Sab’s Eetoverzicht #29-2020

En toen was er alweer een week voorbij! Ik stond de afgelopen week op kantoor vrij regelmatig in de keuken en dat is altijd hartstikke handig, zo kan ik namelijk heel makkelijk al iets maken voor het avondeten en dat meenemen – hoef ik het thuis alleen nog maar op te warmen. Overdag al kunnen koken voor de avond, ik hou ervan! Er stonden hierdoor ook wel lekkere dingen op tafel. We trapten de eetweek af met een snackdiner omdat er nog heel veel in de koelkast stond, maar ook aten we een heerlijke massaman curry, risotto en pokébowl. Top week!

zondag 2

Zondag

Zoals gezegd trapten we de week af met een uitgebreid snackdiner. We hadden nog heel veel restjes in de koelkast en vriezer liggen en we besloten alles gewoon lekker op tafel te zetten. Wel buiten want het was mooi weer en lekker zonnig. Ik vind zulke snackdiners altijd heel gezellig, je zit toch wat langer aan tafel met zijn allen dan wanneer je gewoon eet.

maandag 2

Maandag

Op maandag staat er altijd een makkelijke maaltijd op tafel bij ons. De boodschappen worden ’s avonds bezorgd en vaak is dit na etenstijd dus ik kijk altijd in de vriezer wat we hebben. Het werden wraps afgelopen week, gevuld met diverse groenten en vlees dat we nog in de vriezer hadden liggen. In dit geval satéblokjes en cordon bleu van BBQuality. Erg lekker en effectief.

dinsdag 2

Dinsdag

Overdag maakte ik op kantoor de massaman curry uit de Bijbel van de Thaise keuken. Ideaal, de curry ging dus mee naar huis en ik hoefde er alleen nog maar rijst bij te koken ’s avonds. De curry was erg lekker, het recept komt binnenkort online.

woensdag 2

Woensdag

Pokéboowwwwwl! Helaas niet met sushirijst, dat vind ik toch altijd wel het lekkerst. Maar ik had de avond ervoor veel te veel rijst gekookt bij de curry, dus ik besloot de leftovers gewoon te gebruiken voor de pokébowl woensdag. Het werd een variant met gebakken Smac, Viv en ik hebben dat voor het eerst in New York i.c.m. een pokébowl – ZO LEKKER, en zalmeitjes. Erg lekker. Ik zou iedere week wel pokébowl kunnen eten.

donderdag 2

Donderdag

Tim was donderdag thuis met de kinderen en kookte aan het eind van de middag alvast soep. Ideaal want overdag maakte ik op kantoor alvast wat voor erbij: provençaalse broodstengels en BBQ chicken stokbrood. Beide recepten komen binnenkort op OMF. Van de soep was nog meer dan genoeg over voor de lunch de volgende dag. Daar hou ik altijd zo van, leftovers voor lunch.

vrijdag 2

Vrijdag

Risottoooo! Ook deze spinazierisotto maakte ik overdag al klaar. Ik wilde het gerecht maken in de instant pot en deze fotograferen voor OMF en dat is gelukt. Het recept hiervan kunnen jullie dus binnenkort ook verwachten op de blog. Het was een productieve week zoals je merkt, haha. Op kantoor had ik ook nog een restje champignons en kippendijen in de koelkast staan, ik besloot die er bij op te bakken – dan was het maar op.

IMG 6338

Zaterdag

Voor de Provençaalse broodstengels die ik donderdag maakte had ik een enorme hoeveelheid saus. Zonde om weg te gooien en dus maakte ik er gisteren pasta mee. Ik kocht Catalaanse worstjes en gebruikt die in combinatie met pasta en de saus. In mijn hoofd zou dat echt een topcombinatie moeten zijn, in de praktijk was het een stuk minder succesvol. De saus smaakte naar mijn idee toch echt teveel naar anijs. Jammeeeer maar helaas.

Aankomende week wordt een rustige week dus ik kan best wat meer moeite in het eten stoppen denk ik. Nu sta ik ook aankomende week regelmatig in de kantoorkeuken om wat zomergerechten klaar te maken voor OMF en ik denk dat ik het gros daarvan gewoon mee naar huis neem. Ik hoop alleen wel dat het weer binnenkort wat meer zomers wordt zodat de barbecue ook een paar keer aan kan. Je kunt natuurlijk altijd wel barbecuen, maar persoonlijk vind ik het toch een stuk leuker om dit te doen als de zon schijnt en het lekker warm is.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close