Holy grail 2.0: De nieuwste Crock-Pot

Mijn grote liefde voor een slowcooker hoef ik inmiddels niet meer onder stoelen of banken te steken, daar zijn jullie ondertussen helemaal van op de hoogte. Jaren geleden schreef ik mijn allereerste review over mijn slowcooker van Crock-Pot en nog altijd staat dit artikel iedere week in het lijstje met best gelezen artikelen. Al die tijd is mijn Crock-Pot mijn holy grail geweest, mijn beste maatje in de keuken en mijn go-to als ik even niet zoveel tijd had om te koken maar wel gewoon lekker wilde eten ’s avonds. Maar nu is het tijd voor iets anders, tijd voor vernieuwing. Mijn holy grail heeft plaatsgemaakt voor een holy grail 2.0. En dat nieuwe vriendje heeft de vorm aangenomen van de Crock-Pot CR-011, een nieuwe revolutionaire slowcooker. Ik heb dit pareltje inmiddels al een paar weken in huis en heb hem ondertussen uitgebreid getest. Ik weet dat een aantal van jullie aan het wachten waren op de review van dit apparaat; hier is ‘ie dan hoor!
De nieuwste Crock Pot

Je zult je wellicht afvragen wat er zo revolutionair is aan de nieuwste Crock-Pot CR-011. Om dit goed uit te leggen is er een klein beetje basiskennis van de slowcooker vereist. Zoals de naam al doet vermoeden is slowcooking een manier van koken waarbij voedsel langzaam, onder een maximale temperatuur van 96°C wordt gegaard. Omdat de temperatuur van het gerecht nooit boven de 100 graden uitkomt blijven smaak, vitaminen aroma’s en mineralen beter bewaard en worden ingrediënten als vlees en vis niet doorgekookt.

Het gebruik van een slowcooker is heel eenvoudig en ideaal voor mensen die overdag weg zijn. Je mikt alle ingrediënten bij elkaar in de pan, zet de slowcooker aan en ’s avonds kun je genieten van een heerlijk maaltje. Ik krijg regelmatig de vraag of zo’n slowcooker geen stroom vreet en of het niet gevaarlijk is om hem de hele dag aan te laten staan, maar dankzij het lage wattage gebruikt de Crock-Pot minimaal energie. Bovendien zit er een ingebouwde beveiliging in de pot die ervoor zorgt dat het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld wanneer er oververhitting optreedt.

Wellicht kun je het uit het bovenstaande al een beetje afleiden maar in een slowcooker worden gerecht in feite gestoofd. Je kunt er dus niet in braden of bakken en de pot is ook niet te gebruiken in de oven. Tot nu toe want nu is er dus Crock-Pot CR-011.

De nieuwste Crock Pot

De Crock-Pot CR-011 is revolutionair vanwege het feit dat deze slowcooker een sauteerfunctie heeft! Die sauté-functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid om bijvoorbeeld vlees eerst aan te braden voordat het een paar uur de slowcooker in gaat om te garen. En dat aanbraden gebeurt dus in dezelfde pan, ideaal! Daarnaast weegt de pan niets en is deze makkelijk af te sluiten met behulp van de glazen deksel waardoor je het gerecht ook makkelijk in de pan in de koelkast kunt bewaren.

Een ander voordeel van deze nieuwste Crock-Pot is dat de gehele pan inclusief de deksel ook in de oven kan worden gezet. Stel dus dat je een lasagne klaarmaakt in deze slowcooker, dan kun je deze de laatste 10 minuten nog voorzien van een laagje gegratineerde kaas door de pan in de oven te zetten.

Een ander groot voordeel dat deze nieuwste Crock-Pot heef ten opzichte van mijn ouwetje is dat de Cr-011 een timerfunctie heeft. Zoals bij iedere slowcooker kun je ook bij dit model kiezen voor stand Low (1) of High (2) maar met behulp van de timerfunctie kun je de gewenste bereidingstijd, variërend van 30 minuten tot 20 uur, ook aangeven. Zodra de aangegeven bereidingstijd voorbij is schakelt de slowcooker automatisch over op de warmhoudstand. Deze timerfunctie trekt hopelijk een hoop toekomstige gebruikers over de streep die in eerste instantie twijfelde over het aan laten staan van het apparaat. Ik heb vaak de vraag gekregen of het kwaad kan of een gerecht een uur of twee langer in de slowcooker zit dan de bedoeling is, maar met deze nieuwe Crock-Pot is dat dus geen enkel probleem.

