Mexicaanse Nacho-soep + ga je mee?

Gesponsord – Van jongs af aan maakte mijn moeder haar tomatensoep al klaar met behulp van Honig. En heel eerlijk? Die tomatensoep vind ik nog steeds het allerlekkerst. Het heeft me best even wat tijd gekost om erachter te komen wat ze er nou nog meer in deed, maar uiteindelijk deed een blikje tomatenpuree het werk. Die tomatensoep is al jaren mijn guilty pleasure en nog steeds maak ik hem heel graag. Maar een beetje variëren kan ook geen kwaad. En dat deed ik door een Mexicaanse Nacho-soep te maken. Een echte maaltijdsoep, hartverwarmend en perfect voor regenachtige herfstdagen als je niet zo’n zin hebt om moeilijk te doen met het eten. Bovendien is deze soep ook ideaal om de blikken bonen die je in de kast hebt staan (bij mij zijn dit er serieus acht, geen grapje) en de overrijpe tomaten op te maken. Serveer deze soep met een flinke lading kaas en tortillachips en je zit gegarandeerd vol na een kommetje of twee.

Deze soep is trouwens ideaal om groenterestjes op te maken. Uit onderzoek is gebleken dat 87% van de Nederlanders wel eens groenterestjes overhoudt. Dit is al een schokkend feit op zich, maar als je bedenkt dat er gemiddeld 47 kilogram voedsel (waaronder groenten) per persoon per jaar wordt weggegooid begin ik te steigeren. Gelukkig worden groenterestjes 62% van de tijd op een later tijdstip opgegeten of in een ander recept of gerecht verwerkt, maar toch wordt er dus ook nog héél veel weggegooid. Nergens voor nodig want groenterestjes kun je prima verwerken in soepen. Vandaag deel ik mijn eerste anti-groenten-weggooien-soeprecept. De komende twee weken volgen nog twee andere soeprecepten.

Wat heb je nodig? (1,5 liter soep)

 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 3 tomaten
 • 1½ eetlepel tomatenpuree
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (pikant)
 • ½ theelepel komijn
 • ½ theelepel pimentpoeder
 • 150 gram mais
 • 100 gram zwarte bonen
 • 150 gram bonenmix*
 • 1 pakje Honig Tomatensoep

Om te serveren:

 • geraspte kaas
 • zure room
 • tortillachips

*Ik gebruikte zelf een mix van witte en bruine bonen.

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een soeppan aan.

2. Voeg de tomatenpuree en alle specerijen toe en laat dit even kort meebakken.

3. Snijd de tomaten in stukjes en doe deze bij de ui en specerijen in de pan.

4. Schenk 1,5 liter water in de pan en voeg hier de Mix voor Tomatensoep van Honig aan toe. Roer dit met een garde goed door en breng de soep al roerend aan de kook.

5. Spoel de bonen en de mais goed af onder de koude kraan. Laat uitlekken en voeg dit aan de soep toe. Draai het vuur laag, doe de deksel half op de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de soep in diepe komen en leg in iedere kom een hoopje geraspte kaas. Schep wat zure room op de kaas en serveer de Mexicaanse Nacho-soep met tortillachips.

WIN

Op zondag 1 november neem ik deel aan een herfstwandeling waarbij we meer te weten komen over de groenteverspilling in Nederland. Ik HOU van wandelingen in het bos in de herfst, de bomen zijn op hun mooist in dit seizoen. We sluiten de wandeling af met een kop warme soep, gemaakt door mij! En jij kunt erbij zijn! Met man, kinderen, zus of wie dan ook. Ik mag 10 mensen gelukkig maken met een uitnodiging. Als je wordt uitgenodigd ontvang je niet alleen een uitnodiging voor de wandeling maar ook een boekje met wandelroutes en een mooi Honig soeppakket. Zin in? Je hoeft alleen een comment achter te laten bij dit artikel en een geldig e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde vakje. Je krijgt vanzelf een mailtje van me.

Oja, en nog even de praktische informatie: we starten op zondag 1 november om 11.00 uur in Soest! Parkeren kan die dag bij de parkeerplaats tegenover Restaurant ’t Hoogt.

Mexicaanse Nacho-soep

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Honig

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 349944484 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 349944484 1

Join the Conversation

 1. Dit ziet er uit als een heerlijk soepje! Zou er dan wel voor kiezen om ook de tomatensoep helemaal zelf te maken. Mmmm….

 2. Rosemarijn says:

  Oeh dat is lekker dichtbij! Ik hou van soep, van bonen en van wandelen dus super leuk! :)

 3. Maris Maria Renne says:

  Ohw, Mexicaans is mijn lievelings (evenals snelle recepten) dus deze gaat op mijn To Do list Thanks!

 4. Oh wat jammer, ik kan zondag niet! Ik wandel bijna elk weekend met mijn hond dus was perfect geweest, ook nog redelijk dicht bij huis. Volgende keer beter!

 5. Cathy Schinkel says:

  Oeh leuk! Lekker aan de wandel met z’n allen zeker in herfst is dat zo fijn…! Ik ga dit receptje zeker ook eens uitproberen (stiekem ben ik zelf ook echt fan van de Honig mixjes hoor )

 6. Kirsten says:

  Oh wat jammer, Soest is niet bij mij in de buurt dus ik kan niet :( Hou wel enorm van soep en deze klinkt heel leuk/lekker!!

 7. Julia says:

  Oehhhh wat heerlijk! Deze ga ik toevoegen aan mijn recepten :)

 8. Ik heb deze eindelijk een keer gemaakt. Ik vond hem zelf superlekker maar mijn vriend was niet zo gecharmeerd van de maïs. Heb nog een paar porties over die ik lekker ingevroren heb voor een lunch voor mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close