Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Het is een paar weken geleden dat ik deze pindakaaskoekjes maakte. Ik zat een paar uur voor de nekplooimeting van onze kleine uk en op zulke dagen ben ik gewoon niets waard.

Ik neem me van te voren voor om heel veel werk te verzetten die dag, maar vaak resulteert dat in eindeloze surfsessies op YouTube en Pinterest.

Ik verbaas me erover hoe alles omtrent ons ongeboren kindje mij zenuwachtig maakt. Ik ben namelijk vrijwel nooit zenuwachtig, nooit geweest ook. Maar iedere echo, ieder klein onderzoekje vind ik spannend. Zo ook de nekplooimeting.

Om mijn zinnen te verzetten ging ik aan de slag met het maken van Pindakaaskoekjes. Alhoewel, koekjes… ze zijn gemaakt met maar drie ingrediënten dus of je het echt pindakaaskoekjes kunt noemen laat ik aan jou over.

Ik kwam dit recept trouwens tegen op Allrecipes.com en deel ’em graag met jullie.

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Laat ik vooropstellen dat je wel écht fan van pindakaas moet zijn als je deze koekjes wilt maken. Natuurlijk is dat met normale koekjes waarbij je bloem en boter gebruikt ook het geval, maar deze koekjes bestaan natuurlijk uit slechts drie ingrediënten.

Van het ei dat je gebruikt proef je niets, wat dus overblijft zijn de pindakaas en de suiker. En ja, eigenlijk eet je dus alleen pindakaas met suiker, maar dan in iets hardere vorm.

Reacties als ‘maar ik eet alleen pindakaas met suiker’ kun je dan ook verwachten. Die kreeg ik namelijk ook. Maar ik vind dat bést lekker. Ok, ik eet niet 10 van deze koekjes achter elkaar, maar als je zoete trek hebt en zelf al gewend bent om de pindakaaspot uit te lepen (ik wéét dat jullie er zijn!), zijn deze koekjes de bom. En zo klaar. En je hebt er vrijwel niets voor nodig. I-de-aal.

Ps. Hoe tof is mijn pindakaaspot?!

Niet zo’n fan van pindakaas maar wel trek in lekkere koekjes? Deze browniekoekjes met gezouten karamel zijn ook waanzinnig lekker. En mocht je meer zin hebben in een hartig recept, dan kan ik je de kaaskoekjes met manchego ook van harte aanbevelen.

Deze pindakaaskoekjes zijn ook geschikt om te verwerken in ijs, zoals ik bij dit dulce de leche ijs met speculooskoekjes heb gedaan. Yummiee!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

pindakaaskoekjes
2.98 van 46 stemmen

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Wedden dat je de drie ingrediënten die je nodig hebt voor deze pindakaaskoekjes wel in huis hebt? Drie inderdaad, dat maakt dit waarschijnlijk de makkelijkste koekjes OOIT om te maken.
Porties16 koekjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Ingrediënten

 • 250 gram (grove) pindakaas
 • 200 gram kristalsuiker
 • 1 ei

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Roer de pindakaas, de suiker en het ei goed door elkaar.
 • Vorm 16 kleine balletjes van het ‘beslag’ en leg deze met een beetje tussenruimte op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
 • Druk de koekjes lichtjes plat en druk een vork kruislings in de bovenkant van de koekjes.
 • Bak de pindakaaskoekjes vervolgens zo’n 8 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: koekjes, makkelijke koekjes, pindakaas, pindakaaskoekjes

Join the Conversation

 1. Ik heb deze ook eens gemaakt, maar ik heb ze daarna nog eens gedipt in chocolade!
  Héérlijk, perfect voor pindakaasjunkies.

 2. ITGIRLSYLVANA says:

  lekker zeg

 3. Daniëlle says:

  Wat een gemakkelijk recept! Ze lijken mij erg lekker!

 4. laura says:

  Ah pindakaas lover hier! Lijkt mij ook heel erg lekker, pindakaaskoekjes. Jommmyy.

 5. Marleen says:

  Heerlijk! Helemaal met een lepeltje jam erop

 6. Tweetie says:

  hmmm, moet er echt zoveel suiker in? Kan het minder of vervangen worden?

  1. Sabine Author says:

   Nee, omdat het koekje uit maar 3 ingrediënten bestaat heb je het echt nodig.

 7. Viona says:

  Ik heb het recept nu in de oven staan en heb er gehakte ongezouten pinda’s aan toegevoegd…
  Mmmm get ruikt hier heerlijk

 8. Sophie en Diede says:

  hallo wij zijn Sophie en Diede we zijn het nu ook aan het maken alleen het is enorm vettig we weten niet hoe het komt….we hebben gewoon de stappen uitgevoerd. we gaan het nu in de oven doen en we zien wel. je moet wat duidelijker zijn. :)

 9. Sophie en Diede says:

  oke hier zijn wij weer (Diede en Sophie) we hebben het voor langer dan 15 minuten in de oven gehad en het is gewoon niet goed gelukt het lijkt net alsof het levend is heel raar dus wij hebben het weg moeten gooien erg zonde dit wij gaan dit nooit meer doen GEEN AANRADER!!!

  1. Joyce says:

   De koekjes zijn nog heel erg zacht als je ze uit de oven haalt. Laat ze eerst helemaal afkoelen, dan worden ze hard.

 10. Rebecca says:

  Veel te zoet wat mij betreft meer dan 1/3 suiker!! Als je kijkt dat normale koekjes van de ah nog geen 1/5 suiker in zit. Kan en suiker vervangen boor iets anders want dot is erg overdreven en wat mij betreft ook niet lekker

  1. Sabine Author says:

   Nee, dat kan in dit recept niet. Dan kun je beter op zoek naar een ander recept met meer ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close