Video: Sushi zonder rijst

Als je net zo’n fan van sushi bent als ik dan mag je ervoor wakker gemaakt worden. Serieus, zet de wekker om 02.00 uur, schotel me een bord sushi voor en ik ben gelukkig. Ik HOUD ervan. Een klein minpuntje: hoewel al die groenten en rauwe vis natuurlijk niet zo slecht voor je zijn, is zo’n enorme hoeveelheid rijst dat wel. Alhoewel slecht… ik eet liever niet zóveel koolhydraten. En wat doe je dan als sushilover? Dan ga je sushi zonder rijst maken. En eerlijk: dit is gewoon onwijs lekker. Ik zal niet zeggen dat deze variant op sushi lekkerder of net zo lekker is als the real deal, maar als je sushi cravings hebt maar net hebt besloten om minder koolhydraten te gaan eten, word je hier gelukkig van. Dat beloof ik je.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (4 rollen)*

 • 4 vellen Nori
 • 1 kleine avocado
 • 8 surimisticks
 • 1 blikje tonijn
 • 1/4 komkommer
 • 1 eetlepel Griekse yoghurt of kwark
 • 1 theelepel wasabi of mierikswortelcreme
 • sesamzaadjes
 • peper en zout

Natuurlijk kun je gewoon alle ingrediënten gebruiken die jij lekker vindt en die je normaal ook bij het maken van sushi gebruikt. Dit zijn in ieder geval de ingrediënten die ik in de video gebruik.

1. Laat de tonijn uitlekken en maak de tonijnsalade door de tonijn, Griekse yoghurt, wasabi en peper en zout door elkaar te roeren.

2. Snijd de komkommer en avocado in reepjes en rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

3. Leg de norivellen met de gladde kant naar beneden op het aanrecht en verdeel alle ingrediënten over de onderste helft van het vel. Rol vervolgens de sushi zonder rijst op.

4. Snijd de sushirollen met behulp van een scherp (licht gekarteld werkt hierbij het best!) mes in stukken. Serveer direct of bewaar de sushi afgedekt in de koelkast.

Sushi zonder rijst

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Wat een goed idee! Een gezonde optie is ook de witte rijst te vervangen door quinoa of bruine rijst!

 2. MARIJKE says:

  Wat slim bedacht om de sushi op deze manier te vullen!

 3. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Wat slim! Ik heb me eerlijk gezegd nog niet echt slecht gevoeld over de grote hoeveelheid rijst, het blijft toch een beetje een guilty pleasure iets… Maar ik snap helemaal wat je bedoelt. Lekker zonder nadenken snacken van deze sushi lijkt me een top idee! En ik heb toevallig nog van die Norivellen liggen… :)

 4. Margot says:

  Wat een goed idee!

 5. Wat een ontzettend leuk idee! Ik ben altijd wel van de sushi bowl (qua gemak), maar om eens de rijst weg te laten maakt het ook wel lekker licht. Leuk Sabine!

 6. Pauline says:

  Wat een leuk idee! Het is ook nog lekker snel klaar.

 7. Jaimyskitchen says:

  Nog meer sushi!!
  Lekker hoor, tonijn salade lijkt me wel lekker hierbij!

 8. Milou says:

  Ik vervang mijn rijst vaak door bloemkool’rijst’. Bloemkool roosjes even fijnmalen in een foodprocessor en daarna even verwarmen in een koekenpan of magnetron. Beetje zout, calvrije zoetstof/suiker en rijstazijn erdoor en klaar is je sushirijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close