Sab’s Eetoverzicht #44-2022

De kookdagen die ik gepland had staan afgelopen week had ik allemaal gecanceld. Mijn keelontsteking wilde maar niet overgaan en na 2,5 week vond ik toch dat ik iets meer pas op de plaats moest maken. In plaats van uren in de keuken bracht ik uren achter de pc door en mijn lichaam was het daar een stuk beter mee eens. Dit betekende echter wel dat ik ’s avonds niets had om op te warmen en dat ik dus iedere avond gewoon in de keuken stond om eten klaar te maken. Geen probleem hoor! Ik hield de bonus aanbiedingen goed in de gaten en bestelde daardoor voor een historisch laag bedrag aan boodschappen waar we de hele week mee konden doen. Ok, mede dankzij €25 statiegeld aan blauwe kratjes, haha.

Zondag

Zoals eigenlijk iedere zondag hadden we vorige week aan het eind van de middag een lekkere borrelplank op tafel staan. Er waren een aantal dingen die echt op moesten maar daardoor werd de plank uiteindelijk zó vol, dat we totaal geen trek meer hebben toen het eenmaal etenstijd was. We besloten het avondeten dus maar over te slaan. De kinderen aten fruit en brood. Dat vonden ze ‘wel een beetje gek mama’ maar wel ‘super lekker!’ – haha!

maandag

Maandag

Maandag stond ik wél weer in de keuken en kookte ik het gerecht dat we eigenlijk voor zondag op de planning hadden: tortellini met een goedgevulde saus met veel groenten en tonijn.

dinsdag

Dinsdag

Het is een beetje lastig te identificeren wat er in de kom zit, maar het was deze bloemkoolsoep met noedels en champignons. Vind dat zo’n ideale soep omdat je een hele bloemkool mee pureert met de soep en daar in de smaak eigenlijk vrij weinig van merkt.

woensdag

Woensdag

Dit bord ziet er alles behalve spannend uit maar geloof mij: lekker was het echt! Ik maakte deze kabeljauw in kruidenboter-citroensaus maar de vis viel tijdens het bakken compléét uit elkaar. Smaakte er gelukkig niet minder om, maar toch. Erbij hadden we vers brood uit de oven en sperzieboontjes met nootmuskaat en mosterd.

IMG 3227

Donderdag

Het avondeten van donderdag was zó lekker. Van BBQuality hadden we nog een heerlijke chuck roast liggen; die bakte ik in een pan. Erbij aten we een frisse salade en ik maakte smashed potatoes. Een van de lekkerste manieren om aardappels te bereiden als je het mij vraagt. Zo zacht van binnen en knapperig van buiten!

IMG 3256

Vrijdag

Ik at vrijdag alleen met de kinderen en besloot restjes uit de koelkast te trekken. Ik had nog een restje pasta van de maandag en topte die af met een flinke berg rucola. Dat vind ik altijd zo lekker bij pasta!

IMG 3276

Zaterdag

Cody was gisteren jarig en hij mocht kiezen wat we gingen eten. Uiteraard werden dat patatjes en dan bij voorkeur McDonald’s. Zo gezegd zo gedaan. Perfecte afsluiting van een feestelijke dag.

Nu het weer beter gaat heb ik ook weer twee kookdagen ingepland voor aankomende week. Ik ben alweer toe aan het koken van de laatste kerstrecepten. Ok, voor mijn vaste planning dan want er komen ongetwijfeld nog lastminute samenwerkingen tussendoor waarvoor ik weer de keuken in moet. Aankomende week is het bij ons in ieder geval weer Kerst in huis!

P.S: Vivian gaat zich focussen op andere werkzaamheden en deelt vanaf nu niet langer meer haar eetoverzicht op zondag. Jullie moeten het vanaf vandaag dus weer met die van mij doen! :)

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Sabine says:

  Wat jammer dat Vivian stopt met het delen van haar eetoverzichten. Net als bij die van jou, haalde ik veel inspiratie uit haar overzichten. Ik wens haar veel succes met alles wat ze gaat doen.

 2. Eline says:

  Altijd leuk om te zien, die eetoverzichten van jou! Ook ik ga die van Vivian missen ;) veel succes en plezier met je andere werkzaamheden, Vivian!

 3. Steffi says:

  Jammer dat Vivian haar eetoverzichten niet meer gaat delen! Ik vind jullie eetoverzichten misschien wel de leukste artikelen van de week. Gelukkig hebben we die van jou nog :-) Zoek je misschien iemand die haar rol kan overnemen? Ik zou het echt hartstikke leuk vinden!

  1. Sabine Author says:

   Haha, bedankt voor je aanbod maar voorlopig ben ik niet op zoek naar vervanging!

 4. Aah, super jammer van Vivian! De eetweekoverzichten zijn altijd favo! Gelukkig hebben we die van jou nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close