Video: Dulce de leche sandwichcookies

It’s cookie timeeeeee! YES! Ik ben helemaal niet zo’n koekjesbakker (koekenbakker, hah) dus wanneer ik het in mijn hoofd krijg om koekjes te willen bakken, moet ik het er echt van nemen. Ik weet niet wat het is, maar als het op bakken aankomt vind ik het vele malen leuker om cake te maken. Of fudge, al is dat natuurlijk niet echt bakken. Maar goed, laatst was het dus zover: ik kreeg cookie cravings. Vooral in het bakken ervan want eten hoefde ik niet eens zo nodig. Best apart. In de video van vandaag mijn recept voor Dulce de Leche sandwichcookies. En jep, dat is net zo lekker als het klinkt.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Dulce de Leche sandwichcookies

Als kind was ik al dol op koekjes met een vulling. Prince Choco Prins bijvoorbeeld, een soort biscuitjes met vanillelaag ertussen en omhuld met chocolade. Later Prince Mini Stars, kleine koekjes met sterren van vanillecrème en chocolade, juuuummm! Damn, nu ik dit typ heb ik er direct zin in. Het is maar goed dat ik net boodschappen heb gedaan en op dit moment fruit naar binnen werk, anders zou ik zo op de fiets zijn gestapt.

In ieder geval, koekjes met een vulling – sandwichcookies dus – vind ik lekker. En je kunt het zo gek niet bedenken wat betreft de vulling. Eigenlijk is het net zoals met macarons, daarvan is de crèmelaag ook in duizenden varianten te koop (in combinatie met macarons natuurlijk, niet los helaas). Voor deze koekjes besloot ik een blik gecondenseerde melk te koken tot dulce de leche, makkelijke karamelpasta. En dat was echt een top idee. Sowieso is dulce de leche overal lekker bij als je het mij vraagt, maar in combinatie met deze zachte, milde en brosse koekjes is het helemaal top. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om een snufje zout aan de karamel toe te voegen, wordt het alleen maar beter van.

Zoals ik in de video ook al zeg: ik vind het lekker als de karamel nog een beetje licht van kleur is en niet al te sterk smaakt. Wil je juist het tegenovergestelde bereiken, kook dan de gecondenseerde melk wat langer. Maar ik waarschuw je: zorg ervoor dat het blikje al-tijd onder water staat. Je wil vast niet de karamelpasta van de muren moeten schrapen omdat het blikje per ongeluk is ontploft.

Dulce de Leche sandwichcookies

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Dulce de leche sandwichkoekjes

No ratings yet

Video: Dulce de leche sandwichcookies

Porties16 stuks

Ingrediënten

 • 1 blik gecondenseerde melk 400 gram
 • 170 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 1 theelepel vanille extract
 • 75 gram kristalsuiker
 • 220 gram patentbloem

Instructies

 • Breng een ruime pan met water aan de kook en leg hier het blikje gecondenseerde melk in. Kook de melk zo'n 1,5 - 2 uur tot het een dikke karamelpasta heeft gevormd.
 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
 • Klop voor de koekjes de boter met het vanille-extract en de kristalsuiker romig.
 • Voeg de bloem en het snufje zout toe en kneed het geheel tot een soepel koekdeeg.
 • Bebloem het aanrecht grondig en rol het koekdeeg uit tot een dunne plak. Steek met behulp van een koekjessteker cirkels uit het koekdeeg.
 • Verdeel de rauwe koekjes over de bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven in 10 minuten gaar. Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen.
 • Smeer de onderkant van de helft van de koekjes in met de dulce de leche. Druk vervolgens de andere koekjes op de karamellaag.

Notities

*Bewaar de Dulce de leche sandwichcookies luchtdicht buiten de koelkast. 
** Je houdt waarschijnlijk een half blik dulce de leche over. Dit kun je prima een paar dagen in de koelkast bewaren om er iets anders lekkers mee te maken. Check bijvoorbeeld mijn Dulce de Leche Blondies of Banoffee Cake!

Join the Conversation

 1. Dit moet gewoon mega lekker zijn, zoveel zin hierin!

 2. Steffi says:

  Ah, ziet er echt heerlijk uit! Lijkt me ook lekker in chocolade gedipt!

 3. Margot says:

  Oh wat een goed idee! Daar wil ik er nu minstens 3 van eten ;-)

 4. Ziet er weer super lekker uit!
  Zelf zorg ik ervoor dat het blikje gecondenseerde melk in zijn geheel onder water blijft. (Ruim voldoende water in de pan, of iets zwaarders er boven op)
  Anders is er een mogelijkheid dat blikje open knapt!?

  1. Sabine Author says:

   Klopt, dat zeg ik ook in de video :)

 5. Demi | DE KOOKFABRIEK says:

  Mmm, ziet er echt onwijs goed uit!

 6. Romana says:

  Wellicht stomme vraag, maar nog nooit koekjes gebakken;
  Zou je ze gebakken ook kunnen invriezen?

  1. Sabine Author says:

   Dat lijkt me een minder goed idee in verband met de karamel in het midden.

   1. Romana says:

    Tóch ingevroren en ze waren nadien alsnog zalig!
    Zelfs als je nog niet volledig ontdooid waren gaf het een extra lekkere bite :)

   2. Sabine Author says:

    Da’s een goede ontdekking!

 7. Ik mis een snuf zout in het koekjesdeeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close