Homemade kipsalade

Wanneer ik doordeweeks brood meeneem naar school of naar het werk, gaat daar vaak simpel een plakje kipfilet op. Of wat kaas, maar nooit iets bijzonders. Zaterdag is echter mijn “SAS-dag” en dan is er steevast lekker broodbeleg in de koelkast te vinden. Omdat ik gek ben op salades op brood, nemen we die dan ook vaak mee uit de supermarkt, maar het nadeel daarvan vind ik dat je nooit precies weet wat daar in zit. Daarom heb ik afgelopen weekend maar een geprobeerd om zelf een broodsalade te maken en dat heeft geresulteerd in deze “homemade kipsalade”. Hartstikke lekker, goedkope ingrediënten en daarnaast weet je precies wat je er in stopt.

No ratings yet

Homemade kipsalade

Zelf Kipsalade maken is echt niet moeilijk, dat laat ik je zien met dit recept. Wel zo lekker!
Porties4 broodjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 1 hele kipfilet - flink formaat
  • 4 el Yo Fresh - of normale mayonaise
  • ½ ui
  • ½ tl gedroogde dragon
  • tl knoflookpoeder
  • ¼ tl honingmosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Voor deze salade maken we gebruik van gekookte kipfilet. Leg de kipfilet dus in een pan met water en breng dit aan de kook. Voeg een snufje zout toe en laat de kipfilet tien minuten zachtjes borrelen. Vervolgens draai je het gas uit en laat je de kipfilet nogmaals tien minuten in het water rusten.
  • Ondertussen kunnen we de mix alvast aanmaken en dit bevat simpelweg het mengen van alle andere ingrediënten. Zorg ervoor dat je eerst de mayonaise en de mosterd goed met elkaar mengt, daarna voeg je de droge kruiden toe en vervolgens een gesnipperd uitje. Mocht je nou een intensere smaak willen hebben dan kun je ook kiezen voor een rood ui. Dit ziet er in de salade ook wat gezelliger uit.
  • Mocht je dragon nu erg lekker vinden, voel je dan vrij om hier wat meer van toe te voegen aan de salade. Persoonlijk ben ik er geen fan van, ik gebruik het liever niet dan wel, maar in dit geval voegt hij wel een extra smaakdimensie aan de salade toe. Ik raad je dan ook aan deze niet te vervangen of weg te laten.
  • Als laatste moet dan de kip nog worden toegevoegd. De kipfilet trek je eerst met een vork uit elkaar, maar zorg ervoor dat de snippers niet té klein worden, je wilt immers nog wel wat proeven van de kip. Voeg de kip aan de ‘dressing’ toe en meng het goed door, zodat elk stukje kip bedekt is met de mayonaise mix. Even proeven om te checken of hij genoeg gekruid is, desnoods kun je nog wat peper en zout aan de salade toevoegen.
  • Wij aten deze kipsalade op witte pistoletjes en ciabatta brood, erg lekker! Het is zo klaar en vergt nauwelijks voorbereiding!
Gang: brunch, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: brood, hapjes, kipsalade, lunch, recept

kipsalade2
kipsalade3

kipsalade4

Join the Conversation

  1. Lijkt me erg lekker, vooral in combinatie met de honingmosterd!

  2. Ziet er erg lekker uit!

  3. Peter de Haan says:

    Wat heb je toch een mooie/lekkere site, ik geniet er steeds van. Ga een deze dagen de kipsalade maken. Het zal wel erg lekker zijn!
    Ben zelf Kok, nu met pensioen, wat mij altijd opvalt dat er altijd wel iets nieuws te lezen valt.
    Groet, Peter de Haan.

    1. Bedankt voor je compliment. Heel leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close