Sab’s Eetoverzicht week 43/2018

Dag dag! Van 26 graden in Rome naar koud, vies en guur weer in Nederland. Het is me wat. Ik baal er verder ook nu al van dat de klok afgelopen nacht achteruit is gezet. Nu moet ik namelijk echt weer gaan puzzelen met eten koken en fotograferen want ’s avonds is het er simpelweg te donker voor. Ik heb wel daglichtlampen maar ik zie dat op de een of andere manier toch, het wordt lang niet zo mooi als met natuurlijk licht allemaal. Maar goed, laat ik vooral niet teveel klagen – het wordt vanzelf weer lente/zomer. In ieder geval verliep onze eetweek een beetje anders dan anders. We kwamen maandag pas terug uit Rome en aten daarom die avond nog makkelijk. Tim had vrijdag een bedrijfsuitje waardoor Vic en ik samen aten en gisteren ging ik uit eten. Op de tussenliggende dagen had ik vooral zin in herfstmaaltjes dus die kookte ik dan ook!

iari2

Zondag

Ik kon Italië natuurlijk niet verlaten voordat ik nog een goede pizza had gegeten. Dus dat deed ik! Ik bestelde bij een leuk restaurantje om de hoek van ons appartement de Pizza Funghi met lekker veel champignons. Mijn favoriet!

poffertjes

Maandag

Onze koelkast was bij thuiskomst leeg, we hadden geen zin om te koken maar eten bestellen zagen we ook niet zo zitten. Tim wipte ’s middags even vliegensvlug langs de supermarkt om poffertjes te kopen. Groot favoriet van Vic en wij vinden het ook wel lekker. Ik zag poffertjes de laatste tijd vaak voorbij komen op Instagram dus stiekem had ik hier al wel een beetje zin in.

magioni 1

Dinsdag

Wéér pizza maar wel iets beter dan zondag hoor, haha. Van Magioni kreeg ik voordat we naar Rome gingen een groot pakket thuisgestuurd met allemaal pizzabodems, dus ik besloot er daar dinsdag maar een paar van te gebruiken. Ik maakte een soort buffalo-chickenpizza’s met ingrediënten die we nog in huis hadden. De boodschappen moesten nog bezorgd worden namelijk, dus het was roeien met de riemen die ik had. Bijzonder goed gelukt gelukkig!

stampandijvie

Woensdag

Eigenlijk zou er een noedelsoepje op tafel staan woensdag maar ik had toch net even iets meer zin in stampandijvie. Lekker met rauwe ui, oude kaas, spekjes en rookworst. Jummmm. Past perfect bij het huidige weer!

truffelrisotto

Donderdag

Donderdag stond ik de hele ochtend in de keuken om video’s op te nemen en voor een van de kookvideo’s maakte ik truffelrisotto met paddenstoelen. Zonde om weg te doen en invriezen is altijd mweh met risotto, dus dan ’s avonds nog maar een keertje opwarmen. Smaakte nog heel goed gelukkig! Het recept hiervan komt binnenkort online.

patat

Vrijdag

Patatteeeeeers! Ik had in de planning al meegenomen dat ik vrijdag eten zou bestellen. Tim was namelijk niet thuis, ik had de een drukke dag en toen Vic eenmaal met een volle buik en schoon gewassen in bed lag, bestelde ik friet. Op de bank opgegeten met Netflix op de tv, heerlijk. Oja, en die kroket lepelde ik uiteraard uit met de friet.

Zaterdag

Deze sla ik heel even over en neem ik in het eetoverzicht van volgende week mee! Gisteren ging ik een avondje uit met mijn moeder, we gingen naar Mama Mia!, en voor die tijd aten we bij Miyagi & Jones Utrecht. Hoe en wat zie je dus volgende week.

Ik ben even aan het bedenken of aankomende week dan wel normaal gaat verlopen, maar ik geloof het wel. Het enige wat er op de planning staan is het eerste kerstdiner, jup – je bent foodblogger of niet!, en dinsdag heb ik een evenement in de avond waarvoor ik weg moet zodra Tim thuis is. Dus of en wat er dan gegeten gaat worden weet ik nog niet, maar dat zien we dan wel.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Grietje Varwijk says:

    Oh wat grappig! Jij eet ook patat met ragout uit de kroket! Mensen kijken mij altijd een beetje vreemd en meewarig aan als ik dat doe… maar het is gewoon lekker! Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die dat doet!

    1. Sabine Author says:

      Jaaaa, súper lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close