Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Het is een paar weken geleden dat ik deze koekjes maakte. Ik zat een paar uur voor de nekplooimeting van onze kleine uk en op zulke dagen ben ik gewoon niets waard. Ik neem me van te voren voor om heel veel werk te verzetten die dag, maar vaak resulteert dat in eindeloze surfsessies op YouTube en Pinterest. Ik verbaas me erover hoe alles omtrent ons ongeboren kindje mij zenuwachtig maakt. Ik ben namelijk vrijwel nooit zenuwachtig, nooit geweest ook. Maar iedere echo, ieder klein onderzoekje vind ik spannend. Zo ook de nekplooimeting. Om mijn zinnen te verzetten ging ik aan de slag met het maken van Pindakaaskoekjes. Alhoewel, koekjes… ze zijn gemaakt met maar drie ingrediënten dus of je het echt koekjes kunt noemen laat ik aan jou over. Ik kwam dit recept trouwens tegen op Allrecipes.com en deel ’em graag met jullie.

Laat ik vooropstellen dat je wel écht fan van pindakaas moet zijn als je deze koekjes wilt maken. Natuurlijk is dat met normale koekjes waarbij je bloem en boter gebruikt ook het geval, maar deze koekjes bestaan natuurlijk uit slechts drie ingrediënten. Van het ei dat je gebruikt proef je niets, wat dus overblijft zijn de pindakaas en de suiker. En ja, eigenlijk eet je dus alleen pindakaas met suiker, maar dan in iets hardere vorm. Reacties als ‘maar ik eet alleen pindakaas met suiker’ kun je dan ook verwachten. Die kreeg ik namelijk ook. Maar ik vind dat bést lekker. Ok, ik eet niet 10 van deze koekjes achter elkaar, maar als je zoete trek hebt en zelf al gewend bent om de pindakaaspot uit te lepen (ik wéét dat jullie er zijn!), zijn deze koekjes de bom. En zo klaar. En je hebt er vrijwel niets voor nodig. I-de-aal.

Ps. Hoe tof is mijn pindakaaspot?!

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

3.05 van 41 stemmen

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Porties16 koekjes

Ingrediënten

 • 250 gram (grove) pindakaas
 • 200 gram kristalsuiker
 • 1 ei

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Roer de pindakaas, de suiker en het ei goed door elkaar.
 • Vorm 16 kleine balletjes van het 'beslag' en leg deze met een beetje tussenruimte op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
 • Druk de koekjes lichtjes plat en druk een vork kruislings in de bovenkant van de koekjes.
 • Bak de pindakaaskoekjes vervolgens zo'n 8 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.

Join the Conversation

 1. Ik heb deze ook eens gemaakt, maar ik heb ze daarna nog eens gedipt in chocolade!
  Héérlijk, perfect voor pindakaasjunkies.

 2. Wat een gemakkelijk recept! Ze lijken mij erg lekker!

 3. Ah pindakaas lover hier! Lijkt mij ook heel erg lekker, pindakaaskoekjes. Jommmyy.

 4. Marleen says:

  Heerlijk! Helemaal met een lepeltje jam erop

 5. Tweetie says:

  hmmm, moet er echt zoveel suiker in? Kan het minder of vervangen worden?

  1. Nee, omdat het koekje uit maar 3 ingrediënten bestaat heb je het echt nodig.

 6. Viona says:

  Ik heb het recept nu in de oven staan en heb er gehakte ongezouten pinda’s aan toegevoegd…
  Mmmm get ruikt hier heerlijk

 7. hallo wij zijn Sophie en Diede we zijn het nu ook aan het maken alleen het is enorm vettig we weten niet hoe het komt….we hebben gewoon de stappen uitgevoerd. we gaan het nu in de oven doen en we zien wel. je moet wat duidelijker zijn. :)

 8. oke hier zijn wij weer (Diede en Sophie) we hebben het voor langer dan 15 minuten in de oven gehad en het is gewoon niet goed gelukt het lijkt net alsof het levend is heel raar dus wij hebben het weg moeten gooien erg zonde dit wij gaan dit nooit meer doen GEEN AANRADER!!!

  1. De koekjes zijn nog heel erg zacht als je ze uit de oven haalt. Laat ze eerst helemaal afkoelen, dan worden ze hard.

 9. Rebecca says:

  Veel te zoet wat mij betreft meer dan 1/3 suiker!! Als je kijkt dat normale koekjes van de ah nog geen 1/5 suiker in zit. Kan en suiker vervangen boor iets anders want dot is erg overdreven en wat mij betreft ook niet lekker

  1. Nee, dat kan in dit recept niet. Dan kun je beter op zoek naar een ander recept met meer ingrediënten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close