OMF’s Eetoverzicht week 14

Als je de week al aftrapt met twee keer achter elkaar ‘verplicht’ kippensoep eten, start de week niet al te best. Vind ik dan. Ik ben dol op kippensoep hoor, maar ik eet het ’t liefst wel vrijwillig en niet omdat mijn buik zo moeilijk doet. Gelukkig ging het dinsdag beter en durfde ik weer vast voedsel te eten. Dat beviel prima en de rest van de week heb ik dan ook lekker gekookt. Alhoewel, dat lieg ik want ik hoefde (buiten de kippensoep om) maar drie keer te koken deze week. Donderdag en gisteren aten we namelijk niet thuis. Dat doen we de komende weken trouwens sowieso niet iedere dag. Er staan een hoop etentjes en eetafspraken gepland! Zo op z’n tijd is dat best lekker. Ondanks dat deze editie van OMF’s Eetoverzicht een beetje saai begint, hoop ik dat ‘ie later in de week iets inspirerender voor je wordt.

kippensoep1

Zondag

Zoals ik al zei trapte ik de week af met kippensoep. Wel helemaal homemade, inclusief de zelfgemaakte kippenbouillon. Oh boy, dat is toch wel heel erg lekker hoor. Het kost wat tijd (4 uur pruttelen!) maar het resultaat mocht er zeker zijn. Ik gebruikte voor de bouillon dit recept van Francesca. Zelf voegde ik er later nog soepgroenten, pasta en de geplozen kip aan toe. Prima balansmaaltje voor een lastige buik.

kippensoep2

Maandag

Hoewel het maandag iet beter ging durfde ik het niet aan om mee te doen met het avondeten. Ik kookte voor Tim wel gewoon, maar zelf warmde ik een restje kippensoep aan. Dankzij de pasta en groenten vulde die voldoende. En ik hield het binnen. Fijn!

wokschotel

Dinsdag

Na het sporten op maandagavond ging het dinsdag een stuk beter met mijn buik. Ik kon weer havermout eten en de lunch bleef ook binnen dus ik durfde het aan om weer fatsoenlijk te eten ’s avonds. Voor een video nam ik het recept op voor zoetzure wokschotel met kip (en lekker veel groenten). Dit was direct ons avondeten van dinsdag, geserveerd met gekookte jasmijnrijst. Lekker simpel en het smaakte er goed!

lentepasta

Woensdag

Pastaaaa! Ik ben er nog altijd dol op en deze week had ik zin in een lentepasta. Ook al zat het weer niet helemaal mee, maar dat vergeten we gewoon snel. Ik gebruikte veel groene groenten voor dit gerecht, jum jum. Het recept deel ik gauw met jullie.

carels1

carels2

carels3

Donderdag

Eindelijk stond mijn eetdate met Liselotte van Culy gepland. We probeerden al maanden iets in te plannen maar steeds schikte het niet met onze agenda’s. Afgelopen donderdag wel en we aten bij Carels, een Frans café-restaurant in de Pijp in Amsterdam. Als voorgerecht koos ik voor kreeftenbisque (heerlijk vol van smaak, wel een beetje zout). We deelden Chateaubriand (verrukkelijk vlees) als hoofdgerecht. Deze werd geserveerd met gegratineerde witlof, salade en hele goede frieten. We deelden ook de nagerechten: tarte tartin met vanille-ijs en pavlova met lambada aardbeien. Vooral die laatste was waanzinnig lekker. Die had ik eigenlijk niet willen delen, haha.

sushisalade

Vrijdag

Sushi saladeeeeee! Nog altijd favoriet in huis en toen Tim laatst vroeg of ik het weer eens kon maken vond ik dat een goed idee. Er staat een recept voor op OMF, maar ik varieer eigenlijk altijd met de ingrediënten. Deze keer maakte ik de salade met tonijnsalade (gemaakt met mayonaise en wasabi), surimi, komkommer, nori en avocado. Uiteraard gaat er voor het eten nog wat sojasaus overheen. Sushisalade is zó fijn. Zoveel makkelijker om te maken dan normale sushi en de smaak is hetzelfde.

oma

Zaterdag

Gisteren aten we gezellig bij oma, dat doen we eens in de zoveel tijd. Ze had zich flink uitgesloofd voor het eten! Vooraf hadden we een courgettesoepje (“gewoon lekker makkelijk: courgette en een uitje aanbakken en dan met wat crème fraîche hup in de blender”) en voor het hoofdgerecht had ze pasta gemaakt. Macaroni met kip, kerrie en heel veel prei. Lekker lenteproof! Na hadden we uiteraard slagroomijs met chocoladesaus. Vaste prik bij oma.

Aankomende eetweek gaat een beetje hetzelfde verlopen als deze denk ik. Al hoop ik natuurlijk dat ik hem niet zo slecht start als ik bij deze deed, haha. Vanavond eten we makkelijk (de vriezer moet leeg – al is dat bij mij een ongoing struggle) maar van maandag tot en met vrijdag kook ik zelf. En dan begint een heus foodweekend. Zaterdag zijn Tim en ik uitgenodigd om te komen eten in het Panoramarail restaurant, een restaurant gemaakt in een trein. En die trein rijdt ook echt. Ik wil ploggen die avond dus jullie lezen er gauw meer over op OMF, maar je kunt op hun website alvast meer lezen over het concept. Ik ben zo benieuwd! Zondag gaan we lekker uit eten met mijn ouders, zij zijn volgende week namelijk 30 jaar getrouwd. Maar dat komt pas voorbij in het OMF’s Eetoverzicht van volgende week. Een mooie eetweek in het vooruitzicht in ieder geval.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Cheese and Chinese says:

    Kippensoepjes blijven lekker, maar smaken waarschijnlijk toch beter als je niet ziek bent! Dat Franse maaltje ziet er ook heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close