspraak kon maken bij de orthopeed voor donderdag!

foto1

Dit was de enige foto die ik maakte maandag. Ik zat op de bank en tikte wat artikelen, beantwoordde comments en mails en keek vooral veel YouTube video’s haha.

Dinsdag

foto2

Ik bracht mijn week voornamelijk in kloffie door want ik kon het huis toch niet uit en een spijkerbroek of strakke legging zat niet comfortabel. Het voordeel hieraan is dat ik me op zich prima kon redden! Deze oversized trui van Tim diende naast kledingstuk namelijk ook als tas. Ik vervoerde alles in de zak voorop, haha!

foto3

Van Pauline kreeg ik heel lief mijn favoriete chocoladereep (met salted caramel) opgestuurd. Zo lief <3

Woensdag

foto4

Woensdag ging het gelukkig al wat beter en was ik in ieder geval iets mobieler. Ik deed er weliswaar 20 minuten over, maar uiteindelijk lukte het om een kommetje yoghurt met spelmuesli, banaan en kokos te maken en naar de bank te krijgen. Lekker met een sapje van Appie.

foto5

Voor een campagne werd ik gevraagd om foto’s van mijn huis te laten zien in verband met het filmen van een item. Okee! Nog steeds zo blij met onze grote eettafel (en hond ;) )!

foto6

Tim kwam iedere middag thuis om Senna uit te laten en te lunchen. Woensdag lunchten we lekker met een soepje en crackertjes.

foto7

Ik kreeg dit boek van uitgeverij Fontaine opgestuurd, zo tof! Ik zal er nog een artikel aan wijden binnenkort.

foto8

Uitzicht van de rest van de dag: bank, joggingbroek, krukken en laptop.

foto9

Wat kunnen ze lief zijn samen he!

Donderdag

foto10

Donderdagochtend was ik echt niets waard. Om 11.50 uur moest ik me weer in het ziekenhuis melden en voor die tijd kreeg ik geen werk verzet. Ik keek de hele ochtend dus maar YouTube-filmpjes en bij de bevallingsvideo van Itsjudyslife keek Senna me wel heel raar aan bij het horen van de babygeluidjes, haha!

foto11

Op naar l’hopital!

Uit de MRI is gebleken dat mijn knie inderdaad ontwricht is geweest maar zichzelf gelukkig ook weer goed heeft gezet. Echter is er hierdoor wel de nodige schade ontstaan. Dankzij de klap zijn er botten tegen elkaar aangekomen waardoor daar nu een beetje vocht in opgehoopt zit. Kan geen kwaad en dit verdwijnt vanzelf weer, doet alleen wel pijn. Ook is mijn binnenste knieband gescheurd en hoewel dat heel slecht klinkt, is dit niet het geval. Van alle banden in je knie is de knieband (iets anders dan kruisband!) de enige die zelf weer aangroeit en dit betekent dat ik niet geopereerd hoef te worden, hoera! Het herstel duurt lang (zo’n 8 – 12 weken) en daarna kan ik er nog een jaar last van hebben, maar met fysio en rust moet het allemaal goed komen. Het is geen nieuws om van te springen uiteraard, maar van alle scenario’s is dit wel een van de meest gunstige.

foto12

Dus dit stuk chocolade had ik wel verdiend!

Vrijdag

foto13

Vrijdagochtend kwam mamma mij helpen met het huishouden, gelukkig want het was hard nodig. Pappa kwam ondertussen met een oudcollega hun oude en onze nieuwe tuinset brengen. Hoera voor een tafel met stoelen! Kunnen we in de zomer fatsoenlijk buiten eten. Eerst de tuin maar eens goed onder handen nemen, haha.

foto14

Ik moest ’s middags echt video’s opnemen en dat is gelukt! Ik maakte zelf bladerdeeg en direct daar achteraan een bladerdeegtaart met kaas en tomaat. Beide video’s komen deze week op OMF!

foto15

Daarna besteedde ik veel tijd met het zoeken naar een korte vakantie. Er is nogal veel gebeurd de afgelopen maanden, zowel zakelijk als privé, en dus willen we eigenlijk wel een paar dagen / een weekje weg in mei. Maar dat is nog best lastig! Ik wil graag naar de zon maar weet niet of Griekenland / Italië / Spanje wel lekker warm zijn in mei (?) of anders een stedentrip doen. Het allerliefst willen we (of ik) een paar dagen naar New York maar tegelijkertijd moet ik ook sparen voor een nieuwe auto… Waaah!

foto16

’s Avonds editte ik de video’s en plande ik deze in. Fijn :)

Zaterdag

foto17

Na een week thuiszitten wilde ik écht het huis weer uit en daarom ging ik zaterdagochtend met Tim mee naar de markt. Daarna ging hij CrossFitten waardoor ik nog even aan het werk kon. Wel met twee croissantjes als ontbijt ;)

foto18

Ook liet ik voor het eerst sinds een week de hond weer uit, wat fijn om weer even buiten te zijn! Ging goed met één kruk trouwens.

