Cook the books: Gado Gado burgers van Leuke Recepten

De meeste foodbloggers hebben inmiddels wel een kookboek op hun naam staan en Sandra en Eric van Leuke Recepten konden dan ook niet achterblijven. Een paar weken terug lanceerden ze hun eerste boek: Leuke Recepten – het kookboek. In dit kookboek vind je meer dan 100 basisrecepten en verrassende variaties en natuurlijk moest ik hier een Cook the Books aan wijden. Ik ging aan de slag met de Gado Gado burgers.

Leuke Recepten kookboek

Leuke Recepten – het kookboek

De ondertitel: ‘Met meer dan 100 verrassende basisrecepten en variaties’ moet je heel letterlijk nemen: op ieder recept dat staat gepubliceerd in dit boek worden namelijk ook twee variaties gegeven – hoe leuk en hoe origineel is dat? Ik moest er direct aan denken dat deze stijl van recepten delen echt ideaal is voor mensen die vaak met kliekjes komen te zitten want juist die restjes zou je prima kunnen verwerken in een variatierecept. Maar ook is het handig voor mensen die weten wat ze lekker vinden maar een beetje vastzitten in hun repertoire.

Als je de blog van Sandra en Eric Waterschoot volgt, dan voelt dit kookboeken als thuiskomen in een warm bad. De stijl van de website voert compleet door in het kookboek en de fotografie is ontzettend herkenbaar. Ook de manier van recepten omschrijven en de eenvoud van de recepten is heel herkenbaar. Alle recepten zijn voor iedereen maakbaar, of je nou een pro bent in de keuken of pas net komt kijken. Bijbehorend voordeel is dat je met een tripje naar de supermarkt alles in huis hebt voor het eten, geen gekke, onbekende of moeilijk verkrijgbare producten in dit boek.

Toen ik het kookboek voor het eerst doorbladerde was ik eerst wat sceptisch en wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik nou moest vinden van al die variatierecepten. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat het me juist positief heeft verrast. Ik vind het juist leuk dat Sandra en Eric hun lezers op deze manier uitdagen tot ‘out of the box’ denken en ze dan ook direct laten zien hoe. Dat je met een recept voor brownies met walnoten ook chocoladewafels of een taart kunt maken bijvoorbeeld. Of dat simpele wraps met gehakt ook heel makkelijk vegetarisch te maken zijn of je er een wraptaart van kunt maken als je meer op tafel wilt zetten dan gewoon een simpele maaltijd.

Heel leuk dus, dit kookboek. Een aanrader voor iedereen die fan is van Sandra & Eric/Leuke Recepten.

Leuke Recepten – het kookboek is voor €20,99 o.a. te bestellen bij Bol.com

Gado Gado burgers

Gado Gado burgers

Gado Gado Burgers

Als recept om te maken uit het boek koos ik voor de Gado Gado Burgers. Het basisrecept dat erbij hoort is die voor een ‘broodje hamburger’ en variatie 1 is een Italiaanse Capreseburger. Die laatste had me ook heerlijk geleken overigens, maar het leuke aan de Gado Gado burger vind ik dat hij compleet vegetarisch is. En hij wordt afgetopt met pindasaus, dit recept heb ik ook uit het Leuke Recepten boek gehaald, en daar ben ik fan van. Want zeg nou zelf: ALLES is toch lekkerder met pindasaus?

3.50 van 2 stemmen

Gado Gado burgers

Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren direct opeten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1/2 komkommer - in plakjes
  • 4 vegaburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 100 g wortel - julienne
  • 100 g taugé
  • 8 el pindasaus
  • gebakken uitjes

Voor de pindasaus:

  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el pindakaas
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1/2 tl sambal oelek

Instructies

  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard en snijd ze in plakjes.
  • Bak de vegaburgers in een pan in een beetje boter of olie.
  • Maak ondertussen de pindasaus. Verwarm hiervoor de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje. Roer zachtjes door tot de suiker is opgelost.
  • Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe tot deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus erbij en roer door.
  • Voeg de sambal toe (dit kun je evt. ook weglaten) en laat de saus een paar minuutjes indikken. Mocht de saus te dik worden, voeg dan een beetje melk of water toe.
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze kort met de binnenkant naar beneden in een droge koeken- of grillpan.
  • Beleg de broodjes met plakjes komkommer, een handje wortel, de vegaburger, plakjes ei, wat taugé en als laatste de pindasaus. Bestrooi met gebakken uitjes en dek af met het broodkapje.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gado Gado burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close