Dulce de leche ijs met Speculooskoekjes

Ik heb nog steeds niet genoeg van al die ijsrecepten, jullie wel? Wij zijn thuis niet zo van de toetjes, maar als het dan eenmaal mooi en zonnig weer is, gaat een ijsje er altijd wel in. Ook willen we dan nog wel eens naar de ijssalon fietsen om een ijsje te halen, zo lekker! Ik kies eigenlijk altijd voor koek- en cake-achtige smaken. Oma’s cake vind ik bijvoorbeeld heel lekker, net als Cookies; zulke smaken vind ik altijd véél lekkerder dan de fruitige smaken waar Tim altijd voor kiest. Van dit dulce de leche ijs met Speculooskoekjes was iedereen fan in huis. De intense smaak van de dulche de leche komt goed tot zijn recht in het romige ijs en de stukken Speculooskoek zorgen voor een heerlijk knapperige bite. Wedden dat deze bak met ijs heel snel leeg is?

Dulce de leche

Dulce de leche is niets meer dan een soort karamelpasta, gemaakt van gecondenseerde melk. Naast een blik gecondenseerde melk heb je ook echt niets meer nodig om dulce de leche te maken. Door de gecondenseerde melk met blik en al te koken, verandert de plakkerige, melkachtige substantie in het blik in een zijdezachte karamel. Ongelofelijk lekker voor bijvoorbeeld het maken van deze Dulce de leche sandwichkoekjes, maar ook om te gebruiken als basis voor dit dulce de leche ijs.

Omdat gecondenseerde melk van zichzelf al gezoet is en daarmee de dulce de leche dus ook, hoef je verder geen suiker meer aan het ijsbeslag toe te voegen.

Net als wanneer je karamel maakt in een pan, is dulce de leche loeiheet. Oppassen dus! Zorg er bovendien voor dat het blik gecondenseerde melk tijdens het koken onder water blijft staan. Ik doe altijd een deksel op de pan waarin ik het blik heb gelegd en check ieder half uur even het waterpeil. Wanneer nodig schenk ik gewoon nog een beetje extra water in de pan.

dulce de leche ijs met speculooskoekjes

dulce de leche ijs met speculooskoekjes

No ratings yet

Dulce de leche ijs met Speculooskoekjes

Trek even wat tijd uit om dit Dulce de leche ijs met Speculooskoekjes te maken, maar het lange wachten wordt beloond. Dankzij de ijsmachine is het een fluitje van een cent om dit zalige roomijs te maken.
Porties1.5 liter ijs
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 6 uur 40 minuten
Waar te bewaren in de vriezer
Hoelang te bewaren lang!

Benodigdheden

  • ijsmachine

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 ml
  • 250 ml volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 4 eidooiers
  • 100 g Speculooskoekjes

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en leg hier het blik gecondenseerde melk. Kook de gecondenseerde melk 3 uur op laag vuur, de melk verandert dan in karamelpasta (dulce de leche). Laat de dulce de leche iets afkoelen.
  • Schenk de melk en slagroom in een pan en doe hier de dulce de leche bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en kook het geheel tot de dulce de leche helemaal is opgelost.
  • Klop ondertussen de eidooiers luchtig.
  • Schenk al kloppend een deel van de warme ingrediënten bij de eidooiers en schenk vervolgens het geheel weer terug in de pan.
  • Breng aan de kook tot het ijsbeslag wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Zet het ijsbeslag in de koelkast en laat het afkoelen tot een temperatuur van 10℃.
  • Breek, als het beslag voldoende is afgekoeld, de Speculooskoekjes in grove stukken en spatel dit door het ijsbeslag.
  • Zet de ijsmachine aan en schenk het ijsbeslag in de machine. Laat de machine 20-30 minuten draaien tot het vloeibare beslag ijs is geworden.
  • Zet het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer zodat het hard kan worden.
Gang: dessert
Keuken: Hollands, Zuid-Amerikaans
Trefwoord: dulce de leche, homemade, ijs, ijsmachine, ijsrecept, karamel, karamelpasta, roomijs, speculoos, speculooskoekjes, zelfgemaakt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

dulce de leche ijs met speculooskoekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close