De nieuwste Crock Pot

Verder werkt de Crock-Pot CR-011 net als alle andere modellen van Crock-Pot gewoon heel erg fijn. Over mijn oude model (de CR-5025) was ik al meer dan tevreden maar van dit nieuwe model word ik nog net iets gelukkiger.

Ik kan werkelijk geen negatieve punten bedenken aan deze nieuwe Crock-Pot. Als je eenmaal begint met het gebruiken van een slowcooker durf ik te wedden dat je net zo enthousiast zult zijn als ik en dat jij net als ik nu iedereen een reclamepraatje voor zult houden om ze maar te enthousiasmeren voor een Crock-Pot. Een slowcooker is écht heel erg fijn als je geen tijd of zin hebt om te koken en niet ongezond wilt doen. Begin desnoods met een kleiner, goedkoper model om eraan te wedden en stap daarna over naar een meer uitgebreide slowcooker zoals dit nieuwe model. Je zult er geen spijt van krijgen!

De nieuwste Crock-Pot CR-011 heeft een inhoud van 6L en is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 139,00. Je vindt Crock-Pot bij de betere speciaalzaken en in diverse webshops. Bij Bol.com is de Crock-Pot CR-011 momenteel verkrijgbaar voor slechts € 129,00. Bestellen kan hier!

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Het lijkt me inderdaad wel heel makkelijk voor als je weinig tijd hebt!

 2. Lotte says:

  Fijne, uitgebreide review! Een crock pot lijkt me wel erg gaaf om te hebben, maar het zou echt niet passen in mijn keuken. Misschien ooit! :)

 3. Diana says:

  Hij is 129 euro! Waarschijnlijk maakt bol.com hier dankbaar misbruik van en zet er tien euro bij op!

  1. Sabine Author says:

   Oooh wat stóm! Toen ik van de week keek was het nog € 119,00!

 4. Diana says:

  Wel een hele mooie review! Top…!

 5. Shiromani says:

  Dit is de crock pot die ik ga vragen voor mijn verjaardag! Jammer genoeg is dat pas in oktober.
  Leuk stukje om te lezen maar ik mis een beetje je eigen ervaring zoals bij de sautefunctie en de timer. Deze functies zitten niet op je oude daarom zou ik graag jou ervaring willen weten ipv wat ik op de site van coolblue en bol kan lezen ;)

  1. Sabine Author says:

   Voor je het weet is het oktober!

   Ik gebruik een slowcooker al heel lang en heel regelmatig dus vandaar dat ik niet weer omschrijf hoe fijn zo’n apparaat is (ik doe dat namelijk al genoeg denk ik!). Maar wat betreft de ‘nieuwe’ functies die ik eerst niet had: beide zijn érg fijn. De timer is overkomelijk en wat mij betreft geen noodzaak op een slowcooker maar wel heel handig. De sauteerfunctie is geniaal om de redenen die ik in het artikel ook noem: vlees van tevoren aanbraden en ovenschotels gratineren.

   Topapparaat is het, je zult er geen spijt van krijgen als je deze op je verlanglijstje zet.

   1. Shiromani says:

    Oktober komt eindelijk in zicht. Ik wacht al sinds maart haha.
    Maar bedankt voor de extra info! Hier heb ik echt iets aan. Ik hoop dat de timer wel meerwaarde gaat hebben voor mij. In september ga ik stage lopen waardoor ik dagelijks minstens 11 uur van huis ben. Lees dat mensen ook wel eens een losse timer gebruiken maar ik heb geen zin in allerlei rompslomp.

    Ik twijfel nu wel of ik niet gewoon nu de crockpot moet kopen en dan in oktober het geld ervoor vraag haha.

