OMF’s Eetoverzicht week 42

En toen zat er alweer een week op! De laatste weken van het jaar komen steeds dichterbij, over 10 weken zitten we al in januari. Bizar toch! Terwijl ik als het op recepten aankomt met mijn hoofd bij Kerst, de laatste boekrecepten en al in het voorjaar zit in verband met mijn zwangerschapsverlof, heb ik thuis vooral zin in comfort food. Eten dat past bij het druilerige weer van afgelopen week want we kunnen inmiddels niet meer ontkennen dat de herfst is begonnen. Het is tijd voor soep, stoof- en stamppotten! Afgelopen eetweek was een mengelmoesje van letterlijk alles. Ik kookte nog uit wat kookboeken, pakte de slowcooker er weer eens bij, at spareribs bij oma en gisteren aten we gezellig buiten de deur op datenight. Genoeg aan jullie te laten zien met hopelijk genoeg inspiratie in dit OMF’s Eetoverzicht.

linzencurry

Zondag

Ik trapte de eetweek af met een gerecht uit het kookboek Feest! van 24Kitchen. Ik maakte Indiase linzencurry en serveerde daar naanbrood bij. Tim at er nog kip bij, die had – zoals gewoonlijk – niet zoveel zin om vegetarisch te eten. Het recept en een kijkje in dit  boek laat ik nog aan jullie zien binnenkort. De komende weken staan de zaterdagen namelijk in het teken van kookboekreviews en lekkere recepten uit die boeken. Een curry is wat mij betreft echt comfort food. Warme smaken, makkelijk om te maken en je hele huis geurt naar het gerecht.

parelrisotto

Maandag

Ook maandag kookte ik uit een kookboek, deze week was voor de helft wederom kookboekenweek. Ik heb een makkie deze weken! Deze keer was het de beurt aan het nieuwste boek van Denise: All-day bowls. Ik maakte haar risotto van parelgort, zo lekker! Ik had nog nooit met parelgort gekookt maar ik was blij verrast. Het deed me aan kleine pastabolletjes denken, geen straf. Recept volgt, evenals de review van het boek.

chilimacaroni

Dinsdag

Ik heb even getwijfeld om deze foto te delen maar tja, niet iedere maaltijd ziet er even fotogeniek uit. Neemt echter niet weg dat ik het eten van dinsdag héél erg lekker vond. Ik had overdag de slowcooker aangezet om chilimacaroni te maken. Mijn planning werd ’s middags echter in de war geschopt waardoor ik geen tijd meer had om voor mijn training bij Tobias te eten. Ik at uiteindelijk mijn bord dus pas om 20.30 uur leeg en tja, dan word je gedwongen een foto te nemen bij het licht van de gloeilamp. Niet appetijtelijk, excuus, maar wel heel goed te doen. Ik beloof je dat de uiteindelijke foto die in het recept komt een stuk aantrekkelijker is. Overigens eet ik mijn pasta (als hij opgewarmd moet worden) altijd met een flinke berg geraspte kaas en ketchup. #sorrynotsorry

noedels

Woensdag

Jeeuuuh, nog een kookboekendag! Ik had nog één kookboek liggen waar ik per se uit moest koken deze week om alle Cook the Books tot aan december af te kunnen ronden en dat was het allereerste boek van Simone. Ik koos voor een heel simpel gerecht, juist omdat ik het leuk vond ook dit eens te laten zien. Het werden noedels uit de wok met Thaise wokgroenten en beefreepjes. In maximaal 15 minuten heb je dit gerecht op tafel staan en dat is op sommige dagen héél fijn.

spareribs

Donderdag

Op donderdag aten we bij oma, dat was namelijk alweer eventjes geleden. Ze had spareribs en frietjes in de oven gedaan, altijd goed. Helemaal met mijn friet-craving tijdens deze zwangerschap haha. Ik heb dan ook meer frietjes gegeten dan spareribs, die laatste gun ik Tim.

stoofvlees

Vrijdag

Mijn vrijdagen zijn momenteel geblokt voor het opnemen van kerstvideo’s en de zwangerschapsupdate. Ik probeer tijdens die kerstvideo’s iedere keer een gerecht voor het avondeten te plannen zodat ik ’s avonds niet nog een keer extra in de keuken hoef te staan. Bij ons resulteert dat dus in vervroegde kerstdiners, vindt vooral Tim geen enkel probleem. Vrijdag op tafel: trappistenstoofvlees met cantharellen en drie soorten purees. Lekker kleurrijk niet? De recepten hiervan komen in december pas op OMF, dus nog even geduld!

steam
steam1

Zaterdag

Tim en ik hadden datenight gisteren! Voor mijn verjaardag in mei kreeg ik tickets voor The Lion King musical en gisteren was het eindelijk zover! We vertrokken aan het einde van de middag naar Scheveningen zodat we van tevoren nog een hapje zouden kunnen eten. We belandden uiteindelijk bij S*team aan de boulevard. Een héél leuk restaurant met een heel leuke kaart. Als hoofdgerecht bestelde ik kip van het spit (die ik inderdaad niet helemaal heb opgegeten want mijn hemel wat een hoop). Tim bestelde als nagerecht een proeverij van desserts en godzijdank had ik alleen koffie besteld, want kijk die plank! Een HUGE stuk Oreocheesecake, huisgemaakte Twix (ga ik ook eens proberen) met ijs, een fruitspies en stroopwafelijs met karamelsaus. Ik heb hem met het dessert even geholpen ;) Het was erg lekker eten bij S*team. De service was alleen ongelofelijk K.. dus daar moet nog wel het een en ander aan bijgeschaafd worden.

Aankomende week wordt denk ik weer een week zoals afgelopen week. Ik ben de hele week thuis en er zal zowel weer een kerstdag als een boekdag zijn. Vrijdag ga ik met mam een dagje uit, dus voor het avondeten zal er, ook in verband met CrossFit, een makkelijke maaltijd op tafel moeten komen. Suggesties, verzoekjes voor recepten? Shoot!

Join the Conversation

  1. Wendy says:

    Ik kijk nu al uit naar het recept voor trappisten stoofvlees!

  2. Oe die curry ziet er erg goed uit! Daar wil ik het recept wel van :)

  3. Waar kan ik de recepten uit het dagboek vinden Vivke? Heb er trek van gekregen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close