Wat stond er op tafel week 40

Als ik zo terugkijk op de afgelopen week was het eigenlijk een vrij normale week. Geen afspraken buiten de deur op een bezoek aan de Vakbeurs Foodspecialiteiten na, verder werkte ik drie dagen in het hotel en was ik de rest van de tijd een stapel recepten aan het uitwerken voor OMF. Een productieve week was het zeker voor de site en dat is toch ook wel erg fijn. Wat betreft het eten hebben we het veelal gezond gehouden op een onverwachte cheatdag op donderdag na. Maar ach, soms lopen dingen gewoon niet zoals je ze had gepland en het beste is om daar maar gewoon in mee te gaan. Wat stond er op tafel in alweer week 40 van dit jaar. Over een paar weken is het Kerst!

chili con carneZondag
Hoewel er iets anders op de planning stond had ik vorige week zondag de behoefte aan warm comfort food, ondanks het lekkere weer. Ik besloot om ‘mijn’ chili con carne weer eens te maken, heerlijk met zelfgemaakte pita chips. Chili con carne vind ik zo op zijn tijd heerlijk, vooral deze gezonde versie die prima binnen mijn foodplanning past. Het recept staat overigens al heel lang op OMF, je kunt hem hier vinden. Hoe je zelf chips maakt van pitabroodjes laat ik je uiteraard nog zien.

noedelsoep met taugéMaandag
Maandag liep alles een beetje anders dan verwacht. Plotseling werken in het hotel terwijl ik eigenlijk een totaal andere planning in mijn hoofd had, zorgde ervoor dat ik na het werk nog boodschappen moest doen en dat er dus later gegeten ging worden dan normaal. Niet erg uiteraard, maar hierdoor had ik wel zin in iets makkelijks. Uiteindelijk besloot ik om de noedelsoep met taugé weer eens te maken, een heerlijk gerecht om op tafel te zetten na een lange / drukke dag. Weliswaar in een iets te kleine kom, maar ach… dat mag de pret niet drukken.

eieren in tomatensaus met artisjokhartenDinsdag
Ik ben wat meer mijn kookboeken in gedoken deze week. Het is zonde om ze te laten verstoffen, zeker wanneer er geweldige recepten in staan. Zo ook dit recept van Bill Granger. Het gerecht was me nooit zo opgevallen maar ineens had ik er zin in. En wat waren deze eieren in tomatensaus met artisjokharten goed gelukt, heerlijk! Ik serveerde er eenvoudige pitabroodjes met kaas bij, de broodjes had ik nog over van zondag.

tortellini met ricotta en spinazieWoensdag
Als groot pastaliefhebber vind ik het best lastig om pasta te minderen. In principe is dat nergens voor nodig zolang het binnen mijn dagtotaal (Weight Watchers punten) past, maar pasta tikt al gauw aan, vandaar dat ik het sneller laat staan. Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten waar ik afgelopen woensdag met Annebeth was kreeg ik echter een fles truffelolie van Foodelicious en die wilde ik ’s avonds graag direct proberen. Ik maakte tortellini met ricotta en spinazie, gebakken champignons, Parmezaan en een beetje truffelolie. Heerlijk!

pizzaDonderdag
Oef, een ongeplande cheatdag op donderdag. Alleen voor het avondeten dan. Met de Mr. pas om 21.00 uur thuis, allebei nog moeten eten en geen zin meer hebben om te koken hebben we maar een pizza besteld. Een kleine weliswaar waar ik alsnog slechts twee derde van naar binnen kreeg, maar lekker was het wel want ik had al dágen zin in pizza. Ik nam overigens de Gamberi E Rucola Pizza van NYP, zó lekker. Deze ga ik zeker een keer namaken voor Fastfood Friday.

couscoussaladeVrijdag
Die pizza van donderdag had gelukkig geen effect op mijn weegmoment van vrijdag, er was weer een mooi getal vanaf (mijn afval ervaringen kun je overigens volgen op mijn persoonlijke blog!). Wel draaide ik een avonddienst en avonddiensten op vrijdag of in het weekend staan nagenoeg altijd gelijk aan vet eten. Ik nam dus mijn eigen eten mee en maakte ’s middags couscoussalade met krabpakketjes. Twee pakketjes liet ik liggen voor Tim, eentje nam ik zelf mee. Heerlijk was het! Ik blijf geen groot fan van couscous, maar het is wel lekker gezond. Mijn collega’s aten overigens kipsaté met patat, dus ik was blij met mijn keus.

bier stoofvleesZaterdag
Tim en ik hebben (in ieder geval doordeweeks) relatief weinig tijd voor elkaar en in het weekend moeten we het er dan ook van nemen. We besloten in de stad even ergens een hapje te gaan eten. Eenvoudig eten, geen eindeloos getafel. We streken neer bij ons favoriete Belgische biercafé waar je ook heerlijk kunt eten, ik ging zelf voor het bierstoofvlees. Er werd Vlaamse frieten en een berg salade bij geserveerd. Heerlijk was het.

Vanaf morgen gaan we een drukke twee weken tegemoet met vrijwel iedere dag iets op de planning op volgende week zondag na. Qua eten wordt het even puzzelen deze week. Ik ga sowieso aan de slag met een tweetal gerechten voor Kerst, maar werk daarnaast ook twee avonddiensten waardoor ik weer food moet preppen. Eens bedenken wat ik mee ga nemen. Aankomende zaterdag is het weer eens sushi night met mijn zus en zwager

Staat er voor jullie nog iets leuks op de planning deze week?

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Lekker gevarieerde week! Maar die eieren in tomatensaus, blijft dat eiwit dan niet zacht?

  1. Sabine Author says:

   Nee, ook het eiwit kookt gaar in de tomatensaus.

 2. Danique says:

  Wat een heerlijke maaltijden! Erg leuk om te zien :-)

 3. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit!

 4. MySimplySpecial says:

  Lekker eten! Af en toe is pizza of patat toch wel erg lekker!

 5. Hester says:

  Je bent de link bij je chili concarne vergeten, maar alles ziet er weer heerlijk uit!

 6. Roxanne says:

  Mmmm, het menu van dinsdag en vrijdag ziet er lekker uit! Ik ben dan ook benieuwd naar de recepten :)
  De chili ziet er ook heerlijk uit! Toevallig gaan we deze week ook chili eten, dus even spieken of ik het NOG lekkerder kan maken door jouw recept te raadplegen. Je bent vergeten de link er bij te zetten, maar met de zoekfunctie vind ik m vast ook wel ;)

 7. Daniëlle says:

  Ziet er allemaal heel lekker uit, vooral de tortellini!

 8. Eslem says:

  Lekker! Nog een tip: vervang couscous eens door bulgur. Dat is volgens mij zelfs nog gezonder dan couscous en heeft van zichzelf al een beetje nootachtige smaak, heel erg lekker. Even weken in kokend water en het is klaar voor gebruik.

 9. Denise says:

  Die eieren in tomatensaus met artisjokharten zien er erg delicious uit! Heb je daar ook een receptje van op je blog staan?

  1. Sabine Author says:

   Nog niet, dat recept wordt over een paar weken gepubliceerd.

 10. Alicia says:

  wat lekker allemaal!
  Ik ben nu telkens toch wel heel nieuwsgierig in welk hotel je werkt hoor, aangezien ik Deventer een beetje ken..

  1. Sabine Author says:

   Ik werk in het Postillion hotel bij de A1 achter de McDonald’s.

 11. Joyce says:

  Wat een heerlijke dingen staan er weer tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close