 6. Samantha - Daily Pleasures says:

  Dei sauteerfunctie is echt wel ideaal lijkt me. Vaak bak ik het nu eerst in de pan aan voordat ik het in de pot doe. Ik heb een model hiervoor en daar zat ook de warmhoudfunctie op en dat werkt echt perfect!

 7. Stephanie says:

  Oh god wat zou ik er graag een hebben.. Spaaaren!

 8. Linda says:

  Ja zeg, heb ik net zo’n ding gekocht, kom je nu met een nieuwe review ;-) Ik heb overigens gekozen voor de CR507, ook met timer. Die timer was wel heel belangrijk voor me. Heb er net spareribs en bier in gegooid (en nog wat dingen uiteraard) en ben echt razend nieuwsgierig hoe het gaat smaken allemaal.

  Nu nog zoeken naar handige complete gerechten, want mijn moederhart vind het niet zo’n goed idee om de kinderen alleen vlees voor te zetten en dus moet ik alsnog koken ;-)

  1. Sabine Author says:

   Haha sorry! Ik heb mijn moeder ook de CR507 cadeau gedaan, ook een mooie. Zag net op Instagram stiekem al dat de spareribs heel goed gelukt waren, woohoo!

   Op OMF staan ook veel complete gerechten voor in de slowcooker!

   1. Linda says:

    Super, ik ga eens rustig rondsnuffelen als ik er de tijd voor vind. Ik kom heel vaak op jouw site of die van Paulien uit, leuk is dat.

    De spareribs waren perfect en de pulled pork van gisteren ook. En het inderdaad een hele mooie en fijne pan.

 9. Ineke2210 says:

  Ik heb een paar weken geleden deze crockpot aangeschaft. Ben er heel erg blij mee en heb hem al vaak gebruikt. Ook handig als je verse soep wilt maken.

  Ik wil er alleen nog bij vermelden dat deze pan NIET te gebruiken is op inductie. Dus dan braad ik het vlees toch weer even aan in een gewone braadpan.

  1. Ah bedankt dit wilde ik al weten. Kon dit op internet niet echt terug vinden. Ik heb inductie dus dan is het wel jammer om weer een extra pan te moeten gebruiken

 10. Tamara says:

  Klinkt als een handige pot! Zou zoiets wel eens willen uit proberen!

 11. Astrid says:

  Zit er al een langere tijd over na te denken om een slowcooker te kopen. Je ziet vaak heerlijke recepten voorbij komen waar je een slowcooker voor nodig hebt, en deze zijn vaak ook nog gezond. Misschien binnenkort toch maar een keer de knoop doorhakken.

  1. Sabine Author says:

   Doen!! Ga je geen spijt van krijgen.

 12. Ik ben pas in februari jarig…

 13. Marieke says:

  Wat ben ik blij dat ik nog steeds geen Crockpot heb aangeschaft ;) Ik vond het zo jammer dat ik eerst iets in een andere pan moest aanbraden (ja, ben een redelijke luie kok). Met deze is dat opgelost!
  Weet jij toevallig voor welke warmtebronnen de pan geschikt is? Ik lees overal ‘fornuis’ maar weet niet of daar alleen gas mee bedoeld wordt.

  1. Sabine Author says:

   Ik las dat de pan voor alle warmtebronnen geschikt is behalve inductie.

 14. Hij staat nu bij http://www.janvanpeer.nl voor 109 euro voor de liefhebbers!

 15. Gerbert says:

  Goedenavond.

  Kan je ook gewoon aardappels en bv broccoli of sperziebonen samen in de slowcooker koken? Of is het echt voornamelijk voor stoofpotjes enzo.
  Zit er namelijk sterk over te denken om er een aan te schaffen, maar het lijk me ook handig als ik gewoon aardappels kan schillen en groente er bij kan doen en dat dat dan savonds gaar is als ik thuis kom

  Groetjes gerbert

   1. Gerbert says:

    Ojha haha stom die had ik al wel eens gezien!,
    Heb mijn slowcooker gister besteld na het lezen van al jou enthousiaste verhalen haha.
    Top site heb je overigens
    Groetjes

   2. Sabine Author says:

    Ha super leuk, veel plezier ervan!

