Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten
Wedden dat je de drie ingrediënten die je nodig hebt voor deze pindakaaskoekjes wel in huis hebt? Drie inderdaad, dat maakt dit waarschijnlijk de makkelijkste koekjes OOIT om te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd8 minuten min
Totale tijd18 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: koekjes, makkelijke koekjes, pindakaas, pindakaaskoekjes
Servings: 16 koekjes
- 250 gram (grove) pindakaas
- 200 gram kristalsuiker
- 1 ei
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Roer de pindakaas, de suiker en het ei goed door elkaar.
Vorm 16 kleine balletjes van het 'beslag' en leg deze met een beetje tussenruimte op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Druk de koekjes lichtjes plat en druk een vork kruislings in de bovenkant van de koekjes.
Bak de pindakaaskoekjes vervolgens zo'n 8 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.