foto19

Ik ondertekende de VISA aanvraag en stuurde deze op. Allemaal voor een kort tripje naar Vietnam in april. Zin in!

foto20

Na de lunch reden we naar onze CrossFit box waar WOD 15.1 en 15.1a voor de CrossFit Open werden afgenomen. We hebben keihard aangemoedigd! Hopelijk kan ik volgend jaar zelf meedoen.

foto21

Autootje door de wasstraat…

foto22

En even naar de Decathlon voor Tim. Zelf nam ik een nieuwe joggingbroek mee voor thuis. Mijn oude waren aan vervanging toe.

De rest van de dag deden we niet zoveel meer! ’s Avonds keken we The Maze Runner. Toffe film! Ik ga nu de boeken maar eens lezen daarvan.

Zondag

foto23

Aaah, we hebben lekker ‘uitgeslapen’ (uitslapen bij ons is tot 08.00/08.30 uur) gisteren en daarna zette ik het artikel van gistermiddag in elkaar.

foto24

Ik perste alvast een liter verse sap voor de komende dagen. Scheelt weer.

Processed with Moldiv

Na het uitlaten van de hond (dat ik nu zonder krukken deed, hoeraaaa!) moest Tim me op de foto zetten. Poseren voor de camera is zó awkward. Gelukkig zijn er wel leuke foto’s uit gekomen!

De rest van de dag heb ik een beetje aan OMF gewerkt en ’s avonds zijn we een hapje wezen eten in de stad.

Aankomende week doe ik nog een beetje rustig aan. Alle afspraken heb ik afgezegd want hoewel ik nu rustig kan lopen zonder krukken, kan ik nog steeds niet echt autorijden. Vanavond moet ik in ieder geval voor het eerst naar de fysio, ik ben benieuwd wat hij te zeggen heeft over het herstel. Verder heb ik nog wel een afspraak met de boekhouder en een aantal deadlines en komt vrijdag een filmploeg van RTL de héle dag over de vloer! Daarover later meer.

Fijne week iedereen!

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Mooi plaatje van jullie huis. :) Mooie vloer, en mooie tafel! Gelukkig zien de vooruitzichten voor je knie er goed uit maar balen blijft het natuurlijk wel. Lang herstel ook! Ohh, die chocola!

 2. Ellen says:

  Veel beterschap! Hopelijk ben je snel terug de oude! Ondanks dat toch een leuke week lijkt me :)

 3. Margot says:

  Fijn dat je niet geopereerd hoeft te worden in inmiddels al wat mobieler bent!

 4. Ilona says:

  Serieus ik wist niet dat een binnenste knieband weer aan kon groeien. Ik ben er aan geopereerd omdat mijne weg was. De theorie was ooit gescheurd gewoon doorgelopen en dan ruimt je lijf m zelf op. Er moest dus .een nieuwe knieband in gezet worden. Dus ik zou echt uitkijken.
  Ik hoop echt dat je er niet te veel last van houd!!
  Sterkte ermee

 5. Eline says:

  hahaha hoe tof ligt die hond erbij, geweldig :D

 6. Zo lief jullie hondje! IK hoop dat het goed gaat bij de fysio, veel sterkte! X

 7. Veel beterschap nog even en evengoed toch best een fijn weekje zo te zien! Super leuke foto’s trouwens van je shoot :)

 8. Nathalie says:

  In Mei is Andalusië denk ik wel een goede keuze. Daar wil ik altijd al heel graag naar toe, maar omdat mijn vriend steeds vasthangt aan dat K**te bouwverlof (juli-augustus) zijn we nog niet tot in Andalusië geraakt omdat het er in de zomer echt wel heet is.
  Dus misschien kan jij in mei alvast de churros eens gaan voorproeven he ;)

 9. Nicole says:

  Ik geloof dat Spanje prima te doen is in mei, ik mag het hopen, want ik ga zelf ook in mei twee weekjes om de zon te aanbidden. Beterschap met je knie!

 10. Nathalie says:

  Vervelend van je knie! Hopen op snel herstel. Leuk een nieuwe tuinset, moeten wij ook nog naar op zoek! Net als een leuke vakantiebestemming! Zo lastig vind ik dat, daarom stel ik het zoeken ervan altijd maar uit!

 11. Malou says:

  Dit is natuurlijk een beetje veel te laat, maar: Griekenland in mei is juist heerlijk! In de zomer is het snel te warm, terwijl mei en oktober juist ideaal zijn. Je kunt waarschijnlijk zelfs zwemmen, al is het water misschien nog wel wat koud.
  Een vakantie(tje) heb je in ieder geval wel verdiend!

 12. Roxanne says:

  Tenerife (zuid) is leuk voor een vakantie! Eiland van de eeuwige lente ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close