 16. Mechje says:

  Ben zo benieuwd of de pan niet te groot is voor maar twee personen.
  Zit enorm te twijfelen tussen de 011 en de 507. Ben volgens mij ergens tegen gekomen dat het niet zo efficiënt kookt met maar ingrediënten voor minder personen.

  Of zet je pan in de koelkast met de restjes en de tweede dag even opwarmen in de magnetron?
  Dat zou wel mega luxe zijn.

  1. Sabine Author says:

   Ik vind hem zelf niet te groot voor twee personen. Restjes bewaar ik inderdaad gewoon en warm ik desnoods de volgende dag weer op. Maar kleinere porties kun je ook prima maken in deze slowcooker. Vind het vooral fijn dat je er alle kanten mee op kunt en ook voor meer mensen kunt koken wanneer dat een keer nodig is.

 17. Mechje says:

  dank je Sabine, denk dat ik er wel uit ben.

 18. willeke says:

  Ik heb weleens gehoord dat het ten koste van de pan gaat als je er eerst vlees in aanbakt.
  Heb jij deze ervaring ook?

 19. narink says:

  Ik heb je hele verhaal en de reacties gelezen. Lijkt me een prachtige pan.
  Ik heb een ding nog niet helemaal duidelijk.
  Zit er nu een sauteer functie op het apparaat of niet ?
  Ik heb inductie dus op het fornuis gaat niet lukken.
  Maar in de artikel krijg ik de indruk dat die sauteer functie op het apparaat zit.
  Maar als ik de reviews bij Bol.com lees is dat niet het geval.

  1. Sabine Author says:

   Je kunt de binnenpan van deze slowcooker gebruiken op fornuizen en in de oven :) Het apparaat zelf beschikt niet over een sauteerfunctie.

 20. maarten says:

  Niet iedereen zal enthousiast zijn over de aluminium pan gezien het risico po het binnenkrijgen van aluminium.

 21. Elise says:

  Hoi!
  Gerecht 2 zit nu in de slowcooker! (Crockpot CR507)
  Ik ben benieuwd hoe je recepten moet aanpassen, mijn stoofvlees voor ong 6 personen was een beetje een soep geworden, dus bv 2x zoveel vlees/groenten lijkt niet samen te gaan met 2x zoveel vocht. Heb jij hier meer info over?
  Dank!

  1. Sabine Author says:

   Je moet voor een slowcooker juist minder vocht gebruiken dan je in een normale pan zou doen. Er gaat namelijk geen vocht verloren in de slowcooker en al het vocht dat eventueel uit de ingrediënten komt, blijft ook in de pot. Voor stoofvlees zou je dus eerder de hoeveelheid vocht met minstens de helft moeten verminderen.

 22. Tamara says:

  Het is alweer een jaar geleden dat je dit hebt geschreven maar ik ben dus op zoek naar een goede slowcooker die ook op de electrische kookplaat kan om het vlees eerst aan te braden. Ik kan het niet vinden in je tekst (wel gas) weet je of dat kan? Alvast bedankt voor je antwoord

  1. Sabine Author says:

   Hoi Tamara, er zijn verschillende bronnen die zeggen dat je de binnenpan van deze slowcooker kunt gebruiken op een elektrische kookplaat. Echter heb ik dit nog nooit geprobeerd dus met zekerheid kan ik het niet zeggen.

 23. Rosita Chow says:

  Ik vaag me af van welk materiaal de crocpot aan de binnenkant heeft.
  Is het keramiek of gietijzer?
  Uit een eerdere van Maarten las ik aluminium, klopt het?

  1. Vivian says:

   Hi Rosita, deze slow cooker heeft een uitneembare aluminium binnenpan met antiaanbaklaag, welke ook gewoon gebruikt kan worden op het fornuis, in de oven en zelfs de diepvries in mag.

 24. Rosita Chow says:

  Hartelijk dank Vivian!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close