Wat stond er op tafel week 32

De afgelopen eetweek is in één woord samen te vatten: rommelig. Hoewel er een goede planning stond werd er lastminute toch nog een hoop aangepast. Geeft niet, zo af en toe vind ik dat helemaal niet erg. Afgelopen week aten we twee keer buiten de deur, aten we twee keer bijzónder simpel (ongepland) en aten we het slechtste Mexicaanse gerecht sinds tijden. Kijk je mee naar een nieuwe Wat stond er op tafel?

Zondag

poffertjes

Vorige week zondag stond er wat eten betreft totaal niets op de planning. Tim was een weekendje weggeweest en kwam aan het eind van de middag thuis en het is na zo’n weekend altijd even afwachten hoe hij eraan toe is, haha. Wil ‘ie eten, alleen maar slapen of heeft hij juist zin in vette hap? Het is iedere keer weer een ander verhaal. Uiteindelijk was het duidelijk dat er wel wat gegeten moest worden maar heel spectaculair hoefde het niet te zijn. Tim nam van het weekendje weg een pak poffertjes mee naar huis en ach, voor een keer is dat best lekker. Heel erg lekker stiekem, ik ben dol op poffertjes maar koop en eet ze vrijwel nooit. Ik heb wel eens getwijfeld om een poffertjespan te kopen, maarja.. hoe vaak gebruik je die nou?

Maandag

kipsalade

Op maandag was het gewoon weer over met de pret en ging de bezem weer door de slechte voorraadkast. Ik lunchte met een heerlijke zomerse kipsalade met appel. Heel eenvoudig om te maken en ook prima te gebruiken als lunch voor de volgende dag. Ik zal het recept nog met jullie delen.

komkommernoedels

’s Avonds maakte ik voor Tim en mij weer komkommernoedels omdat die me vorige week zo goed waren bevallen. Ik maakte de gamba’s op die in de vriezer lagen en het resultaat was een heerlijk zomers en pittig maaltje.

Dinsdag

indonesisch_stamppotje

Het bordje van dinsdag ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit maar lékker dat dit gerecht was! Omdat het dinsdag koud en nat was buiten mocht er wel comfortfood op tafel staan en dus maakte ik een Indonesisch stamppotje met pittige gehaktballetjes. Bijzonder maar voor bijzonder smaakvol. Ik ga het recept absoluut nog delen.

Woensdag

springroll_salade

In tegenstelling tot het avondeten van dinsdag zag dat er van woensdag wel heel lekker uit als je het mij vraagt. Ik maakte een Vietnamese springroll salade die wat mij betreft in het straatje past van sushi-salade: heerlijke maar tijdrovende gerechten omtoveren tot een simpele salade. Deze salade was veel te veel voor ons tweeën en dus kon ik er donderdagmiddag nog een keer van eten tijdens de lunch. Geen straf! Recept volgt uiteraard.

Donderdag

jachthuis

Oma was jarig afgelopen donderdag en voor de gelegenheid nam ze ons allemaal mee uit eten! We dineerden op het terras van het Nieuwe Jachthuis in Hoog Soeren, een vrij bekend restaurant in de omgeving van Apeldoorn maar zelf was ik er nog nooit geweest. Het fijne van uit eten gaan: de bewuste keuzes die je kunt maken. En ik vond mezelf dan ook heel bewust met mijn Vis van de Dag ;) Ik kreeg gebakken zalm en heilbot geserveerd, beide erg lekker! Ik nam voor de vorm wel een glas Aperol Spritz en nam een paar hapjes van Tim z’n toetje. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Vrijdag

vers_brood

Vrijdagmiddag stond er een date op de planning met mijn foodievriendinnetjes Brenda, Pauline en Monique. We waren uitgenodigd door Vinnies Deli in Amsterdam voor een verrassing. Uiteindelijk namen we een kijkje bij bakkerij MAMA, de leverancier van het waanzinnige brood bij Vinnies maar ook de verantwoordelijke voor het heerlijke brood bij meer dan 50 restaurants in Amsterdam. We gingen niet met lege handen naar huis en kregen een heerlijk vers brood mee en op de terugweg in de trein besloot ik dat dit ons avondeten maar moest worden. Vers brood met gezouten roomboter, iets beters bestaat er wat mij betreft niet!

Zaterdag

mangu

Tim en ik hadden gisteravond een avondje samen gepland en gingen eten bij restaurant Mangú in Apeldoorn, voorheen een best leuk Mexicaans restaurant. Voorheen inderdaad want wat een enorm slechte tent is dit geworden zeg.. Vooraf bestelden we de nacho’s om te delen maar die portie is inmiddels gehalveerd voor dezelfde prijs en lang niet zo lekker meer als het altijd was. Als hoofdgerecht nam ik de Chimichanga, een gefrituurde burrito met kip en groenten. Het Mexicaanse was hier echt heel ver te zoeken. Ik verwachtte paprika, tomaat, mais, zwarte bonen of iets in die richting aan te treffen in de Chimichanga maar in plaats daarvan vond ik de beloofde kip en GROTE stukken courgette en wortel. Wat is hier nou Mexicaans aan? Balen, geen succes en voor ons was dit de laatste keer Mangú. Helaas!

Gisteravond laat appte mamma om te vragen of we vandaag komen barbecuen: OK! Het is mooi weer en tegen een barbecue zeggen we sowieso niet gauw nee. Voor de rest van de week staat het nog open. Ik hoop in ieder geval dat het uitvoeren van de eetplanning aankomende week een stuk beter gaat. Het weer belooft vrij wisselvallig te worden aankomende week dus het wordt vast weer een bijzonder mengelmoesje.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Tessa says:

  Ik vind jouw bordje van dinsdag er juist heeel lekker uitzien! Ben benieuwd naar het recept.

 2. Margot says:

  Ik ben benieuwd naar het recept voor die salade!

 3. Samantha - Daily Pleasures says:

  Zonde van dat Mexicaanse eten. De rest van de week zag er wel super uit en die springroll salade ga ik zeker even onthouden.

 4. Wendy says:

  Ow herkenbaar!!! Wij zijn laatst ook naar Mangu geweest, wat een ballentent ;-). We hadden tapas besteld, maar m.n. het warme deel was echt niet lekker. Niet voor herhaling vatbaar…

  1. Sabine Author says:

   Zo zonde he! :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close