Honing-Knoflookkip met groenten

Sinds ik mijn nieuwe slowcooker in huis heb wordt deze weer veelvuldig gebruikt. Ik probeer iedere week een gerecht uit de slowcooker te maken. Dit lukt niet altijd, maar de keren dat het me lukt worden we er weer heel gelukkig van. Normaliter maak ik stoofpotjes of alles-in-een gerechten klaar maar ik had nog nooit geprobeerd om groenten, aardappels én vlees bij elkaar in de slowcooker te doen. Op de blog DamnDelicious.net zag ik een recept waar dit werd gedaan en toen moest ik het zelf toch ook een keer proberen. Het zou namelijk best ideaal zijn om ook zulke maaltijden in de slowcooker klaar te maken toch? Het resultaat was verrassend lekker! Omdat ik een sausje maakte waar sojasaus in zit zijn de kleuren van de ingrediënten niet zo helder meer maar je moet me op mijn woord geloven dat de smaak waanzinnig was. Echt het proberen waard deze Honing-Knoflookkip met groenten. Uit de slowcooker dus!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 6 kippenpoten
 • 2 roseval aardappeltjes
 • 100 gram worteltjes, gesneden en geschild
 • 100 gram sperziebonen

Voor de saus/marinade:

 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels ketchup
 • 1 eetlepel honing
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • peper

1. Leg de kippenpoten in het midden van de slowcooker. Snijd de aardappeltjes in plakjes en verdeel deze samen met de worteltjes en sperziebonen om de kip.

2. Meng alle ingrediënten voor de saus/marinade goed door elkaar en schenk deze over de ingrediënten in de slowcooker. Voeg desnoods nog een klein beetje water toe wanneer je merkt dat het geheel te droog is. In een slowcooker moet een klein laagje vocht staan zodat de ingrediënten goed kunnen stoven.

3. Draai de slowcooker op standje Low en gaar het gerecht in ongeveer 6 uur tot de kip van het bot afvalt.

Geen slowcooker? De marinade die ik heb gebruikt kun je natuurlijk ook voor alleen de kip gebruiken. Kook er dan gewoon aardappeltjes en groenten bij of maak er een heel ander gerecht van.

Honing-Knoflookkip met groenten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Honing Knoflookkip met groenten

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Dat ziet er goed uit! En lekker makkelijk zo met die slowcooker!

 2. Jessica says:

  Oeh wat baal ik er op dit soort momenten van dat ik (nog) geen slowcooker heb. Hij staat op mijn verjaardagsverlanglijstje, dus dit recept bewaar ik vast even bij mijn favorieten!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ik krijg er meteen honger van! Wat ziet dit er lekker uit :D

 4. Linda says:

  Euh, okido, opgeslagen :D Ik heb eerst nog een kilo pulled pork van gisteren, maar een wat goedkoper gerecht is ook wel erg fijn.

  1. Sabine Author says:

   <3 Pulled Pork. Moet ik ook weer eens maken. Te lekker.

 5. Samantha - Daily Pleasures says:

  Ook al ziet het er niet zo mooi uit het klinkt toch lekker! Waar haal je trouwens je drumsticks want elke keer als ik ze ergens haal zitten ze vol met rode aders en zijn ze taai. Ik heb die van de AH en de Hoogvliet geprobeerd. Tips?

  1. Sabine Author says:

   Vaak op de markt! Maar ik moet zeggen dat ik die van de Lidl ook altijd wel ok vind.

 6. Sonja says:

  Kan het ook gewoon met kipfilets ??

 7. Vandaag de cooker weer aangezet en dit recept gebruikt. Erg lekker!

  Mijn lief houd niet zo van kip met bot maar omdat het zo gaar was en zo van het bot viel, nam hij zelfs 2 drumsticks :)

 8. Belinda says:

  Met kippenpoten bedoel je neem ik aan drumsticks, zonder de dijen wel veel vlees in verhouding met de groenten, voor 2 – 3 personen vind ik 6 drumsticks best veel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close